شیخ عبدالنبی نوری: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سطر ۱: سطر ۱:
مرحوم حاج شيخ عبد النبی نوری یکی از آيات بزرگ و مراجع تهران در قرن اخير بود، آيت الله نوری دانشمندی حکيم، عالمی فقيه، محققی اصولی، مجتهدی جامع علوم عقلی و نقلی بود.
+
آیت اللّه حاج شیخ عبدالنبی نوری در اواسط قرن سیزدهم هجری شمسی در شهرستان نور از توابع استان مازندران به دنیا آمد. وی در جوانی پس از مهاجرت به تهران، به تحصیل علوم دینی پرداخت و پس از طی دوره مقدمات و سطوح، راهی عتبات عالیات گردید. حاج شیخ عبدالنبی نوری، در آنجا در محضر عالمان بزرگواری همچون [[میرزا محمدحسن شیرازی]] حاضر شد و به مدارج بالای علمی و فقهی دست یافت. وی یکی از مجتهدین نام آور عصر خود بود و در فقه، اصول، معقول و منقول نبوغی خاص داشت. ایشان سپس به تهران بازگشت و در یکی از مدارس شهر به تدریس همت گماشت. حوزه درسی این عالم ربانی، محل تجمع فضلا و بزرگان بود که یکی از آن بزرگان، حضرت آیت اللّه [[سید شهاب الدین مرعشی نجفی]] می باشد. آیت اللّه شیخ عبدالنبی نوری مورد توجه و احترام فراوان ملت و دولت بود و علاوه بر تدریس و ترویج دین، به حل مشکلات مردم نیز می پرداخت. سرانجام این عالم فرزانه در بیستم مرداد 1304 ش برابر با بیستم محرم الحرام 1344 قمری به رحمت ایزدی پیوست و پس از تشییعی با شکوه، در [[حرم حضرت عبدالعظیم حسنی]] علیه السلام در ری مدفون گردید.
  
آيت الله نوری سالها در عتبات از محضر اساتيد مختلف مخصوصا ميرزای بزرگ بهره مند بود و بعد از پايان درس اجتهاد به درخواست مسلمانان تهران سالها در اين استان (در دو محل) به ترويج و تدريس اشتغال داشت. معظم له در خيبان سيروس نزديک سرچشمه در مسجدی که به نام خود او بود مدتها ملجأ و پناه شيعيان تهران بود و آن مسجد پايگاهی از نشر حقايق اسلامی و معارف دينی و کتب مذهبی بود. مرحوم نوری در هشتم محرم 1344 دار فانی را وداع نمود و با تجليل و احترام فراوان در کنار حضرت عبد العظيم حسنی عليه السلام (در مقبره آقای کنی) مدفون شد و آقازاده او حجت الاسلام بهاء الدين نوری وارث علوم پدر گرديد.
+
==منابع==
 +
حائری، علی، روزشمار شمسی، قم، دفتر عقل، 1386ش، ج1، ص347
  
==منابع==
 
سايت شعائر
 
 
[[رده:علمای قرن چهاردهم]]
 
[[رده:علمای قرن چهاردهم]]

نسخهٔ ‏۱۳ ژوئیهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۰۷:۵۴

آیت اللّه حاج شیخ عبدالنبی نوری در اواسط قرن سیزدهم هجری شمسی در شهرستان نور از توابع استان مازندران به دنیا آمد. وی در جوانی پس از مهاجرت به تهران، به تحصیل علوم دینی پرداخت و پس از طی دوره مقدمات و سطوح، راهی عتبات عالیات گردید. حاج شیخ عبدالنبی نوری، در آنجا در محضر عالمان بزرگواری همچون میرزا محمدحسن شیرازی حاضر شد و به مدارج بالای علمی و فقهی دست یافت. وی یکی از مجتهدین نام آور عصر خود بود و در فقه، اصول، معقول و منقول نبوغی خاص داشت. ایشان سپس به تهران بازگشت و در یکی از مدارس شهر به تدریس همت گماشت. حوزه درسی این عالم ربانی، محل تجمع فضلا و بزرگان بود که یکی از آن بزرگان، حضرت آیت اللّه سید شهاب الدین مرعشی نجفی می باشد. آیت اللّه شیخ عبدالنبی نوری مورد توجه و احترام فراوان ملت و دولت بود و علاوه بر تدریس و ترویج دین، به حل مشکلات مردم نیز می پرداخت. سرانجام این عالم فرزانه در بیستم مرداد 1304 ش برابر با بیستم محرم الحرام 1344 قمری به رحمت ایزدی پیوست و پس از تشییعی با شکوه، در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام در ری مدفون گردید.

منابع

حائری، علی، روزشمار شمسی، قم، دفتر عقل، 1386ش، ج1، ص347