لشکرکشی مأمون عباسی به سرزمین روم: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سطر ۱: سطر ۱:
 
{{تقویم|روز= 27 محرم|سال= سال 215 هجری قمری}}  
 
{{تقویم|روز= 27 محرم|سال= سال 215 هجری قمری}}  
[[مأمون عباسی]]، هفتمين خليفه طايفه بني‌عباس در 27 [[محرم]] سال 215 قمري براي تنبيه متجاوزان رومي و شكستن قدرت و ابهت شيطاني آنان، در رأس سپاهي عظيم و سنگين عازم سرحدات غربي خلافت اسلامي، يعني مرزهاي امپراتوري روم شرقي شد.
 
  
وي، پس از خروج از [[بغداد]]، وارد موصل پس از آن وارد مِنبج، دابق، انطاكيه، مصيصه و طرسوس (طرطوس) شد و از آن جا وارد سرحدات و متصرفات روم شرقي گرديد و با روميان به نبردي سخت و سنگين پرداخت و دژهاي مستحكم آنان را در هم كوبيد و برخي از شهرهاي آنان، از جمله [[آنكارا]] (پايتخت كشور فعلي [[تركيه]]) را به تصرف خويش درآورد.
 
  
وي، در سال بعد نيز با لشكري سنگين، روميان متجاوز را مورد هجوم سپاهيان خود قرار داد و بسياري از مناطق آنان را به تصرف خويش درآورد.<ref> نك: المنتظم في تاريخ الامم والملوك ([[ابن جوزی]])، ج 10-9، ص 265؛ [[تاریخ الیعقوبی]]، ج 2، ص 465.</ref>
+
 
 +
[[مأمون عباسی]]، هفتمين خليفه طايفه [[بني‌عباس]] در 27 [[محرم]] سال 215 قمري براي تنبيه متجاوزان رومي و شكستن قدرت و ابهت شيطاني آنان، در رأس سپاهي عظيم و سنگين عازم سرحدات غربي [[خلافت]] اسلامي، يعني مرزهاي امپراتوري روم شرقي شد.
 +
 
 +
وي، پس از خروج از [[بغداد]]، وارد [[موصل]] پس از آن وارد [[مِنبج]]، [[دابق]]، [[انطاكيه]]، [[مصيصه]] و [[طرسوس (طرطوس)]] شد و از آن جا وارد سرحدات و متصرفات روم شرقي گرديد و با روميان به نبردي سخت و سنگين پرداخت و دژهاي مستحكم آنان را در هم كوبيد و برخي از شهرهاي آنان، از جمله [[آنكارا]] (پايتخت كشور فعلي [[تركيه]]) را به تصرف خويش درآورد.
 +
 
 +
وي، در سال بعد نيز با لشكري سنگين، روميان متجاوز را مورد هجوم سپاهيان خود قرار داد و بسياري از مناطق آنان را به [[تصرف]] خويش درآورد.<ref> نك: المنتظم في تاريخ الامم والملوك ([[سبط بن جوزی|ابن جوزی]])، ج 10-9، ص 265؛ [[تاریخ یعقوبی|تاریخ الیعقوبی]]، ج 2، ص 465.</ref>
  
 
==پانویس ==
 
==پانویس ==

نسخهٔ ‏۸ مارس ۲۰۱۶، ساعت ۰۶:۱۸

تقویم هجری قمری

روز واقعه:27 محرم
سال 215 هجری قمری



مأمون عباسی، هفتمين خليفه طايفه بني‌عباس در 27 محرم سال 215 قمري براي تنبيه متجاوزان رومي و شكستن قدرت و ابهت شيطاني آنان، در رأس سپاهي عظيم و سنگين عازم سرحدات غربي خلافت اسلامي، يعني مرزهاي امپراتوري روم شرقي شد.

وي، پس از خروج از بغداد، وارد موصل پس از آن وارد مِنبج، دابق، انطاكيه، مصيصه و طرسوس (طرطوس) شد و از آن جا وارد سرحدات و متصرفات روم شرقي گرديد و با روميان به نبردي سخت و سنگين پرداخت و دژهاي مستحكم آنان را در هم كوبيد و برخي از شهرهاي آنان، از جمله آنكارا (پايتخت كشور فعلي تركيه) را به تصرف خويش درآورد.

وي، در سال بعد نيز با لشكري سنگين، روميان متجاوز را مورد هجوم سپاهيان خود قرار داد و بسياري از مناطق آنان را به تصرف خويش درآورد.[۱]

پانویس

  1. نك: المنتظم في تاريخ الامم والملوك (ابن جوزی)، ج 10-9، ص 265؛ تاریخ الیعقوبی، ج 2، ص 465.

منابع

سيد تقى واردى، روز شمار تاريخ اسلام، ماه محرم