حراقه: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(ویرایش)
 
سطر ۱: سطر ۱:
جايگاه و تپه‌اى است كه حضرت ابراهيم (ع) را در زمان نمرود بر منجنيق نهادند و به آتش افكندند. امروزه فضاى باز روبروى تپه به گونه‌اى است كه گويى آثار برافروختن آتشى‌ عظيم بر روى زمين نمايان است. اين جايگاه در دهكده‌اى به نام (برس) در شمال حله واقع است.
+
«حرّاقه»: جای سیاه زغال گران و گچ گران...؛ نوعی از کشتی که بدان در دریا بسوی دشمن آتش افکنند... «حراقة» دارای منجنیق بود برای پرتاب نفت سوزان بسوی دشمن. (لغت‌نامه [[علی اکبر دهخدا|دهخدا]])
  
==منبع==
+
«حرّاقه» جایگاه و تپه‌اى است که [[حضرت ابراهیم علیه السلام|حضرت ابراهیم]] (علیه السلام) را در زمان [[نمرود]] بر منجنیق نهادند و به آتش افکندند. امروزه فضاى باز روبروى تپه به گونه‌اى است که گویى آثار برافروختن آتشى‌ عظیم بر روى زمین نمایان است. این جایگاه در دهکده‌اى به نام «برس» در شمال [[حله]] واقع است.
  
راهنماى اماكن زيارتى و سياحتى در عراق ، دکتر احسان مقدس ، نشر مشعر ، تهران ، ص 322
+
==منابع==
 +
 
 +
* راهنماى اماکن زیارتى و سیاحتى در عراق، دکتر احسان مقدس، نشر مشعر، تهران، ص۳۲۲.
 +
* لغت‌نامه [[علی اکبر دهخدا|دهخدا]].
  
 
[[رده:اماکن مقدسه حله]]
 
[[رده:اماکن مقدسه حله]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۶ دسامبر ۲۰۲۱، ساعت ۰۶:۳۴

«حرّاقه»: جای سیاه زغال گران و گچ گران...؛ نوعی از کشتی که بدان در دریا بسوی دشمن آتش افکنند... «حراقة» دارای منجنیق بود برای پرتاب نفت سوزان بسوی دشمن. (لغت‌نامه دهخدا)

«حرّاقه» جایگاه و تپه‌اى است که حضرت ابراهیم (علیه السلام) را در زمان نمرود بر منجنیق نهادند و به آتش افکندند. امروزه فضاى باز روبروى تپه به گونه‌اى است که گویى آثار برافروختن آتشى‌ عظیم بر روى زمین نمایان است. این جایگاه در دهکده‌اى به نام «برس» در شمال حله واقع است.

منابع

  • راهنماى اماکن زیارتى و سیاحتى در عراق، دکتر احسان مقدس، نشر مشعر، تهران، ص۳۲۲.
  • لغت‌نامه دهخدا.