بابا کوهی شیرازی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(منابع)
 
سطر ۱: سطر ۱:
 
{{مدخل دائرة المعارف|[[اثر آفرینان]]}}
 
{{مدخل دائرة المعارف|[[اثر آفرینان]]}}
  
'''بابا کوهی شیرازی، ابوعبدالله محمد'''
+
'''محمد بابا کوهی شیرازی''' (م، ۴۲۸/۴۲۰ ق)، [[تصوف|صوفى]] و شاعر [[ایران|ایرانی]] در قرن ۵ هجری و [[تخلص|متخلص]] به «کوهى» است. او در [[شیراز]] متولد شد و در خدمت اصحاب کمال به کسب علوم و فضایل پرداخت. وى از مریدان شیخ ابوعبدالله خفیف مشهور به شیخ کبیر و برادر پیرحسین شروانات بود.
  
قرن: 5
+
باباکوهى سفرهاى بسیارى کرد و در طى آنها در نیشابور با [[ابوسعید ابوالخیر]] و ابوالعباس نهاوندى دیدار کرد. ابن‌باکویه همچنین متنبى، شاعر معروف عرب را در شیراز دید و «[[دیوان (شعر)|دیوان]]» او را از گوینده‌ى آن شنید. باباکوهى اواخر عمر خویش را در خانقاه خویش در انزوا زیست و در همان جا درگذشت و مدفون شد. از باباکوهى «دیوان» شعرى بر جاى مانده است.
  
(وف 428/420 ق)
+
==منابع==
 
 
صوفى و شاعر، متخلص به كوهى. در شیراز متولد شد و در خدمت اصحاب كمال به كسب علوم و فضایل پرداخت. وى از مریدان شیخ ابوعبدالله خفیف مشهور به شیخ كبیر و برادر پیرحسین شروانات بود.
 
 
 
ابوعبدالله سفرهاى بسیارى كرد و در طى آنها در نیشابور با ابوسعید ابوالخیر و ابوالعباس نهاوندى دیدار كرد. ابن‌باكویه همچنین متنبى، شاعر معروف عرب را در شیراز دید و «دیوان» او را از گوینده‌ى آن شنید. باباكوهى اواخر عمر خویش را در خانقاه خویش در انزوا زیست و در همان جا درگذشت و دفن شد. از كوهى «دیوان» شعرى بر جاى مانده است.
 
  
==منابع==
+
*[[انجمن مفاخر فرهنگی]]، [[اثرآفرینان]]، ج۲، ص۴.
* [[انجمن مفاخر فرهنگی]]، [[اثرآفرینان]]، ج2، ص4.
 
  
 
[[رده:شعرای پارسی گوی قرن پنجم]]
 
[[رده:شعرای پارسی گوی قرن پنجم]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۸ دسامبر ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۱۰

Icon-encycolopedia.jpg

این صفحه مدخلی از اثر آفرینان است

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


محمد بابا کوهی شیرازی (م، ۴۲۸/۴۲۰ ق)، صوفى و شاعر ایرانی در قرن ۵ هجری و متخلص به «کوهى» است. او در شیراز متولد شد و در خدمت اصحاب کمال به کسب علوم و فضایل پرداخت. وى از مریدان شیخ ابوعبدالله خفیف مشهور به شیخ کبیر و برادر پیرحسین شروانات بود.

باباکوهى سفرهاى بسیارى کرد و در طى آنها در نیشابور با ابوسعید ابوالخیر و ابوالعباس نهاوندى دیدار کرد. ابن‌باکویه همچنین متنبى، شاعر معروف عرب را در شیراز دید و «دیوان» او را از گوینده‌ى آن شنید. باباکوهى اواخر عمر خویش را در خانقاه خویش در انزوا زیست و در همان جا درگذشت و مدفون شد. از باباکوهى «دیوان» شعرى بر جاى مانده است.

منابع