تفسیر نمونه (کتاب): تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(اضافه کردن رده)
جز (تفسير نمونه را به تفسیر نمونه منتقل کرد)
(بدون تفاوت)

نسخهٔ ‏۲۲ سپتامبر ۲۰۱۲، ساعت ۱۰:۵۷

این مدخل از دانشنامه هنوز نوشته نشده است.

Icon book.jpg

محتوای فعلی بخشی از یک کتاب متناسب با عنوان است.

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)

منبع: کتابشناسی تفصیلی مذاهب اسلامی

نویسنده: محمدرضا ضمیری

مؤلف:

آیت الله مكارم شیرازى و گروهى از دانشمندان به نام‌هاى حجج الاسلام: محمدرضا آشتیانى، محمدجعفر امامى، عبدالرسول حسنى، سید حسن شجاعى، محمود عبداللهى، محسن قرائتى، محمدمهدى اشتهاردى و شهید سید نوراللّه طباطبائى نژاد.

زندگی‌نامه و اظهارنظرها:

آیت الله مكارم شیرازى در سال 1347 ق در شیراز دیده به جهان گشود. تحصیلات ابتدایى و دبیرستان را در شیراز به پایان رساند. وى در حدود چهارده سالگى دروس دینى و مجموع دروس مقدماتى و سطح متوسط و عالى را در مدتى نزدیك به چهار سال به اتمام رساند و در هیجده سالگى حاشیه اى بر كفایة الاصول آخوند خراسانى نوشت و در همان سال وارد حوزه علمیه قم گردید و از جلسات علمى و درسى اساتید بزرگ آن زمان مانند آیت الله بروجردى و آیات بزرگ دیگر بهره گرفت.

سپس وى رهسپار حوزه علمیه نجف اشرف گردید و در آنجا دروس استادان عالى مقام همچون: آیات عظام: حكیم، عبدالهادى شیرازى و سید ابوالقاسم خوئى شركت جست. ایشان در 24 سالگى به اخذ اجازه اجتهاد مطلق از محضر دو نفر از آیات بزرگ نجف نایل گردید.

ایشان در پیروزى انقلاب اسلامى حضور فعالى داشت و به همین دلیل چند بار به زندان افتاد و یا تبعید شد. وى در تدوین قانون اساسى در خبرگان اول به نمایندگى از طرف مردم شیراز نقش مؤثرى ایفا نمود.[۱] وى اینك از مجتهدان و مدرسان درس عالى خارج حوزه علمیه قم است.

تألیفات:

فیلسوف نماها، آفریدگار جهان، رهبران بزرگ، تفسیر نمونه، تفسیر موضوعى پیام قرآن و...

معرفى اجمالى كتاب:

تفسیر نمونه از متداول ترین تفاسیر فارسى عصر حاضر است كه با زبان ساده و گویا و قابل استفاده براى عموم به نگارش درآمده و استقبال بسیار خوبى از آن شده است. این تفسیر بارها چاپ شده و به زبان‌هاى انگلیسى، اردو و عربى ترجمه شده است.

ویژگى این تفسیر عصرى بودن آن است كه مناسب با نیازها و پرسش‌هاى عصر، پیام قرآن را به زبان روز تبیین مى كند و با روش ساده و به دور از بحث‌هاى كلاسیك ادبى، كلام وحى را تفسیر مى نماید. جلوه مهم این تفسیر در گرایش به جنبه هاى هدایتى و تربیتى است كه مؤلفان آن را تعقیب كرده اند و در روش ارائه مطالب، متأثر از تفاسیر المیزان، مجمع البیان و تفسیر مراغى بوده اند.

شیوه مفسران در ارائه مطالب چنین است كه در آغاز پس از بیان نكات كلى و عام در هر سوره به فضاى حاكم بر سوره به سبك و سیاق و موضوعات مهم مطرح شده در سوره اشاره مى شود. آنگاه به مضمون آیه پرداخته با شیوه بیانى و تحلیلى، مسائل زندگى و هدایت انسان را با توجه به موضوع آیه تشریح مى شود.

وضعیت نشر:

این كتاب به همت انتشارات دارالكتب الاسلامیه به سال 1394 ش چاپ شده است.

پانویس

  1. مجله گلستان قرآن، شماره 46، ص 38.