نوشتار پیشنهادی هفته ۱۷: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(۲ نسخهٔ میانیِ همین کاربر نمایش داده نشده است)
سطر ۱: سطر ۱:
 
{{نوشتار پیشنهادی صفحه اول
 
{{نوشتار پیشنهادی صفحه اول
|عنوان= ابراهیم امینی
+
|عنوان=غیبت صغری
 
|متن=
 
|متن=
'''آیت الله ابراهيم‌ اميني‌''' از روحانیون و مدرسین مبارز در دوران انقلاب اسلامی و عضو مجمع خبرگان است. از جمله تالیفات او می توان به کتاب  «دادگستر جهان‌» پیرامون مسائل مهدویت و «آئین همسرداری» اشاره کرد.
+
با شهادت [[امام عسکری علیه السلام]] در سال (260 ه‍) مرحله غیبت کوتاه مدت [[امام زمان (عج)|امام دوازدهم]] عجل الله تعالی فرجه الشریف آغاز شد و تا سال (329 ه‍)؛ یعنی 70 سال به طول انجامید. این غیبت به لحاظ این که از جهت زمانی محدود است، به آن «غیبت صغری» می گویند. این دوره نقش بسیار مهمی در ایجاد آمادگی [[شیعه]] برای پذیرش «[[غیبت صغری]]» داشت.
  
==تولد و دوران‌ كودكي‌==
+
==نواب خاصه در غیبت صغری==
  
آیت الله ابراهيم‌ اميني‌ در سال‌ 1304 در نجف‌ آباد در خانواده‌ مذهبي‌ و علاقه‌مند به‌ [[اهل‌ بيت‌]] علیهم‌السلام ديده‌ به‌ جهان‌ گشود. پدرش‌ حسين‌ نام‌ داشت‌ و پيشه‌اش‌ كشاورزي‌ بود و از محصول‌ باغ‌ شخصي‌ خود، زندگي‌ خانواده‌ را تأمين‌ مي‌كرد. مادرش‌ نيز خانه‌دار بود. پنج‌ ساله‌ بود كه‌ پدرش‌ را از دست‌ داد و تنها راه‌ معيشت‌ خانواده آن‌ها، اجاره‌‌بهاي‌ ملكي‌ بود كه‌ داشتند. از اين‌ رو زندگي‌ آن‌ها در آن‌ روزگار به‌ سختي‌ مي‌گذشت‌. پدر و جد او از افراد متدين‌ و خير بودند و به‌ فقيران‌ و محرومان‌ كمك‌ مي‌كردند.
+
در طول «غیبت صغری» گرچه امام از نظرها پنهان بود، اما کسانی بودند که با آن حضرت در تماس بودند و سمت «نواب خاص» امام را داشتند؛ هر یک از شیعیان می توانستند به وسیله «نواب» مشکلات و مسائل خود را به عرض آن حضرت برسانند و توسط آنان خود را دریافت کنند. گاهی گروهی از مردم به وسیله آن نایبان خاص به دیدار امام می رسیدند. این نایبان 4 نفرند و به «[[نواب اربعه]]» مشهورند.
 
}}
 
}}
 +
<noinclude>
 +
[[رده:نوشتارهای پیشنهادی هفته های سال]]
 +
</noinclude>

نسخهٔ کنونی تا ‏۴ مهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۶:۳۰

مقاله پیشنهادی

غیبت صغری

با شهادت امام عسکری علیه السلام در سال (260 ه‍) مرحله غیبت کوتاه مدت امام دوازدهم عجل الله تعالی فرجه الشریف آغاز شد و تا سال (329 ه‍)؛ یعنی 70 سال به طول انجامید. این غیبت به لحاظ این که از جهت زمانی محدود است، به آن «غیبت صغری» می گویند. این دوره نقش بسیار مهمی در ایجاد آمادگی شیعه برای پذیرش «غیبت صغری» داشت.

نواب خاصه در غیبت صغری

در طول «غیبت صغری» گرچه امام از نظرها پنهان بود، اما کسانی بودند که با آن حضرت در تماس بودند و سمت «نواب خاص» امام را داشتند؛ هر یک از شیعیان می توانستند به وسیله «نواب» مشکلات و مسائل خود را به عرض آن حضرت برسانند و توسط آنان خود را دریافت کنند. گاهی گروهی از مردم به وسیله آن نایبان خاص به دیدار امام می رسیدند. این نایبان 4 نفرند و به «نواب اربعه» مشهورند. ...ادامه