فاضل رشتی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سطر ۱: سطر ۱:
مرحوم حاج شيخ علی نجفی رشتی، معروف به فاضل رشتی (یا فاضل مقدس) یکی از اعلام بزرگ قرن سيزدهم هجری است. زادگاه او رشت بود ولی پس از مقدمات دانش رهسپار نجف اشرف گرديد. او مدتها از محضر صاحب ضوابط و صاحب جواهر بهره مند شد و با اينکه خود به درجه اجتهاد رسيد از کرسی درس شيخ انصاری و ميرزای شيرازی نيز غافل نبود و مابين اعلام شيعه کمتر مجتهدی داريم که از اساتيد بزرگی چون معظم له برخوردار بوده باشند. اين دانشمند مقدس و پارسای خدادوست خيلی مورد توجه شيخ انصاری و ميرزای شيرازی بود و همگان از وی احترام می نمودند. وقتی اهالی استان فارس در عتبات از محضر ميرزا درخواست مجتهدی جامع الشرايط نمودند. ميرزای بزرگ، مرحوم فاضل رشتی را بدانها معرفی نمود. لذا وی سالها در لار فارس به ترويج مکتب و دار و قصد معالجه او را داشته ولی به علت مسامحه دکتر با اشتباه کاری دواخانه پس از خوردن دوا بلافاصله جان سپرد، و معلوم شد که داروی عوضی به او داده اند.
+
مرحوم حاج شیخ علی نجفی رشتی، معروف به فاضل رشتی (یا فاضل مقدس) یکی از اعلام بزرگ [[شیعه]] در قرن سیزدهم هجری است. زادگاه او رشت بود ولی پس از مقدمات دانش رهسپار [[نجف]] اشرف گردید.  
 +
 
 +
او مدتها از محضر صاحب ضوابط و [[شیخ محمدحسن نجفی|صاحب جواهر]] بهره مند شد و با اینکه خود به درجه [[اجتهاد]] رسید از کرسی درس [[شیخ مرتضی انصاری|شیخ انصاری]] و [[میرزا محمدحسن شیرازی|میرزای شیرازی]] نیز غافل نبود و مابین اعلام شیعه کمتر مجتهدی داریم که از اساتید بزرگی چون معظم له برخوردار بوده باشند.  
 +
 
 +
این دانشمند مقدس و پارسای خدادوست خیلی مورد توجه شیخ انصاری و میرزای شیرازی بود و همگان از وی احترام می نمودند. وقتی اهالی استان فارس در [[عتبات عالیات|عتبات]] از محضر میرزا درخواست مجتهدی جامع الشرایط نمودند، میرزای بزرگ، مرحوم فاضل رشتی را بدانها معرفی نمود. لذا وی سالها در لار فارس به ترویج مکتب پرداخت.
  
 
==منابع==
 
==منابع==
سایت شعائر
+
 
 +
* سایت شعائر
 +
 
 
[[رده:علمای قرن سیزدهم]]
 
[[رده:علمای قرن سیزدهم]]

نسخهٔ ‏۲۰ نوامبر ۲۰۱۹، ساعت ۱۰:۱۷

مرحوم حاج شیخ علی نجفی رشتی، معروف به فاضل رشتی (یا فاضل مقدس) یکی از اعلام بزرگ شیعه در قرن سیزدهم هجری است. زادگاه او رشت بود ولی پس از مقدمات دانش رهسپار نجف اشرف گردید.

او مدتها از محضر صاحب ضوابط و صاحب جواهر بهره مند شد و با اینکه خود به درجه اجتهاد رسید از کرسی درس شیخ انصاری و میرزای شیرازی نیز غافل نبود و مابین اعلام شیعه کمتر مجتهدی داریم که از اساتید بزرگی چون معظم له برخوردار بوده باشند.

این دانشمند مقدس و پارسای خدادوست خیلی مورد توجه شیخ انصاری و میرزای شیرازی بود و همگان از وی احترام می نمودند. وقتی اهالی استان فارس در عتبات از محضر میرزا درخواست مجتهدی جامع الشرایط نمودند، میرزای بزرگ، مرحوم فاضل رشتی را بدانها معرفی نمود. لذا وی سالها در لار فارس به ترویج مکتب پرداخت.

منابع

  • سایت شعائر