رضی الدین خوانساری: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(ویرایش)
سطر ۱: سطر ۱:
 
{{مدخل دائرة المعارف|[[اثر آفرینان]]}}
 
{{مدخل دائرة المعارف|[[اثر آفرینان]]}}
  
'''''خوانساری، رضی ‌الدین محمد'''''
+
'''رضی ‌الدین محمد بن حسین خوانساری''' (م، ۱۱۱۳ ق)، عالم، [[فقیه]]، متکلم و شاعر قرن ۱۲ هجری است. رضی الدین، برادر کوچکتر [[آقا جمال خوانساری|آقا جمال خوانسارى]] است و هر دو به نام محمد نامیده شده‌اند و هر دو در [[اصفهان]] نشو و نما یافتند. وى قبل از برادرش در جوانى درگذشت. او از کسانى است که حکم شاه سلطان حسین صفوی را در نهى از منکرات امضاء کرد.
 +
==تحصیلات==
 +
رضی ‌الدین محمد نزد پدر بزرگوارش [[آقا حسین خوانساری|محقق خوانساری]] و دایی دانشمندش ملا محمدباقر خوانساری علم آموخت.
  
قرن: 11
+
همچنین آقا خلیل اصفهانی قاینى از شاگردان ایشان می باشد.
 +
==تألیفات==
 +
برخی از آثار وى عبارتند از:
  
وفات: 1113 ق
+
* «المائده السماویه» یا «الاطعمه و الاشربه» که براى شاه سلیمان صفوى به زبان فارسى تألیف کرد، این کتاب متمم «مشارق الشموس فى شرح الدروس» پدرش [[آقا حسین خوانساری|آقا حسین خوانسارى]] است.
 +
* «شرح حدیث البیضه» که در «[[الکافی (کتاب)|کافى]]» آمده است، در احوال سفرا و کیفیت غیبت به زبان فارسى که آن را به نام شاه سلطان حسین صفوى نوشت.
 +
* «شرح کتاب الصوم و الاعتکاف» از «شرح الدورس».
  
عالم، فقیه، متكلم و شاعر. برادر كهتر آقا جمال خوانسارى است و هر دو به نام محمد نامیده شده‌اند و هر دو در اصفهان نشو و نما یافتند و هر دو محضر پدر بزرگوارشان، محقق خوانسارى و دایى دانشمندشان، ملا محمدباقر سبزوارى، علم آموختند.
+
== وفات ==
 +
مرحوم رضی ‌الدین محمد خوانساری در سال ۱۱۱۳ قمری در [[اصفهان]] دار فانی را وداع گفت و در تکیه خوانساری های قبرستان [[تخت فولاد]] به خاک سپرده شد.
  
وى قبل از برادرش در جوانى درگذشت. او از كسانى است كه حكم شاه سلطان حسین را در نهى از منكرات امضاء كرد. آقا خلیل اصفهانى قاینى از شاگردان اوست. از آثار وى: «المائده السماویه» یا «الاطعمه والاشربه» كه براى شاه سلیمان صفوى به زبان فارسى تالیف كرد، این كتاب متمم «مشارق الشموس فى شرح الدورس» پدرش آقا حسین خوانسارى است؛ «شرح حدیث البیضه» كه در «كافى» آمده است، در احوال سفرا و كیفیت غیبت به زبان فارسى كه آن را به نام شاه سلطان حسین صفوى نوشت؛ «شرح كتاب الصوم والاعتكاف» از «شرح الدورس».
+
==منابع==
 +
 
 +
*[[انجمن مفاخر فرهنگی]]، [[اثرآفرینان]]، ج۲، ص۳۴۵.
  
==منابع==
 
* [[انجمن مفاخر فرهنگی]]، [[اثرآفرینان]]، ج2، ص345.
 
 
[[رده:شعرای پارسی گو]]
 
[[رده:شعرای پارسی گو]]
 
[[رده:شعرای پارسی گوی قرن یازدهم]]
 
[[رده:شعرای پارسی گوی قرن یازدهم]]

نسخهٔ ‏۲ دسامبر ۲۰۲۰، ساعت ۱۱:۲۹

Icon-encycolopedia.jpg

این صفحه مدخلی از اثر آفرینان است

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


رضی ‌الدین محمد بن حسین خوانساری (م، ۱۱۱۳ ق)، عالم، فقیه، متکلم و شاعر قرن ۱۲ هجری است. رضی الدین، برادر کوچکتر آقا جمال خوانسارى است و هر دو به نام محمد نامیده شده‌اند و هر دو در اصفهان نشو و نما یافتند. وى قبل از برادرش در جوانى درگذشت. او از کسانى است که حکم شاه سلطان حسین صفوی را در نهى از منکرات امضاء کرد.

تحصیلات

رضی ‌الدین محمد نزد پدر بزرگوارش محقق خوانساری و دایی دانشمندش ملا محمدباقر خوانساری علم آموخت.

همچنین آقا خلیل اصفهانی قاینى از شاگردان ایشان می باشد.

تألیفات

برخی از آثار وى عبارتند از:

  • «المائده السماویه» یا «الاطعمه و الاشربه» که براى شاه سلیمان صفوى به زبان فارسى تألیف کرد، این کتاب متمم «مشارق الشموس فى شرح الدروس» پدرش آقا حسین خوانسارى است.
  • «شرح حدیث البیضه» که در «کافى» آمده است، در احوال سفرا و کیفیت غیبت به زبان فارسى که آن را به نام شاه سلطان حسین صفوى نوشت.
  • «شرح کتاب الصوم و الاعتکاف» از «شرح الدورس».

وفات

مرحوم رضی ‌الدین محمد خوانساری در سال ۱۱۱۳ قمری در اصفهان دار فانی را وداع گفت و در تکیه خوانساری های قبرستان تخت فولاد به خاک سپرده شد.

منابع