ابوبصیر اسدی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(الگوی نیازمند ویرایش)
سطر ۱: سطر ۱:
{{نیازمند ویرایش فنی}}
+
نام او یحیی بن القاسم اسدی است. مورد وثوق و از مشاهیر اصحاب و یاران [[امام باقر]] و [[امام صادق]] علیه السلام و راوی روایات آن دو بزرگوار است. وی به جز امام معصوم از ابوحمزه ثمالی و صالح (عمران) بن میثم نیز روایت می کند. صاحب معجم رجال الحدیث می نویسد: «در سلسله اسناد روایات بیش از دوهزار و دویست و هفتاد و پنج مورد با عنوان ابوبصیر قرار گرفته است».<ref> معجم رجال الحدیث، ج21، ص44.</ref>
نام او یحیی بن القاسم اسدی است. مورد وثوق و از مشاهیر اصحاب و یاران امام باقر و امام صادق(ع) و راوی روایات آن دو بزرگوار است. وی به جز امام معصوم از ابوحمزه ثمالی و صالح (عمران) بن میثم نیز روایت می کند. صاحب معجم رجال الحدیث می نویسد:
 
  
«در سلسله اسناد روایات بیش از دوهزار و دویست و هفتاد و پنج مورد با عنوان ابوبصیر قرار گرفته است.»<ref> معجم رجال الحدیث،ج21، ص44 </ref>
+
راویان از ابوبصیر در [[کوفه]] بسیارند و از آن جمله از ابان بن عثمان احمر، عاصم بن حمید حناط، حسین بن ابی العلاء و عبدالله بن حماد انصاری. او با آن که نابینا بود ولی بصیرتش او را واداشت تا در مقابل فطحیّه موضع بگیرد و پایه های عقیدتی آنان در زمینه امامت را مورد حمله قرار دهد. همین موضع گیری بحق بود که به وجاهت او نزد شیعیان [[امام کاظم]] علیه السلام افزود.
  
راویان از ابوبصیر در کوفه بسیارند و از آن جمله از ابان بن عثمان احمر، عاصم بن حمید حناط، حسین بن ابی العلاء و عبدالله بن حماد انصاری. او با آنکه نابینا بود ولی بصیرتش او را وا داشت تا در مقابل فطحیّه موضع بگیرد و پایه های عقیدتی آنان در زمینه امامت را مورد حمله قرار دهد. همین موضعگیری بحق بود که به وجاهت او نزد شیعیان امام کاظم(ع) افزود.
+
از آثار اوست: مناسک حج، یوم و لیلة و تفسیر.<ref>الذریعة الی تصانیف الشیعة، ج4، ص251.</ref> از آنجا که ابوبصیر کنیه پنج تن بوده که برخی از آنان مسلّماً ثقه اند، بزرگان ما کتاب های مستقلی تحت عنوان ابابصیر نوشته اند.
  
از آثار اوست: مناسک حج، یوم و لیلة وتفسیر.<ref> الذریعة الی تصانیف الشیعة، ج4، ص251 </ref>
+
مرحوم آیت الله خویی با بیان قرینه گفته است که هر جا ابوبصیر به طور مطلق آورده شود، مراد یحیی بن قاسم ثقه است.<ref>معجم رجال الحدیث، ج20، ص75.</ref> حاجی نوری نیز به همین قول معتقد است.
  
از آنجا که ابوبصیر کنیه پنج تن بوده که برخی از آنان مسلّماً ثقه اند، بزرگان ما کتابهای مستقلی تحت عنوان ابابصیر نوشته اند. مرحوم آیة الله خویی با بیان قرینه گفته است که هرجا ابوبصیر به طورمطلق آورده شود مراد یحیی بن قاسم ثقه است.<ref> معجم رجال الحدیث، ج20، ص75 </ref> حاجی نوری نیز به همین قول معتقد است.
+
ابوبصیر در سال 150هـ روی در نقاب خاک کشید.<ref>رجال النجاشی، ص441، شماره 1187.</ref>
  
ابوبصیر در سال 150هـ روی در نقاب خاک کشید.<ref> رجال النجاشی، ص441، شماره 1187 </ref>
+
==پانویس==
 
 
 
 
== پانویس ==
 
 
<references/>
 
<references/>
  
 
==منابع==
 
==منابع==
[http://www.hawzah.net/fa/article/articleview/5354?ParentID=78491 ناصر باقری بیدهندی، اصحاب اجماع، فصلنامه علوم حدیث، شماره 9 ]
+
[http://www.hawzah.net/fa/article/articleview/5354?ParentID=78491 ناصر باقری بیدهندی، اصحاب اجماع، فصلنامه علوم حدیث، شماره 9].
  
 
[[رده:اصحاب اهل البیت علیهم السلام]]
 
[[رده:اصحاب اهل البیت علیهم السلام]]

نسخهٔ ‏۲۶ دسامبر ۲۰۱۲، ساعت ۱۰:۰۷

نام او یحیی بن القاسم اسدی است. مورد وثوق و از مشاهیر اصحاب و یاران امام باقر و امام صادق علیه السلام و راوی روایات آن دو بزرگوار است. وی به جز امام معصوم از ابوحمزه ثمالی و صالح (عمران) بن میثم نیز روایت می کند. صاحب معجم رجال الحدیث می نویسد: «در سلسله اسناد روایات بیش از دوهزار و دویست و هفتاد و پنج مورد با عنوان ابوبصیر قرار گرفته است».[۱]

راویان از ابوبصیر در کوفه بسیارند و از آن جمله از ابان بن عثمان احمر، عاصم بن حمید حناط، حسین بن ابی العلاء و عبدالله بن حماد انصاری. او با آن که نابینا بود ولی بصیرتش او را واداشت تا در مقابل فطحیّه موضع بگیرد و پایه های عقیدتی آنان در زمینه امامت را مورد حمله قرار دهد. همین موضع گیری بحق بود که به وجاهت او نزد شیعیان امام کاظم علیه السلام افزود.

از آثار اوست: مناسک حج، یوم و لیلة و تفسیر.[۲] از آنجا که ابوبصیر کنیه پنج تن بوده که برخی از آنان مسلّماً ثقه اند، بزرگان ما کتاب های مستقلی تحت عنوان ابابصیر نوشته اند.

مرحوم آیت الله خویی با بیان قرینه گفته است که هر جا ابوبصیر به طور مطلق آورده شود، مراد یحیی بن قاسم ثقه است.[۳] حاجی نوری نیز به همین قول معتقد است.

ابوبصیر در سال 150هـ روی در نقاب خاک کشید.[۴]

پانویس

  1. معجم رجال الحدیث، ج21، ص44.
  2. الذریعة الی تصانیف الشیعة، ج4، ص251.
  3. معجم رجال الحدیث، ج20، ص75.
  4. رجال النجاشی، ص441، شماره 1187.

منابع

ناصر باقری بیدهندی، اصحاب اجماع، فصلنامه علوم حدیث، شماره 9.