احمد بن دُؤل قمی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سطر ۱: سطر ۱:
{{مدخل دائرة المعارف|[[اثر آفرینان]]}}
+
'''«احمد بن محمد بن دُؤل قمی»''' (م، ۳۵۰ ق)، مفسر، محدث و متکلم [[ایران|ایرانی]] تبار [[شیعه]] در قرن چهارم هجری است.
  
'''''احمد ابن دُؤل قمی'''''
+
از زندگانى وى چیزى در دست نیست، اما از آثارش چنین برمى‌آید که مؤلفى والا و نویسنده‌اى پرکار بوده است. [[احمد بن علی نجاشی|نجاشی]] تألیفات احمد بن دؤل قمی را بالغ بر صد اثر بیان کرده است. از جمله آثار وى عبارت است از:
  
قرن: 4
+
«الحدائق» در [[توحید]]، که براى فرزندش محمد بن احمد نوشته؛ «التفسیر»، در یک جلد به زبان عربی و به شیوه روائی و [[کلام|کلامی]]؛ «الطبقات»؛ «المؤمن»؛ «الایضاح»؛ «السنن»؛ «التهذیب»؛ «التنبیه»؛ «العلل»؛ «الصلاة»؛ «الزکاة»؛ «الزیارات»؛ «الاخوان»؛ «الدلائل»؛ «التحذیر»؛ «الکمال»؛ «التنافس»؛ «العواصم»؛ «الطب»؛ «خصائص الاطعمة»؛ «الادویة».
  
وفات: (350 ق)
+
==منابع==
 
 
عالم و نویسنده‌ى شیعى. از زندگانى وى چیزى در دست نیست، اما از آثارش چنین برمى‌آید كه مؤلفى والا و نویسنده‌اى پركار بوده است.
 
 
 
عاملى براى وى 77 كتاب و استرآبادى 100 كتاب برشمرده است. از جمله آثار وى: «[[الحدائق]]»، در [[توحید]] كه براى فرزندش، محمد بن احمد، نوشته؛ «[[الطبقات]]»؛ «[[التفسیر]]»؛ «[[المؤمن]]»؛ «[[الایضاح]]»؛ «[[السنن]]»؛ «[[التهذیب]]»؛ «[[التنبیه]]»؛ «[[العلل]]»؛ «[[الصلاة]]»؛ «[[الزكاة]]»؛ «[[الزیارات]]»؛ «[[الاخوان]]»؛ «[[الدلائل]]»؛ «[[التحذیر]]»؛ «[[الكمال]]»؛ «[[التنافس]]»؛ «[[العواصم]]»؛ «[[الطب]]»؛ «[[خصائص الاطعمة]]»؛ «[[الادویة]]».
 
  
==منابع==
+
*[[انجمن مفاخر فرهنگی]]، [[اثرآفرینان]]، ج۱، ص۱۰۹.
* [[انجمن مفاخر فرهنگی]]، [[اثرآفرینان]]، ج1، ص109.
+
*"تفاسیر قرن چهارم"، سایت اندیشه قم.  
  
[[رده:علمای قرن چهارم]]
+
[[رده:علمای قرن چهارم]][[رده:علماء شیعه]][[رده:مفسرین قرآن]][[رده:متکلمان]]

نسخهٔ ‏۳۱ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۱:۳۶

«احمد بن محمد بن دُؤل قمی» (م، ۳۵۰ ق)، مفسر، محدث و متکلم ایرانی تبار شیعه در قرن چهارم هجری است.

از زندگانى وى چیزى در دست نیست، اما از آثارش چنین برمى‌آید که مؤلفى والا و نویسنده‌اى پرکار بوده است. نجاشی تألیفات احمد بن دؤل قمی را بالغ بر صد اثر بیان کرده است. از جمله آثار وى عبارت است از:

«الحدائق» در توحید، که براى فرزندش محمد بن احمد نوشته؛ «التفسیر»، در یک جلد به زبان عربی و به شیوه روائی و کلامی؛ «الطبقات»؛ «المؤمن»؛ «الایضاح»؛ «السنن»؛ «التهذیب»؛ «التنبیه»؛ «العلل»؛ «الصلاة»؛ «الزکاة»؛ «الزیارات»؛ «الاخوان»؛ «الدلائل»؛ «التحذیر»؛ «الکمال»؛ «التنافس»؛ «العواصم»؛ «الطب»؛ «خصائص الاطعمة»؛ «الادویة».

منابع