وادی القری: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
سطر ۱: سطر ۱:
وادی القری به منطقه‌ای در حدود پنجاه فرسخی شمال غربی [[مدینه]] گفته می‌شد و در حقیقت دره ای طولانی و بزرگ بود که راه بازرگانی شام را به یمن وصل می‌کرد.  
+
وادی القری به منطقه‌ای در حدود پنجاه فرسخی شمال غربی [[مدینه]] گفته می‌شد و در حقیقت دره ای طولانی و بزرگ بود که راه بازرگانی [[شام]] را به [[یمن]] وصل می‌کرد.  
  
در هر منطقه‌ای از وادی القری که امکانات زندگی وجود داشت، قبائل مختلفی از اعراب و یهودیان سکونت داشتند. به‌ همین دلیل در طول این دره دهکده‌هایی پدید آمده و اطراف آنها با سنگ‌هایی محصور شده بود. مرکز همه این دهکده‌ها «[[یثرب]]» به شمار می‌رفت.  
+
در هر منطقه‌ای از وادی القری که امکانات زندگی وجود داشت، قبائل مختلفی از اعراب و [[یهود|یهودیان]] سکونت داشتند. به‌ همین دلیل در طول این دره دهکده‌هایی پدید آمده و اطراف آنها با سنگ‌هایی محصور شده بود. مرکز همه این دهکده‌ها «[[یثرب]]» به شمار می‌رفت.  
  
در سال 7 هجری پس از فتح خیبر و فدک، میان پیامبر و یهودیان ساکن در این منطقه جنگی اتفاق افتاد که به [[غزوه وادی القری]] مشهور است. یهودیان این منطقه به حمایت بعضی از مشرکان به سپاه اسلام حمله کردند و مسلمانان نیز با آنان جنگیدند.  
+
در سال 7 هجری پس از فتح [[غزوه خیبر|خیبر]] و [[فدک]]، میان [[پیامبر اسلام|پیامبر]] و یهودیان ساکن در این منطقه جنگی اتفاق افتاد که به [[غزوه وادی القری]] مشهور است. یهودیان این منطقه به حمایت بعضی از مشرکان به سپاه اسلام حمله کردند و مسلمانان نیز با آنان جنگیدند.  
  
در روز دوم جنگ، یهودیان مصالحه کردند و پذیرفتند که جزیه پرداخت کنند. به هر حال فتح این منطقه در [[جمادی الثانی]] سال 7 هجری صورت گرفت.  
+
در روز دوم جنگ، یهودیان مصالحه کردند و پذیرفتند که [[جزیه]] پرداخت کنند. به هر حال فتح این منطقه در [[جمادی الثانی]] سال 7 هجری صورت گرفت.  
  
 
==منابع==
 
==منابع==
* دانشنامه رشد.
+
 
* سید علی میرشریفی، درسنامه آشنایی با تاریخ اسلام.
+
*دانشنامه رشد.
 +
*سید علی میرشریفی، درسنامه آشنایی با تاریخ اسلام.
  
 
[[رده:جغرافیای تاریخی عربستان]]
 
[[رده:جغرافیای تاریخی عربستان]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۶ مارس ۲۰۱۹، ساعت ۰۸:۲۱

وادی القری به منطقه‌ای در حدود پنجاه فرسخی شمال غربی مدینه گفته می‌شد و در حقیقت دره ای طولانی و بزرگ بود که راه بازرگانی شام را به یمن وصل می‌کرد.

در هر منطقه‌ای از وادی القری که امکانات زندگی وجود داشت، قبائل مختلفی از اعراب و یهودیان سکونت داشتند. به‌ همین دلیل در طول این دره دهکده‌هایی پدید آمده و اطراف آنها با سنگ‌هایی محصور شده بود. مرکز همه این دهکده‌ها «یثرب» به شمار می‌رفت.

در سال 7 هجری پس از فتح خیبر و فدک، میان پیامبر و یهودیان ساکن در این منطقه جنگی اتفاق افتاد که به غزوه وادی القری مشهور است. یهودیان این منطقه به حمایت بعضی از مشرکان به سپاه اسلام حمله کردند و مسلمانان نیز با آنان جنگیدند.

در روز دوم جنگ، یهودیان مصالحه کردند و پذیرفتند که جزیه پرداخت کنند. به هر حال فتح این منطقه در جمادی الثانی سال 7 هجری صورت گرفت.

منابع

  • دانشنامه رشد.
  • سید علی میرشریفی، درسنامه آشنایی با تاریخ اسلام.