مدرسه بزرگ بروجردى قدس سره: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(افزودن و تکمیل محتوا به کمک منابع جدید)
 
(۱ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۱ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
{{نیازمند ویرایش فنی}}
+
مدرسه بزرگ از مهمترين و معتبرترين مدارس [[نجف]] در سال 1373 ه.ق به توصيه آيت ‌اللَّه العظمى [[آیت الله بروجردی|بروجردى]] قدس سره و با مباشرت شيخ نصراللَّه خلخالى احداث گرديد. اين مدرسه در محله براق قرار دارد.
  
مدرسه بزرگ از مهمترين و معتبرترين مدارس نجف در سال 1373 ه.ق به توصيه آيت‌اللَّه العظمى بروجردى قدس سره و با مباشرت شيخ نصراللَّه خلخالى احداث گرديد. اين مدرسه در محله براق قرار دارد.
+
مدرسه بزرگ در زمینی به مساحت پانصد مترمربع و در چهار ضلع در سه طبقه، به روشی کاملاً ابتکاری و چشم‌نواز و با رعایت اصول معماری و مهندسی تاسیس شد که در آن مقطع یکی از مدارس نمونه و منحصر به فرد حوزه نجف به شمار می‌آمد و نزديكترين مدرسه به حرم مطهر [[امام علی علیه السلام|اميرالمومنين]] عليه السلام بود.
  
مدرسه بزرگ در زمینی به مساحت پانصد متر مربع و در چهار ضلع در سه طبقه، به روشی کاملاً ابتکاری و چشم‌نواز و با رعایت اصول معماری و مهندسی تاسیس شد که در آن مقطع یکی از مدارس نمونه و منحصر به فرد حوزۀ نجف به شمار می‌آمد و نزديك ترين مدرسه به حرم مطهر اميرالمومنين عليه السلام بود .
+
این مدرسه در سالهای حضور [[امام خمینی]] در نجف پاتوق اصلى طرفداران ایشان و محل سكونت آنان گرديده بود و [[نماز جماعت]] امام در مغرب ها در اين مدرسه برگزار می شد.
این مدرسه در سالهای حضور امام خمینی در نجف پاتوق اصلى طرفداران ایشان و محل سكونت آنان گرديده بود و نماز جماعت امام در مغرب ها در اين مدرسه برگزار می شد.
+
 
 +
با کمال تأسف، این مدرسه در اواخر دهه شصت در مسیر طرح احداث خیابان قرار گرفت و به این بهانه حدود سه چهارم ساختمان و حجره‌های آن توسط ایادی رژیم بعثی عراق تخریب شد. ایادی رژیم بعثی حتی نام مدرسه را به نام «[[امام حسین]] علیه السلام» تغییر دادند.
 +
 
 +
این مدرسه هم اکنون زیر نظر مرجع دینی حضرت «آیت‌ الله العظمی [[سید علی حسینی سیستانی|سیستانی]]» اداره می‌شود و از مدارس نسبتاً فعال حوزه نجف به‌شمار می‌آید.
  
با کمال تأسف، این مدرسه در اواخر دهۀ شصت در مسیر طرح احداث خیابان قرار گرفت و به این بهانه حدود سه چهارم ساختمان و حجره‌های آن توسط ایادی رژیم بعثی عراق تخریب شد. ایادی رژیم بعثی حتی نام مدرسه را به نام «امام حسین(ع)» تغییر دادند.
 
 
این مدرسه هم اکنون زیر نظر مرجع دینی حضرت «آیت‌الله العظمی سیستانی» اداره می‌شود و از مدارس نسبتاً فعال حوزه نجف به‌شمار می‌آید.
 
 
==منابع==
 
==منابع==
*سعيد بابايى حائرى، گزيده سيماى [[نجف]] اشرف‌، نشرمشعر، ص50.
+
 
*محمد حسن رحیمیان، یادها و خاطره ها، پاسدار اسلام، شماره 245،اردیبهشت 1381.
+
*سعيد بابايى حائرى، گزيده سيماى نجف اشرف‌، نشر مشعر، ص50.
 +
*محمدحسن رحیمیان، یادها و خاطره ها، پاسدار اسلام، شماره 245، اردیبهشت 1381.
 
*عبدالرحیم اباذری، مدرسه آیت الله العظمی بروجردی در نجف، فصلنامه فرهنگ زيارت، شماره دوم، بهار 1389.
 
*عبدالرحیم اباذری، مدرسه آیت الله العظمی بروجردی در نجف، فصلنامه فرهنگ زيارت، شماره دوم، بهار 1389.
 +
 
[[رده:مدارس علمیه نجف]]
 
[[رده:مدارس علمیه نجف]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۵ مهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۰۶:۴۱

مدرسه بزرگ از مهمترين و معتبرترين مدارس نجف در سال 1373 ه.ق به توصيه آيت ‌اللَّه العظمى بروجردى قدس سره و با مباشرت شيخ نصراللَّه خلخالى احداث گرديد. اين مدرسه در محله براق قرار دارد.

مدرسه بزرگ در زمینی به مساحت پانصد مترمربع و در چهار ضلع در سه طبقه، به روشی کاملاً ابتکاری و چشم‌نواز و با رعایت اصول معماری و مهندسی تاسیس شد که در آن مقطع یکی از مدارس نمونه و منحصر به فرد حوزه نجف به شمار می‌آمد و نزديكترين مدرسه به حرم مطهر اميرالمومنين عليه السلام بود.

این مدرسه در سالهای حضور امام خمینی در نجف پاتوق اصلى طرفداران ایشان و محل سكونت آنان گرديده بود و نماز جماعت امام در مغرب ها در اين مدرسه برگزار می شد.

با کمال تأسف، این مدرسه در اواخر دهه شصت در مسیر طرح احداث خیابان قرار گرفت و به این بهانه حدود سه چهارم ساختمان و حجره‌های آن توسط ایادی رژیم بعثی عراق تخریب شد. ایادی رژیم بعثی حتی نام مدرسه را به نام «امام حسین علیه السلام» تغییر دادند.

این مدرسه هم اکنون زیر نظر مرجع دینی حضرت «آیت‌ الله العظمی سیستانی» اداره می‌شود و از مدارس نسبتاً فعال حوزه نجف به‌شمار می‌آید.

منابع

  • سعيد بابايى حائرى، گزيده سيماى نجف اشرف‌، نشر مشعر، ص50.
  • محمدحسن رحیمیان، یادها و خاطره ها، پاسدار اسلام، شماره 245، اردیبهشت 1381.
  • عبدالرحیم اباذری، مدرسه آیت الله العظمی بروجردی در نجف، فصلنامه فرهنگ زيارت، شماره دوم، بهار 1389.