شهید علی هاشمی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای جدید حاوی '{{الگو:منبع الکترونیکی معتبر|ماخذ=پایگاه}} {{نیازمند ویرایش فنی}} علی هاشمی (1340- 1367...' ایجاد کرد)
 
(ویرایش)
 
(۶ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۴ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
{{الگو:منبع الکترونیکی معتبر|ماخذ=پایگاه}}
+
{{مقاله از یک نشریه}}
{{نیازمند ویرایش فنی}}
+
[[پرونده:Hashemi.jpg|220px|بندانگشتی|شهید علی هاشمی]]
علی هاشمی (1340- 1367) فرمانده سپاه سوسنگرد و فرمانده قرارگاه سری نصرت که اولین عملیات آبی- خاکی جنگ تحمیلی  است و فرمانده سپاه ششم امام صادق (ع)بود که به اسارت متجاوزان بعث عراق درآمد و به شهادت رسید.
+
'''شهید علی هاشمی''' (۱۳۶۷-۱۳۴۰ ش) فرمانده سپاه سوسنگرد و فرمانده قرارگاه سری نصرت و فرمانده سپاه ششم امام صادق علیه السلام بود که به دست متجاوزان بعث [[عراق]] در منطقه هور به [[شهادت در راه خدا|شهادت]] رسید.
== گزیده زندگینامه شهید علی هاشمی ==
 
  
علی هاشمی در سال 1340، در شهر اهواز به دنیا آمد.کودکی او مصادف با دوران سیاه ستمشاهی بود، و از همان زمان با افکار سبز و روشن اسلام پیوندی عاشقانه یافت.وی ارتباط تنگاتنگ خویش را با کوثر زلال وحی از همان سنین حفظ کرد و تفسیر قرآن و درس اخلاق را از برنامه‌های مهم خویش قرار داده و با علاقه و ارادتی که به نماز داشت مرید و مؤذن مسجد شد.
+
==زندگی‌نامه==
هاشمی پس از پیروزی انقلاب با تکیه بر مطالعات عمیق و آگاهی‌های دینی خود در بحث‌های گروهک‌های مختلف شرکت کرد و با بحث‌های منطقی آنان را به تسلیم در برابر اسلام وا ‌داشت.
 
وی از همان زمان ابتدا عاشق و دلباخته امام (ره) و پیشتاز مبارزه بود و به همین دلیل به قصد خدمت به نظام وارد کمیته انقلاب شد و سپس به همراه حسین علم الهدی، آقایی و .... جهت تشکیل بسیج و سپاه تلاش‌های بسیاری کرد.
 
  
== زندگی شهید هاشمی در جنگ تحمیلی ==
+
علی هاشمی در سال ۱۳۴۰، در شهر اهواز به دنیا آمد. کودکی او مصادف با دوران سیاه ستمشاهی بود و از همان زمان با افکار سبز و روشن [[اسلام]] پیوندی عاشقانه یافت. وی ارتباط تنگاتنگ خویش را با کوثر زلال [[وحی]] از همان سنین حفظ کرد و [[تفسیر قرآن]] و درس [[اخلاق]] را از برنامه‌های مهم خویش قرار داده و با علاقه و ارادتی که به [[نماز]] داشت مرید و مؤذن [[مسجد]] شد.
زندگی در جنگ تحمیلی مرحله نوینی از دوران پرتلاطم حضور وی در دنیای خاکی بود. آنچنان که تمام طرح‌های عملیاتی‌اش را با تعداد اندکی نیرو با موفقیت به انجام می‌رساند.
 
با شروع جنگ تحمیلی علی هاشمی در محور «کرخه کور» و «طراح» به مقابله با پیشروی سپاه دشمن پرداخت و با شکل گیری یگان‌های رزم سپاه او مامور تشکیل تیپ 37 نور شد و با این یگان، در عملیات «الی بیت المقدس» در آزادی خرمشهر سهیم شد.
 
در آستانه عملیات والفجر مقدماتی تیپ 37 نور منحل شده و علی هاشمی فرمانده سپاه سوسنگرد رسید و بعدها، از دل همین سپاه منطقه ای بود که، «قرارگاه نصرت» پدید آمد. در سومین سال جنگ، محسن رضایی، علی هاشمی را به فرماندهی «قرارگاه سری نصرت» انتخاب کرد.
 
عملیات خیبر» ثمره یک سال تلاش شبانه روزی نیروهای قرارگاه نصرت، تحت فرماندهی علی هاشمی بود. اولین عملیات آبی- خاکی جنگ و اولین عملیاتی که ده‌ها یگان رزمی سپاه، در سطحی بسیار وسیع توانستند باتلاق ها و نیزارهای منطقه هور را پشت سر بگذارند که این در نوع خود حرکتی بی نظیر و تاریخی بود.
 
علی هاشمی یک سال بعد را نیز، قرارگاه نصرت در تدارک «عملیات بدر» بود. عملیاتی که بسیاری از ستارگان این قرارگاه را به حجله شهادت فرستاد. علی هاشمی به سال 1363 تاهل اختیار نمود که حاصل آن یک دختر و یک پسر بود.
 
وی در تیر ماه سال 66 به فرماندهی «سپاه ششم امام صادق» منصوب شد که چند تیپ و لشکر، بسیج و سپاه خوزستان، لرستان و پدافند منطقه هور از «کوشک» تا «چزابه» را در اختیار داشت.
 
روز چهارم تیر ماه سال 1367، متجاوزان بعثی، حمله‌ای گسترده و همه‌جانبه را برای بازپس‌گیری منطقه هور آغاز کردند. حاج علی در آن زمان، در قرارگاه خاتم4، در ضلع شمال شرقی جزیره مجنون شمالی مستقر شده بود.
 
هیچ کس به درستی نمی داند که در این روز دردناک، چه بر سر سرداران «قرارگاه نصرت» آمد. شاهدان می‌گفتند که هلی‌کوپترهای عراقی در فاصله کمی از قرارگاه خاتم4 به زمین نشسته‌اند و حاج علی و همراهانش سراسیمه از قرارگاه خارج شده و در نیزارها پناه گرفتند و دیگر هیچ.
 
پس از آن، جستجوی دامنه‌داری برای یافتن حاج علی هاشمی آغاز شد اما به نتیجه ای نرسید. از طرف دیگر، بیم آن می‌رفت که افشای ناپدید شدن یک سردار عالی رتبه سپاه، جان او را که احتمالا به اسارت درآمده بود به خطر بیاندازد، به همین سبب تا سال‌ها پس از پایان جنگ، نام حاج علی هاشمی کمتر برده می‌شد و از سرنوشت احتمالی او با حزم و احتیاط فراوانی سخن به میان می‌آمد. نه مراسمی برایش گرفته شد، نه یادواره‌ای برایش برگزار شد و نه یادمانی به نامش برپا گردید. اما پس از سقوط صدام هم خبری از سرنوشت فرمانده سپاه ششم به دست نیامد.
 
  
== خبر شهادت علی هاشمی ==
+
هاشمی پس از پیروزی انقلاب با تکیه بر مطالعات عمیق و آگاهی‌های دینی خود، در بحث‌های گروهک‌های مختلف شرکت کرد و با بحث‌های منطقی آنان را به تسلیم در برابر اسلام واداشت. وی از همان زمان ابتدا عاشق و دلباخته [[امام خمینی]] و پیشتاز مبارزه بود و به همین دلیل به قصد خدمت به نظام وارد کمیته انقلاب شد و سپس به همراه [[شهید سید حسین علم الهدی|حسین علم الهدی]]، آقایی و... جهت تشکیل بسیج و سپاه تلاش‌های بسیاری کرد.
سرانجام در روز 19 اردیبهشت سال 1389، اخبار سراسری سیما خبر کشف پیکر حاج علی هاشمی را اعلام کرد و مادر صبور او پس از 22 سال انتظار، بقایای پیکر فرزند خود را در آغوش کشید.
+
 
پیکر مطهر سردار شهید علی هاشمی و شهیدان دیگری از سال‌های دفاع مقدس 24 اردیبهشت سال 1389، از محل نماز جمعه تهران تشییع شد.
+
علی هاشمی به سال ۱۳۶۳ تأهل اختیار نمود که حاصل آن یک دختر و یک پسر بود.
== منابع ==
+
 
*روزنامه همشهری،یکشنبه 16 خرداد 1389، در دسترس در[http://hamshahrionline.ir/details/107658 همشهری آنلاین]، بازیابی: 27آذر ماه 1392.
+
==حضور در جنگ تحمیلی==
[[رده:هشت سال دفاع مقدس]]
+
 
 +
زندگی در جنگ تحمیلی مرحله نوینی از دوران پرتلاطم حضور شهید هاشمی در دنیای خاکی بود. آنچنان که تمام طرح‌های عملیاتی‌اش را با تعداد اندکی نیرو با موفقیت به انجام می‌رساند.
 +
 
 +
با شروع جنگ تحمیلی علی هاشمی در محور «کرخه کور» و «طراح» به مقابله با پیشروی سپاه دشمن پرداخت و با شکل گیری یگان‌های رزم سپاه او مامور تشکیل تیپ ۳۷ نور شد و با این یگان در عملیات «الی بیت المقدس» در آزادی خرمشهر سهیم شد.
 +
 
 +
در آستانه عملیات والفجر مقدماتی تیپ ۳۷ نور منحل شده و علی هاشمی فرمانده سپاه سوسنگرد شد و بعدها از دل همین سپاه منطقه ای بود که «قرارگاه نصرت» پدید آمد. در سومین سال جنگ محسن رضایی، علی هاشمی را به فرماندهی «قرارگاه سری نصرت» انتخاب کرد.
 +
 
 +
عملیات خیبر ثمره یک سال تلاش شبانه روزی نیروهای قرارگاه نصرت، تحت فرماندهی علی هاشمی بود. اولین عملیات آبی-خاکی جنگ و اولین عملیاتی که ده‌ها یگان رزمی سپاه، در سطحی بسیار وسیع توانستند باتلاق ها و نیزارهای منطقه هور را پشت سر بگذارند، که این در نوع خود حرکتی بی نظیر و تاریخی بود.
 +
یک سال بعد نیز قرارگاه نصرت در تدارک «عملیات بدر» بود. عملیاتی که بسیاری از ستارگان این قرارگاه را به حجله شهادت فرستاد.
 +
 
 +
علی هاشمی در تیر ماه سال ۶۶ به فرماندهی «سپاه ششم امام صادق علیه السلام» منصوب شد که چند تیپ و لشکر، بسیج و سپاه خوزستان، لرستان و پدافند منطقه هور از «کوشک» تا «چزابه» را در اختیار داشت.
 +
 
 +
==شهادت==
 +
 
 +
روز چهارم تیر ماه سال ۱۳۶۷، متجاوزان بعثی، حمله‌ای گسترده و همه‌جانبه را برای بازپس‌گیری منطقه هور آغاز کردند. علی هاشمی در آن زمان در قرارگاه خاتم ۴، در ضلع شمال شرقی جزیره مجنون شمالی مستقر شده بود. هیچ کس به درستی نمی داند که در این روز دردناک چه بر سر سرداران «قرارگاه نصرت» آمد. شاهدان می‌گفتند که هلی‌کوپترهای عراقی در فاصله کمی از قرارگاه خاتم ۴ به زمین نشسته‌اند و حاج علی و همراهانش سراسیمه از قرارگاه خارج شده و در نیزارها پناه گرفتند... .
 +
 
 +
پس از آن، جستجوی دامنه‌داری برای یافتن شهید علی هاشمی آغاز شد اما به نتیجه ای نرسید. از طرف دیگر بیم آن می‌رفت که افشای ناپدید شدن یک سردار عالی رتبه سپاه، جان او را که احتمالاً به اسارت درآمده بود به خطر بیاندازد، به همین سبب تا سال‌ها پس از پایان جنگ، نام علی هاشمی کمتر برده می‌شد و از سرنوشت احتمالی او با حزم و احتیاط فراوانی سخن به میان می‌آمد. نه مراسمی برایش گرفته شد، نه یادواره‌ای برایش برگزار شد و نه یادمانی به نامش برپا گردید. پس از سقوط صدام هم خبری از سرنوشت فرمانده سپاه ششم به دست نیامد.
 +
 
 +
سرانجام در روز ۱۹ اردیبهشت سال ۱۳۸۹، خبر کشف پیکر شهید علی هاشمی اعلام شد و مادر صبور او پس از ۲۲ سال انتظار، بقایای پیکر فرزند خود را در آغوش کشید. پیکر مطهر سردار شهید علی هاشمی و شهیدان دیگری از سال‌های دفاع مقدس، ۲۴ اردیبهشت سال ۱۳۸۹، از محل [[نماز جمعه]] تهران [[تشییع جنازه|تشییع]] شد.
 +
 
 +
==منابع==
 +
 
 +
*روزنامه همشهری، یکشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۸۹، در دسترس در [http://hamshahrionline.ir/details/107658 همشهری آنلاین]، بازیابی: ۲۷ آذر ماه ۱۳۹۲.
 +
 
 +
[[رده:شهدای هشت سال دفاع مقدس|هاشمی، علی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۰ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۰:۳۰

مقاله‌ی مربوط به این عنوان از دانشنامه هنوز نوشته نشده است.

Icon article.jpg
محتوای فعلی "مقاله‌ یک نشریه" متناسب با این عنوان است.

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)
شهید علی هاشمی

شهید علی هاشمی (۱۳۶۷-۱۳۴۰ ش) فرمانده سپاه سوسنگرد و فرمانده قرارگاه سری نصرت و فرمانده سپاه ششم امام صادق علیه السلام بود که به دست متجاوزان بعث عراق در منطقه هور به شهادت رسید.

زندگی‌نامه

علی هاشمی در سال ۱۳۴۰، در شهر اهواز به دنیا آمد. کودکی او مصادف با دوران سیاه ستمشاهی بود و از همان زمان با افکار سبز و روشن اسلام پیوندی عاشقانه یافت. وی ارتباط تنگاتنگ خویش را با کوثر زلال وحی از همان سنین حفظ کرد و تفسیر قرآن و درس اخلاق را از برنامه‌های مهم خویش قرار داده و با علاقه و ارادتی که به نماز داشت مرید و مؤذن مسجد شد.

هاشمی پس از پیروزی انقلاب با تکیه بر مطالعات عمیق و آگاهی‌های دینی خود، در بحث‌های گروهک‌های مختلف شرکت کرد و با بحث‌های منطقی آنان را به تسلیم در برابر اسلام واداشت. وی از همان زمان ابتدا عاشق و دلباخته امام خمینی و پیشتاز مبارزه بود و به همین دلیل به قصد خدمت به نظام وارد کمیته انقلاب شد و سپس به همراه حسین علم الهدی، آقایی و... جهت تشکیل بسیج و سپاه تلاش‌های بسیاری کرد.

علی هاشمی به سال ۱۳۶۳ تأهل اختیار نمود که حاصل آن یک دختر و یک پسر بود.

حضور در جنگ تحمیلی

زندگی در جنگ تحمیلی مرحله نوینی از دوران پرتلاطم حضور شهید هاشمی در دنیای خاکی بود. آنچنان که تمام طرح‌های عملیاتی‌اش را با تعداد اندکی نیرو با موفقیت به انجام می‌رساند.

با شروع جنگ تحمیلی علی هاشمی در محور «کرخه کور» و «طراح» به مقابله با پیشروی سپاه دشمن پرداخت و با شکل گیری یگان‌های رزم سپاه او مامور تشکیل تیپ ۳۷ نور شد و با این یگان در عملیات «الی بیت المقدس» در آزادی خرمشهر سهیم شد.

در آستانه عملیات والفجر مقدماتی تیپ ۳۷ نور منحل شده و علی هاشمی فرمانده سپاه سوسنگرد شد و بعدها از دل همین سپاه منطقه ای بود که «قرارگاه نصرت» پدید آمد. در سومین سال جنگ محسن رضایی، علی هاشمی را به فرماندهی «قرارگاه سری نصرت» انتخاب کرد.

عملیات خیبر ثمره یک سال تلاش شبانه روزی نیروهای قرارگاه نصرت، تحت فرماندهی علی هاشمی بود. اولین عملیات آبی-خاکی جنگ و اولین عملیاتی که ده‌ها یگان رزمی سپاه، در سطحی بسیار وسیع توانستند باتلاق ها و نیزارهای منطقه هور را پشت سر بگذارند، که این در نوع خود حرکتی بی نظیر و تاریخی بود. یک سال بعد نیز قرارگاه نصرت در تدارک «عملیات بدر» بود. عملیاتی که بسیاری از ستارگان این قرارگاه را به حجله شهادت فرستاد.

علی هاشمی در تیر ماه سال ۶۶ به فرماندهی «سپاه ششم امام صادق علیه السلام» منصوب شد که چند تیپ و لشکر، بسیج و سپاه خوزستان، لرستان و پدافند منطقه هور از «کوشک» تا «چزابه» را در اختیار داشت.

شهادت

روز چهارم تیر ماه سال ۱۳۶۷، متجاوزان بعثی، حمله‌ای گسترده و همه‌جانبه را برای بازپس‌گیری منطقه هور آغاز کردند. علی هاشمی در آن زمان در قرارگاه خاتم ۴، در ضلع شمال شرقی جزیره مجنون شمالی مستقر شده بود. هیچ کس به درستی نمی داند که در این روز دردناک چه بر سر سرداران «قرارگاه نصرت» آمد. شاهدان می‌گفتند که هلی‌کوپترهای عراقی در فاصله کمی از قرارگاه خاتم ۴ به زمین نشسته‌اند و حاج علی و همراهانش سراسیمه از قرارگاه خارج شده و در نیزارها پناه گرفتند... .

پس از آن، جستجوی دامنه‌داری برای یافتن شهید علی هاشمی آغاز شد اما به نتیجه ای نرسید. از طرف دیگر بیم آن می‌رفت که افشای ناپدید شدن یک سردار عالی رتبه سپاه، جان او را که احتمالاً به اسارت درآمده بود به خطر بیاندازد، به همین سبب تا سال‌ها پس از پایان جنگ، نام علی هاشمی کمتر برده می‌شد و از سرنوشت احتمالی او با حزم و احتیاط فراوانی سخن به میان می‌آمد. نه مراسمی برایش گرفته شد، نه یادواره‌ای برایش برگزار شد و نه یادمانی به نامش برپا گردید. پس از سقوط صدام هم خبری از سرنوشت فرمانده سپاه ششم به دست نیامد.

سرانجام در روز ۱۹ اردیبهشت سال ۱۳۸۹، خبر کشف پیکر شهید علی هاشمی اعلام شد و مادر صبور او پس از ۲۲ سال انتظار، بقایای پیکر فرزند خود را در آغوش کشید. پیکر مطهر سردار شهید علی هاشمی و شهیدان دیگری از سال‌های دفاع مقدس، ۲۴ اردیبهشت سال ۱۳۸۹، از محل نماز جمعه تهران تشییع شد.

منابع

  • روزنامه همشهری، یکشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۸۹، در دسترس در همشهری آنلاین، بازیابی: ۲۷ آذر ماه ۱۳۹۲.