قیام و انقلاب مهدی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(ویرایش)
(منابع)
 
سطر ۱۱: سطر ۱۱:
  
 
==منابع==
 
==منابع==
 
+
برخی كتاب‌های استاد شهيد آيت‌الله مطهری، سایت قربانیان ترور
*[http://www.teror-victims.com/fa/index.php?Page=definition&UID=233055| معرفی برخی كتاب‌های استاد شهيد آيت‌الله مطهری]، بازديد در 15 دی 1393.
 
  
 
[[رده:آثار شهید مطهری]]
 
[[رده:آثار شهید مطهری]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۱ ژوئن ۲۰۲۰، ساعت ۱۲:۰۱

قیام و انقلاب مهدی از دیدگاه فلسفه تاریخ

«قیام و انقلاب مهدی علیه‌السلام از دیدگاه فلسفه تاریخ» یکی دیگر از آثار گرانسنگ استاد شهید مرتضی مطهری است.

اندیشه پیروزی نهایی نیروی حق بر نیروی باطل، گسترش جهانی ایمان اسلامی، استقرار کامل و همه‌جانبه ارزش‌های انسانی، تشکیل جامعه ایده‌آل و سرانجام، اجرای این اندیشه انسانی به وسیله شخصیتی مقدس و عالی‌قدر که در روایات اسلامی از او به «مهدی» تعبیر شده، اندیشه‌ای است که کم و بیش همه فرقه‌ها و مذاهب اسلامی ـ با تفاوت‌ها و اختلاف‌هایی ـ بدان مؤمن و معتقدند. استاد شهید مطهری در کتاب «قیام و انقلاب مهدی علیه‌السلام» به بررسی این اندیشه اسلامی از دیدگاه فلسفه تاریخ پرداخته است.


محتوای کتاب

این کتاب مجموعا دو بخش غیر مرتبط با یکدیگر است، بخش یکم آن با همین عنوان فوق ابتدا به صورت مقاله ای کوتاه ومختصر در یک نشریه دینی در تهران منتشر شد و سپس مطالبی بر آن افزوده شد و به صورتی که در چاپهای اول تا چهارم ملاحظه شده است در آمد. اما بخش دوم که عنوان شهید دارد، تفصیل یافته یک سخنرانی در شب عاشورای سال ۱۳۹۳ هجری قمری در تهران است.

شهید مطهری در مقدمه کتاب می افزاید: «آنچه در بخش یکم آمده است فلسفه تاریخ نیست، بلکه بررسی یک ایده اسلامی از دیدگاه فلسفه تاریخ است و ضمنا اشاره ای به فلسفه تاریخ از دیدگاه قرآن و معارف اسلامی هست. این بخش اشتیاق فراوانی در خوانندگان بر انگیخته است که مفصلا بحث فلسفه تاریخ را از دیدگاه معارف اسلامی به صورت همه جانبه مطرح کنیم».

منابع

برخی كتاب‌های استاد شهيد آيت‌الله مطهری، سایت قربانیان ترور