همسران و فرزندان امام علی علیه السلام: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
جز (افزودن محتوا به کمک منبع جدید)
سطر ۱: سطر ۱:
{{نیازمند ویرایش فنی}}
+
نخستین همسر آن حضرت، [[حضرت فاطمه]] علیه السلام دخت گرامی [[رسول خدا]] بوده است. [[امام علی]] علیه السلام تا زمانی که فاطمه در قید حیات بسر می برد با کس دیگری پیمان زناشویی نبست. پس از وفات فاطمه علیه السلام، آن حضرت با امامه دختر ابوالعاص بن ربیع بن عبدالعزی بن عبدشمس که فرزند زینب دختر پیغمبر بود [[ازدواج]] کرد.
  
==همسران علی علیه السلام==
+
ام البنین دختر حزام بن دارم کلابیه، زن دیگری بود که علی علیه السلام او را به عقد خود درآورد. پس از ام البنین، آن حضرت با لیلی دختر مسعود بن خالد النهشلیة تمیمه دارمیه ازدواج کرد و پس از وی با [[اسماء بنت عمیس خثعمی]] پیمان زناشویی بست.
 
 
نخستین همسر آن حضرت، [[حضرت فاطمه]] علیه السلام دخت گرامی [[رسول خدا]] بوده است. [[امام علی]] علیه السلام تا زمانی که فاطمه در قید حیات به سر می برد با کس دیگری پیمان زناشویی نبست. پس از وفات فاطمه علیه السلام، آن حضرت با امامه دختر ابو العاص بن ربیع بن عبدالعزی بن عبدشمس که فرزند زینب دختر پیغمبر بود [[ازدواج]] کرد.
 
 
 
ام البنین دختر حزام بن دارم کلابیه، زن دیگری بود که علی علیه السلام او را به عقد خود در آورد. پس از ام البنین، آن حضرت با لیلی دختر مسعود بن خالد النهشلیة تمیمه دارمیه ازدواج کرد و پس از وی با [[اسماء بنت عمیس خثعمی]] پیمان زناشویی بست.
 
  
 
اسماء تا قبل از شهادت [[جعفر بن ابیطالب]]، همسر وی بود و پس از شهادت جعفر، [[ابوبکر]] او را به ازدواج خود درآورد و چون ابوبکر از دنیا رفت، علی علیه السلام او را به همسری خویش گرفت.
 
اسماء تا قبل از شهادت [[جعفر بن ابیطالب]]، همسر وی بود و پس از شهادت جعفر، [[ابوبکر]] او را به ازدواج خود درآورد و چون ابوبکر از دنیا رفت، علی علیه السلام او را به همسری خویش گرفت.
  
یکی دیگر از همسران امیر المؤمنین علیه السلام ام حبیب دختر ربیعه تغلبیه و موسوم به صهبا بوده است. این زن از «[[قبیله سبی]] » بود که [[خالد بن ولید]] در [[عین التمر]] بر آن ها حمله برده و ایشان را به اسیری گرفته بود. خوله دختر جعفر بن قیس بن مسلمه حنفی و یا به قولی دیگر خولة دختر ایاس از دیگر زنان آن حضرت بوده است.
+
یکی دیگر از همسران امیرالمؤمنین علیه السلام ام حبیب دختر ربیعه تغلبیه و موسوم به صهبا بوده است. این زن از «[[قبیله سبی]]» بود که [[خالد بن ولید]] در [[عین التمر]] بر آنها حمله برده و ایشان را به اسیری گرفته بود. خوله دختر جعفر بن قیس بن مسلمه حنفی و یا به قولی دیگر خولة دختر ایاس از دیگر زنان آن حضرت بوده است.
  
 
همچنین علی علیه السلام با ام سعد یا ام سعید دختر [[عروة بن مسعود ثقفی]] و نیز مخباة دختر [[امری القیس بن عدی کلبی]] پیمان زناشویی بست.
 
همچنین علی علیه السلام با ام سعد یا ام سعید دختر [[عروة بن مسعود ثقفی]] و نیز مخباة دختر [[امری القیس بن عدی کلبی]] پیمان زناشویی بست.
سطر ۱۵: سطر ۱۱:
 
هنگام شهادت امیرالمؤمنین علیه السلام، چهار تن از همسرانش زنده بودند: امامه، ام البنین، اسماء بنت عمیس، لیلی بنت مسعود.
 
هنگام شهادت امیرالمؤمنین علیه السلام، چهار تن از همسرانش زنده بودند: امامه، ام البنین، اسماء بنت عمیس، لیلی بنت مسعود.
  
قابل تذکر است که زنان حضرت امیر علیه السلام، غیر از فاطمه زهرا چهار تن بوده اند: امامه، اسماء بنت عمیس، لیلی التمیمی و ام البنین. بقیه همسران آن جناب ام ولد می باشند. (ام ولد همان کنیز است که از شوهر خود بچه دار می شود و بعد از بچه دار شدن از شوهر خود دیگر قابل خرید و فروش و… نیست).<ref> دائرة المعارف الاسلامیة الشیعة، ج 1، ص 95، حسن الأمین و منتهی الآمال، ج 1، ص 220، شیخ عباس قمی.</ref>  
+
قابل تذکر است که زنان حضرت امیر علیه السلام، غیر از فاطمه زهرا چهار تن بوده اند: امامه، اسماء بنت عمیس، لیلی التمیمی و ام البنین. بقیه همسران آن جناب ام ولد می باشند. (ام ولد همان کنیز است که از شوهر خود بچه دار می شود و بعد از بچه دار شدن از شوهر خود دیگر قابل خرید و فروش و... نیست).<ref>دائرة المعارف الاسلامیة الشیعة، ج1، ص95، حسن الأمین و منتهی الآمال، ج1، ص220، شیخ عباس قمی.</ref>  
  
 
==منابع==
 
==منابع==
*سید محسن امین، سیره معصومان، جلد3.
+
* سید محسن امین، سیره معصومان، جلد3.
 
+
* [http://daneshnameh.roshd.ir/mavara/mavara-index.php?page=%D9%87%D9%85%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D9%86+%D9%88+%D9%81%D8%B1%D8%B2%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86+%D8%AD%D8%B6%D8%B1%D8%AA+%D8%B9%D9%84%DB%8C+%D8%B9%D9%84%DB%8C%D9%87+%D8%A7%D9%84%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85& SSOReturnPage=Check&Rand=0 دانشنامه رشد]، بازیابی: 19 بهمن 1392.
*[http://daneshnameh.roshd.ir/mavara/mavara-index.php?page=%D9%87%D9%85%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D9%86+%D9%88+%D9%81%D8%B1%D8%B2%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86+%D8%AD%D8%B6%D8%B1%D8%AA+%D8%B9%D9%84%DB%8C+%D8%B9%D9%84%DB%8C%D9%87+%D8%A7%D9%84%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85& SSOReturnPage=Check&Rand=0 دانشنامه رشد]، بازیابی:19 بهمن 1392.
+
* [http://www.hawzah.net/fa/question/questionview/2320 پایگاه اطلاع رسانی حوزه]، بازیابی: 19 بهمن 1392.
 
 
*[http://www.hawzah.net/fa/question/questionview/2320 پایگاه اطلاع رسانی حوزه]، بازیابی:19 بهمن 1392.
 
  
 
[[Category:وابستگان امام علی علیه السلام]]
 
[[Category:وابستگان امام علی علیه السلام]]

نسخهٔ ‏۸ فوریهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۰۸:۴۳

نخستین همسر آن حضرت، حضرت فاطمه علیه السلام دخت گرامی رسول خدا بوده است. امام علی علیه السلام تا زمانی که فاطمه در قید حیات بسر می برد با کس دیگری پیمان زناشویی نبست. پس از وفات فاطمه علیه السلام، آن حضرت با امامه دختر ابوالعاص بن ربیع بن عبدالعزی بن عبدشمس که فرزند زینب دختر پیغمبر بود ازدواج کرد.

ام البنین دختر حزام بن دارم کلابیه، زن دیگری بود که علی علیه السلام او را به عقد خود درآورد. پس از ام البنین، آن حضرت با لیلی دختر مسعود بن خالد النهشلیة تمیمه دارمیه ازدواج کرد و پس از وی با اسماء بنت عمیس خثعمی پیمان زناشویی بست.

اسماء تا قبل از شهادت جعفر بن ابیطالب، همسر وی بود و پس از شهادت جعفر، ابوبکر او را به ازدواج خود درآورد و چون ابوبکر از دنیا رفت، علی علیه السلام او را به همسری خویش گرفت.

یکی دیگر از همسران امیرالمؤمنین علیه السلام ام حبیب دختر ربیعه تغلبیه و موسوم به صهبا بوده است. این زن از «قبیله سبی» بود که خالد بن ولید در عین التمر بر آنها حمله برده و ایشان را به اسیری گرفته بود. خوله دختر جعفر بن قیس بن مسلمه حنفی و یا به قولی دیگر خولة دختر ایاس از دیگر زنان آن حضرت بوده است.

همچنین علی علیه السلام با ام سعد یا ام سعید دختر عروة بن مسعود ثقفی و نیز مخباة دختر امری القیس بن عدی کلبی پیمان زناشویی بست.

هنگام شهادت امیرالمؤمنین علیه السلام، چهار تن از همسرانش زنده بودند: امامه، ام البنین، اسماء بنت عمیس، لیلی بنت مسعود.

قابل تذکر است که زنان حضرت امیر علیه السلام، غیر از فاطمه زهرا چهار تن بوده اند: امامه، اسماء بنت عمیس، لیلی التمیمی و ام البنین. بقیه همسران آن جناب ام ولد می باشند. (ام ولد همان کنیز است که از شوهر خود بچه دار می شود و بعد از بچه دار شدن از شوهر خود دیگر قابل خرید و فروش و... نیست).[۱]

منابع

  • دائرة المعارف الاسلامیة الشیعة، ج1، ص95، حسن الأمین و منتهی الآمال، ج1، ص220، شیخ عباس قمی.