یونس بن ظبیان: تفاوت بین نسخهها
(افزودن رده های جدید) |
مهدی موسوی (بحث | مشارکتها) جز (مهدی موسوی صفحهٔ يونس بن ظبيان كوفى را به یونس بن ظبیان منتقل کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۲۵ ژانویهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۹:۵۹
يونس بن ظبيان كوفى
از روات اصحاب حضرت امام صادق عليهالسلام است و اگر چه فضل بن شاذان او را از كذابين شمرده و نجاشى فرموده كه او ضعيف است جدا و التفات كرده نمى شود. بر روايات او[۱] و ابن غضائرى گفته كه او غالى و كذاب و وضاع حديث است.
ولكن شيخ ما - عطر الله مرقده - در خاتمه مستدرك فرموده: و دلالت مى كند بر حسن حال او و استقامت و علو مقام او و عدم غلو او اخبار بسيارى. پس آن اخبار را ذكر فرموده كه از جمله كلام حضرت صادق عليهالسلام است در حق او كه در جامع بزنطى است كه فرموده: رحمهالله و بنى له بيتا فى الجنّة، كان و اللّه مأمونا على الحديث.[۲]
و هم تعليم حضرت صادق عليهالسلام به او زيارت حضرت سیدالشهداء عليهالسلام را به نحوى كه شيخ در التهذيب و ابن قولويه در كامل روايت كرده اند و نيز تعليم آن جناب به او دعاى معروفى كه در نجف بايد خواند كه اول آن اللهم لابد من امرك است كه در تمام كتب مزاريه مذكور است و هم تعليم او فرموده كه عوذه[۳] را كه براى رفع درد چشم نافع است الى غير ذلك.
و نيز شيخ ما جواب داده از اخبارى كه در مذمت او وارد شده به تفصيلى كه مقام گنجايش ذكر ندارد، طالبين رجوع كنند به آن كتاب شريف[۴] و گذشت در فيض بن المختار چيزى كه متعلق به او بود.
پانویس
(1). انساب سمعانى، ج 5، ص 86.
منبع
حاج شیخ عباس قمی, منتهي الآمال قسمت دوم، باب نهم: در تاريخ حضرت امام صادق عليهالسلام