جمال مشهدی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
سطر ۳: سطر ۳:
 
'''''جمال مشهدی'''''
 
'''''جمال مشهدی'''''
  
قرن:10
+
خطاط قرن دهم قمری. ترجمه‌ى احوال وى را جزو خوشنویسان نیاورده‌اند.
  
(س دهم ق)
+
'''از آثار وى:'''
  
خطاط. ترجمه‌ى احوال وى را جزو خوشنویسان نیاورده‌اند. از آثار وى: یك نسخه نفیس «دیوان» سلطان ابراهیم میرزا صفوى متخلص به جاهى، به قلم كتابت متوسط و با رقم: «...فى شهور سنه 989 كتبه جمال المشهدى»؛ یك نسخه رساله‌ى منظوم «قواعد خطوط» سلطان على مشهدى به قلم كتابت جلى متوسط و با رقم: «كتبه جمال المشهدى غفراللَّه ذنوبه و ستر عیوبه»؛ قطعه‌اى از یك مرقع كتابخانه‌ى خزینه‌ى اوقات استانبول به قلم دودانگ و كتابت خوش با رقم: «كتبه جمال المشهدى»؛ دو بیت شعر از [[سعدى]] در پشت یك نسخه «روضة الصفا» به تاریخ 986 ق، به قلم كتابت خوش كه چنین رقم دارد: «حسب الامر حضرت آصف جاهى، خواجه حمزه بیگ، مرقوم شد. عبده جمال المشهدى».
+
یک نسخه نفیس «دیوان» سلطان ابراهیم میرزا صفوى [[تخلص|متخلص]] به جاهى، به قلم کتابت متوسط و با رقم: «... فى شهور سنه ۹۸۹ کتبه جمال المشهدى»؛ یک نسخه رساله‌ى منظوم «قواعد خطوط» سلطان على مشهدى به قلم کتابت جلى متوسط و با رقم: «کتبه جمال المشهدى غفراللَّه ذنوبه و ستر عیوبه»؛ قطعه‌اى از یک مرقع کتابخانه‌ى خزینه‌ى اوقات استانبول به قلم دودانگ و کتابت خوش با رقم: «کتبه جمال المشهدى»؛ دو بیت شعر از [[سعدی|سعدى]] در پشت یک نسخه «روضة الصفا» به تاریخ ۹۸۶ ق، به قلم کتابت خوش که چنین رقم دارد: «حسب الامر حضرت آصف جاهى، خواجه حمزه بیگ، مرقوم شد. عبده جمال المشهدى».
  
 
==منابع==
 
==منابع==
* [[انجمن مفاخر فرهنگی]]، [[اثرآفرینان]]، ج2، ص207
+
 
 +
*[[انجمن مفاخر فرهنگی]]، [[اثرآفرینان]]، ج۲، ص۲۰۷.
  
 
[[رده:خطاطان]]
 
[[رده:خطاطان]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۹ مهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۰۷:۰۶

Icon-encycolopedia.jpg

این صفحه مدخلی از اثر آفرینان است

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


جمال مشهدی

خطاط قرن دهم قمری. ترجمه‌ى احوال وى را جزو خوشنویسان نیاورده‌اند.

از آثار وى:

یک نسخه نفیس «دیوان» سلطان ابراهیم میرزا صفوى متخلص به جاهى، به قلم کتابت متوسط و با رقم: «... فى شهور سنه ۹۸۹ کتبه جمال المشهدى»؛ یک نسخه رساله‌ى منظوم «قواعد خطوط» سلطان على مشهدى به قلم کتابت جلى متوسط و با رقم: «کتبه جمال المشهدى غفراللَّه ذنوبه و ستر عیوبه»؛ قطعه‌اى از یک مرقع کتابخانه‌ى خزینه‌ى اوقات استانبول به قلم دودانگ و کتابت خوش با رقم: «کتبه جمال المشهدى»؛ دو بیت شعر از سعدى در پشت یک نسخه «روضة الصفا» به تاریخ ۹۸۶ ق، به قلم کتابت خوش که چنین رقم دارد: «حسب الامر حضرت آصف جاهى، خواجه حمزه بیگ، مرقوم شد. عبده جمال المشهدى».

منابع