نرم افزار دانشنامه نبوی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
سطر ۱: سطر ۱:
 
{{الگو:منبع الکترونیکی معتبر|ماخذ=پایگاه}}
 
{{الگو:منبع الکترونیکی معتبر|ماخذ=پایگاه}}
 +
{{مشخصات نرم افزار
 +
|عنوان=دانشنامه نبوی
 +
|محتوا=متن ۲۴۶ عنوان کتاب، آیات و روایات مربوط به پیامبر (صلی الله علیه و آله)
 +
|موضوع=تاریخ و سیره
 +
|تولید کننده=مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی
 +
|لینک=[[فهرست نرم افزارهای مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی]]
 +
}}
  
 
==محتوی برنامه==
 
==محتوی برنامه==

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۷ اکتبر ۲۰۱۳، ساعت ۱۲:۰۹

این مدخل از دانشنامه هنوز نوشته نشده است.

Icon-computer.png
محتوای فعلی مقاله یکی از پایگاه های معتبر متناسب با عنوان است.

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)
دانشنامه نبوی
مشخصات

موضوع: تاریخ و سیره

تولید کننده:مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی

محتوا:متن ۲۴۶ عنوان کتاب، آیات و روایات مربوط به پیامبر (صلی الله علیه و آله)

تاریخ :


فهرست نرم افزارهای مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی


محتوی برنامه

این برنامه در 10 بخش، زندگی رسول گرمی اسلام را به تصویر کشیده است. این بخش ها عبارتند از:

1. آینه وحی:

در این بخش آیاتی که به نوعی بیانگر سیره و حیات آن بزرگوار است، پس از مراجعه به تفاسیر معتبر و گرانسنگ و تعیین شان نزول آنان مورد تحقیق قرار گرفته و در اختیار پژوهشگران گذاشته شده است.

2. زندگی نامه:

روشهای مختلفی جهت دسته بندی و جمع آوری یک علم وجود دارد که با تحلیل و بررسی هر یک از آنها می توان عرضه اطلاعات به صورت نمودار درختی از بهترین صورت های موجود در عرضه اطلاعات یک علم است. این سیستم با توجه به تجربه های بدست آمده علاوه بر امکانات جانبی متردافات و مشترکات از قابلیت های دیگری مانند ایجاد ارتباط بین دو یا سه شاخه در یک باب یا ابواب مختلف و دسته بندی اطلاعات به گونه ای منطقی برخوردار است.

تدوین درختخواره با 15864 مدخل و 35816 فیش از 19 کتاب در 53 جلد درباره سیره اخلاقی، اجتماعی و فردی رسول خدا صلی الله علیه و آله به همراه ایجاد ارتباط بین عناوین یک درخت با دیگر عناوین و نیز قابلیت ارجاع از یک عنوان به مرجع واقعی خود از اصلی ترین بخش های برنامه است.

3. واژه نامه:

واژه نامه دربردارنده بخشی از موضوعات درباره رسول خدا صلی الله علیه و آله و مفاهیم متنوعی است که با توجه به نیاز محقیقین انتخاب شده است.

4. کتابخانه:

در این بخش 346 عنوان کتاب در 894 جلد به همراه دامنه های متنوع گنجانده شده است. گفتنی است که کتاب ها در قالب های تاریخ و سیره، اشعار و مدایح نبوی، احادیث نبوی و تفسیر و شلن نزول، انساب و ادعیه و زیارتنامه تقسیم بندی شده اند.

5. حدیث:

بیش از 6800 کلیدواژه و 41000 نمایه برگرفته از 3600 موضوع از کلمات اهل بیت علیهم السلام استخراج شده از کتاب شریف بحارالانوار، این بخش را به یک بخش اساسی و کاربردی تبدیل کرده است.

6. کتابنامه:

در این بخش کتاب شناسی 1783 عنوان کتاب، 1877 عنوان مقاله، 449 عنوان دائره المعارف، 197 عنوان مجموعه مقاله و 88 عنوان پایان نامه به ویژه کتاب شناسی پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله که توسط پایگاه اطلاع رسانی پارسا تهیه شده ارائه گردیده است.

از ویژگی محنصر به فرد این بخش عرضه چکیده ی از محتویات هر کتاب است. ضمن این که وجود قابلیت جستجو در این بخش، دسترسی به محتویات کتب را برای محققان آسان نموده است.

7. گاهنامه:

در این بخش رخدادها و اتفاقات مهم در زندگانی پرفراز و نشیب پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله عرضه شده است. این رویدادها یک بستر زمانی 63 ساله از ولادت تا وفات آن حضرت را دربرگرفته است.

8. نجوانامه:

این بخش از دو قسمت زیارتنامه و اشعار تشکیل شده است:

  1. زیارت نامه: تهیه و استخراج ادعیه خاص درباره آن حضرت با قابلیت نمایش متن و ترجمه و پخش صوت به همرا نمایش ده ها تصویر مرتبط و نیز بیان آداب زیارت از کتاب مفاتیح الجنان، از امکاناتی است که در این قسمت گنجانده شده است.
  2. اشعار: تهیه بیش از 4000 بیت شعر از اشعار شعرای سلف و عرضه آن به دو زبان فارسی و عربی با قرائت صوت و نمایش ترتیبی آن بر اساس شاعر و موضوع شعر قرن حیات شاعر از ویژگیهای قابل توجه این قسمت به شمار می رود.

9. تبارنامه:

استخراج و دسته بندی و ایجاد ارتباط در تبارنامه، از قسمت های جالب توجه این لوح فشرده است که به بررسی نسب پیامبر و نیاکان و اجداد آن حضرت اختصاص دارد.

10. نگارخانه

در این بخش 82 تصویر از اماکن تاریخی و تعداد 108 نقشه مربوط به مهمترین حوادث تاریخ صدر اسلام وجود دارد.

قابلیت های برنامه

این برنامه دارای قابلیت های متنوع و مفیدی است که کاربر در سامان بخشیدن به امر پژوهش یاری می رساند که از آن جمله می توان به وارد ذیل اشاره کرد:

  • ارائه 10 عنوان لغتنامه در 62 جلد با قابلیت جستجو
  • ارائه متون روایی با اعراب کامل
  • امکان ارتباط متن با شرح، حاشیه، تعلیقه، پاورقی و ترجمه
  • قابلیت جدید «یادداشت نور» با امکانات متعددی چون ذخیره متون با فرمت Rlf, Unidode و یا Ansi ارسال متن یاداشت شده از طریق پست الکترونیکی، جستجو، جایگزینی، درج ساعت و تاریخ، درج تصویر، مقایسه دو یا چند سند، تغییر سبک نمایش، بزرگنمایی متن، تغییر رابط کاری به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی.

منابع