مسجد الاقصاب: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
جز (مسجد القصب را به مسجد الاقصاب که قبلاً صفحهٔ تغییرمسیر بود، منتقل کرد)
سطر ۱: سطر ۱:
{{نیازمند ویرایش فنی}}
+
اين مسجد در سمت «باب الفراديس» و خيابان اصلى مسير حرم [[حضرت رقيه]] و حدود پانصد متر پائين‌تر از «سوق العماره» قرار دارد. در اين مكان سرهاى شهداى «مرج عذراء» يعنى حجر بن عدى و يارانش بخاك سپرده شده‌اند.<ref>نعيمى، الدارس فى تاريخ المدارس، ج2، ص264.</ref>
اين مسجد در سمت «باب الفراديس» و خيابان اصلى مسير حرم حضرت رقيه و حدود پانصد متر پائين‌تر از «سوق العماره» قرار دارد. در اين مكان سرهاى شهداى «مرج عذراء» يعنى حجر بن عدى و يارانش بخاك سپرده شده‌اند.<ref> نعيمى، الدارس فى تاريخ المدارس، ج 2، ص 264 </ref> اسامى هفت تن از شهدا بر كتيبه‌اى در بالاى اين‌ حجره كه در سمت راست راهروى مسجد است ديده مى‌شود. اين مسجد امروزه به «مسجد القصب و جامع منجك» معروف است. بناى آن را به امير ناصر الدين ابن منجك نسبت مى‌دهند كه وى مكان آن را تخريب و جامع بزرگى در سال 721 بجاى آن ساخته است. شايان ذكر است بدنهاى اين شهداء در مرج عذراء كنونى در 36 كيلومترى دمشق قرار دارد.
+
 
 +
اسامى هفت تن از شهدا بر كتيبه‌اى در بالاى اين‌ حجره كه در سمت راست راهروى مسجد است، ديده مى‌شود. اين مسجد امروزه به «مسجد القصب و جامع منجك» معروف است. بناى آن را به امير ناصرالدين ابن منجك نسبت مى‌دهند كه وى مكان آن را تخريب و جامع بزرگى در سال 721 بجاى آن ساخته است. شايان ذكر است بدن هاى اين شهداء در مرج عذراء كنونى در 36 كيلومترى [[دمشق]] قرار دارد.
  
 
==پانویس==
 
==پانویس==
 
{{پانویس}}
 
{{پانویس}}
  
==منبع==
+
==منابع==
اصغر قائدان‌، اماكن سياحتى و زيارتى دمشق، نشر مشعر، تهران‌، پاييز 1388، ص 38
+
اصغر قائدان‌، اماكن سياحتى و زيارتى دمشق، نشر مشعر، تهران‌، پاييز 1388، ص 38.
  
 
[[رده:اماکن مقدسه سوریه]]
 
[[رده:اماکن مقدسه سوریه]]
 
[[رده:مساجد تاریخی]]
 
[[رده:مساجد تاریخی]]

نسخهٔ ‏۱۷ ژانویهٔ ۲۰۱۳، ساعت ۰۸:۳۰

اين مسجد در سمت «باب الفراديس» و خيابان اصلى مسير حرم حضرت رقيه و حدود پانصد متر پائين‌تر از «سوق العماره» قرار دارد. در اين مكان سرهاى شهداى «مرج عذراء» يعنى حجر بن عدى و يارانش بخاك سپرده شده‌اند.[۱]

اسامى هفت تن از شهدا بر كتيبه‌اى در بالاى اين‌ حجره كه در سمت راست راهروى مسجد است، ديده مى‌شود. اين مسجد امروزه به «مسجد القصب و جامع منجك» معروف است. بناى آن را به امير ناصرالدين ابن منجك نسبت مى‌دهند كه وى مكان آن را تخريب و جامع بزرگى در سال 721 بجاى آن ساخته است. شايان ذكر است بدن هاى اين شهداء در مرج عذراء كنونى در 36 كيلومترى دمشق قرار دارد.

پانویس

  1. نعيمى، الدارس فى تاريخ المدارس، ج2، ص264.


منابع

اصغر قائدان‌، اماكن سياحتى و زيارتى دمشق، نشر مشعر، تهران‌، پاييز 1388، ص 38.