نوشتار پیشنهادی هفته ۴۷: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
سطر ۱: سطر ۱:
 
{{نوشتار پیشنهادی صفحه اول
 
{{نوشتار پیشنهادی صفحه اول
|عنوان=شیخ مفید
+
|عنوان=قراءات قرآن
 
|متن=
 
|متن=
محمد بن محمد بن نُعمان (336-413ق)، مشهور به '''شیخ مُفید'''، از علمای برجسته شیعه است. او از پیشگامان در تدوین [[علم کلام|کلام]] شیعه و [[اصول فقه]] امامیه است. از مسائلی که نشان از جایگاه رفیع او در بین عالمان شیعه دارد آن است که او در طول سه سال مشرف به دریافت سه نامه از [[امام زمان عجل الله تعالی فرجه]] الشریف شده است.  
+
پس از [[نزول قرآن]] گویش‌ها و لهجه‌های مختلف اعراب که در طبیعت هر زبانی وجود دارد، در کنار عوامل دیگری همچون نبودن نقطه و اعراب و علائم وقف، موجب اختلافاتی در قرائت [[قرآن]] گردید. این مسئله موجب شد در دوره‌های بعدی اختلاف‌ها بیشتر گردد و در نهایت برخی از عالمان، تعدادی قرائت‌های معلمان قرائت قرآن را انتخاب نموده و سعی کنند با تعیین آنها، جلوی اختلاف و پراکندگی بیشتر را بگیرند. از بین این گزینش‌ها دو دستۀ قرائات سبعه و عشره از همه معروفتر است.  
  
شیخ مفید شاگردان بسیاری تربیت نمود. که [[سيد مرتضى]]، [[سيدرضى]]، [[شيخ طوسى]] و [[نجاشى]] از جمله آنانند.
+
==قرائت در لغت و اصطلاح ==
  
==زندگی نامه==
+
برخى از علماء لغت قرائت را واژه اى اصیل در زبان عربى مى دانند و برخى از محققان معتقدند که قرائت به معناى تلاوت و خواندن، داراى ریشه اصیل عربى نیست بلکه عرب در آغاز امر، این واژه را به معناى تلاوت نمى دانست و از زبان عبرى گرفته شده؛ سپس دست به دست گشته تا به معناى تلاوت در زبان عربى معمول و متداول شده است.
محمد بن محمد بن نُعمان مشهور به شیخ مُفید،در روز يازدهم [[ذيقعده]] سال 336 يا 338 ق. در قريه (سويقه ابن بصرى) از توابع (عكبرى) در ده فرسنگى شمال بغداد، نزديك شهر (دجيل) در يك خانواده اصيل و عميق در مذهب تشيع به دنيا آمد.
 
 
}}
 
}}
  

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۰ سپتامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۹:۴۶

مقاله پیشنهادی

قراءات قرآن

پس از نزول قرآن گویش‌ها و لهجه‌های مختلف اعراب که در طبیعت هر زبانی وجود دارد، در کنار عوامل دیگری همچون نبودن نقطه و اعراب و علائم وقف، موجب اختلافاتی در قرائت قرآن گردید. این مسئله موجب شد در دوره‌های بعدی اختلاف‌ها بیشتر گردد و در نهایت برخی از عالمان، تعدادی قرائت‌های معلمان قرائت قرآن را انتخاب نموده و سعی کنند با تعیین آنها، جلوی اختلاف و پراکندگی بیشتر را بگیرند. از بین این گزینش‌ها دو دستۀ قرائات سبعه و عشره از همه معروفتر است.

قرائت در لغت و اصطلاح

برخى از علماء لغت قرائت را واژه اى اصیل در زبان عربى مى دانند و برخى از محققان معتقدند که قرائت به معناى تلاوت و خواندن، داراى ریشه اصیل عربى نیست بلکه عرب در آغاز امر، این واژه را به معناى تلاوت نمى دانست و از زبان عبرى گرفته شده؛ سپس دست به دست گشته تا به معناى تلاوت در زبان عربى معمول و متداول شده است. ...ادامه