غزوه ودان: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(افزودن و تکمیل محتوا به کمک منبع جدید)
سطر ۱: سطر ۱:
{{بخشی از یک کتاب}}
+
{{نیازمند ویرایش فنی}}
  
  
  
 +
 +
== علت نامگذاری ==
 +
 +
این غزوه در محلی به نام «ودان» در مدینه و در نزدیکی منطقه «أبواء» رخ داد. ودان نیز بین جحفه(محلی در جنوب شرقی ودان) و أبواء قرار دارد. از آنجا که بین ودان و أبواء شش میل فاصله است<ref> حموی، شهاب الدین یاقوت؛ معجم البلدان، بیروت، دارصادر، 1995م.، چاپ دوم، ج5، ص365. </ref> و در نزدیکی هم قرار دارند؛ لذا در منابع به هر دو نام آمده است.<ref> ابن خلدون، عبدالرحمن بن محمد؛ ترجمه عبدالمجید آیتی، مؤسسه مطالعات و تحقیقات فرهنگی، 1363ش.، چاپ اول، ج1، ص408. </ref>
 +
 +
== زمان وقوع غزوه ==
  
 
به گفته [[ابن هشام]] در ماه [[صفر]]، يعنى يازده ماه پس از ورود [[رسول خدا]] صلی الله علیه و آله به [[مدينه]]، نخستين غزوه و اولين سفرى كه آن حضرت به منظور جنگ با دشمنان [[اسلام]] از شهر خارج شد اتفاق افتاد.
 
به گفته [[ابن هشام]] در ماه [[صفر]]، يعنى يازده ماه پس از ورود [[رسول خدا]] صلی الله علیه و آله به [[مدينه]]، نخستين غزوه و اولين سفرى كه آن حضرت به منظور جنگ با دشمنان [[اسلام]] از شهر خارج شد اتفاق افتاد.
  
در اين سفر رسول خدا صلی الله علیه و آله [[سعد بن عباده]] را براى رسيدگى به كارهاى مردم در مدينه گماشت و خود با جمعى از مسلمانان به منظور جنگ با [[بنى ضمره]] و اطلاع از وضع كاروان [[قريش]] بيرون آمد ولى به كاروان برخورد نكرد و با بنى ضمره نيز پيمانى به عنوان صلح و دوستى و عدم تعرض بست و به شهر بازگشت.
+
در اين سفر رسول خدا صلی الله علیه و آله [[سعد بن عباده]] را براى رسيدگى به كارهاى مردم در مدينه گماشت و خود با جمعى از مسلمانان به منظور جنگ با [[بنى ضمره]] و اطلاع از وضع كاروان [[قريش]] بيرون آمد ولى به كاروان برخورد نكرد.
  
 +
== پایان غزوه ==
 +
 +
حضرت رسول اکرم(ص) با  "مخشى بن عمرو ضمری" كه در آن زمان رياست قبيله بنى ضمره را به عهده داشت.<ref> ابن هشام، همان و ابن اثیر، عزالدین علی؛ الکامل، ترجمه ابوالقاسم حالت، تهران، مؤسسه مطبوعاتی علمی، 1371ش.، ج7، ص125. </ref> پيمانى به عنوان صلح و دوستى و عدم تعرض بست و به شهر بازگشت.
 +
 +
== پانویس ==
 +
 +
{{پانویس}}
 
==منابع==
 
==منابع==
هاشم رسولى محلاتى، زندگانى حضرت محمد صلی الله علیه و آله، ص284.
+
*هاشم رسولى محلاتى، زندگانى حضرت محمد صلی الله علیه و آله، ص284.
 
+
*[http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=35851#_ftn2 غزوه ودان، علی محمد تاج الدین، سایت پژوهشکده باقرالعلوم علیه السلام (بخش فرهنگ علوم انسانی و اسلامی)] تاریخ بازیابی: 23 دی 1392.
 
[[رده: غزوات پیامبر اکرم]]
 
[[رده: غزوات پیامبر اکرم]]

نسخهٔ ‏۱۳ ژانویهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۰۷:۰۰



علت نامگذاری

این غزوه در محلی به نام «ودان» در مدینه و در نزدیکی منطقه «أبواء» رخ داد. ودان نیز بین جحفه(محلی در جنوب شرقی ودان) و أبواء قرار دارد. از آنجا که بین ودان و أبواء شش میل فاصله است[۱] و در نزدیکی هم قرار دارند؛ لذا در منابع به هر دو نام آمده است.[۲]

زمان وقوع غزوه

به گفته ابن هشام در ماه صفر، يعنى يازده ماه پس از ورود رسول خدا صلی الله علیه و آله به مدينه، نخستين غزوه و اولين سفرى كه آن حضرت به منظور جنگ با دشمنان اسلام از شهر خارج شد اتفاق افتاد.

در اين سفر رسول خدا صلی الله علیه و آله سعد بن عباده را براى رسيدگى به كارهاى مردم در مدينه گماشت و خود با جمعى از مسلمانان به منظور جنگ با بنى ضمره و اطلاع از وضع كاروان قريش بيرون آمد ولى به كاروان برخورد نكرد.

پایان غزوه

حضرت رسول اکرم(ص) با "مخشى بن عمرو ضمری" كه در آن زمان رياست قبيله بنى ضمره را به عهده داشت.[۳] پيمانى به عنوان صلح و دوستى و عدم تعرض بست و به شهر بازگشت.

پانویس

  1. حموی، شهاب الدین یاقوت؛ معجم البلدان، بیروت، دارصادر، 1995م.، چاپ دوم، ج5، ص365.
  2. ابن خلدون، عبدالرحمن بن محمد؛ ترجمه عبدالمجید آیتی، مؤسسه مطالعات و تحقیقات فرهنگی، 1363ش.، چاپ اول، ج1، ص408.
  3. ابن هشام، همان و ابن اثیر، عزالدین علی؛ الکامل، ترجمه ابوالقاسم حالت، تهران، مؤسسه مطبوعاتی علمی، 1371ش.، ج7، ص125.

منابع