بیمارستان نوریه دمشق: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(ایجاد)
 
 
(۱ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۱ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
{{نیازمند ویرایش فنی}}
+
«بیمارستان نوریه» یکى از بیمارستان هاى قدیمى [[دمشق‌]] است که به وسیله «سلطان نورالدین محمود زنگى شهید» در سال ۵۴۹ هجرى ساخته شد.
  
اين بيمارستان يكى از بيمارستانهاى قديمى دمشق‌ است كه به وسيله «سلطان نورالدين محمود زنگى شهيد» در سال 549 هجرى ساخته شد. در آن مدرسه‌اى به نام «دينسريه» وجود داشته كه علماى طب در آن جا به تدريس مى‌پرداخته‌اند. از بزرگانى كه نام آنان به عنوان استاد طب در اين بيمارستان ذكر شده مى‌توان به ابن‌ سينا، پزشك و فيلسوف شهير ايرانى و زهراوى اشاره داشت.
+
در آن مدرسه‌اى به نام «دینسریه» وجود داشته که علماى [[طب]] در آنجا به تدریس مى‌پرداخته‌اند. از بزرگانى که نام آنان به عنوان استاد طب در این بیمارستان ذکر شده مى‌توان به [[ابن سینا|ابن‌ سینا]] (۳۷۰-۴۲۸ ق) پزشک و فیلسوف شهیر [[ایران|ایرانى]]، و ابوالقاسم زهراوى [[اندلس|اندلسی]] (۳۲۵-۴۰۴ ق) اشاره داشت.
از داخل بازار حميديه نيز به آن راه است. كوچه‌اى كه از بازار حميديه بدان منتهى مى‌شود در سمت چپ كسى است كه از جامع اموى وارد بازار مى‌شود. بيمارستان در حدود يكصد مترى اين كوچه و در سمت چپ قرار دارد. گنبدى به رنگ قرمز و بسيار كوچكى دارد كه ابعاد هندسى به آن داده ‌اند.
 
  
==منبع==
+
از داخل بازار معروف حمیدیه نیز به آن راه است. کوچه‌اى که از بازار حمیدیه بدان منتهى مى‌شود در سمت چپ کسى است که از [[مسجد اموی دمشق|جامع اموى]] وارد بازار مى‌شود. بیمارستان در حدود یکصد مترى این کوچه و در سمت چپ قرار دارد. گنبدى به رنگ قرمز و بسیار کوچکى دارد که ابعاد هندسى به آن داده ‌اند.
اصغر قائدان‌، اماكن سياحتى و زيارتى دمشق، نشر مشعر، تهران‌، پاييز 1388، ص 56
+
 
 +
==منابع==
 +
 
 +
* اماکن سیاحتى و زیارتى دمشق، اصغر قائدان، ص۵۶‌، نشر مشعر، تهران‌، پاییز ۱۳۸۸.
  
 
[[رده:اماکن سوریه]]
 
[[رده:اماکن سوریه]]
 
[[رده:اماکن تاریخی]]
 
[[رده:اماکن تاریخی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۸ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۰۵:۴۲

«بیمارستان نوریه» یکى از بیمارستان هاى قدیمى دمشق‌ است که به وسیله «سلطان نورالدین محمود زنگى شهید» در سال ۵۴۹ هجرى ساخته شد.

در آن مدرسه‌اى به نام «دینسریه» وجود داشته که علماى طب در آنجا به تدریس مى‌پرداخته‌اند. از بزرگانى که نام آنان به عنوان استاد طب در این بیمارستان ذکر شده مى‌توان به ابن‌ سینا (۳۷۰-۴۲۸ ق) پزشک و فیلسوف شهیر ایرانى، و ابوالقاسم زهراوى اندلسی (۳۲۵-۴۰۴ ق) اشاره داشت.

از داخل بازار معروف حمیدیه نیز به آن راه است. کوچه‌اى که از بازار حمیدیه بدان منتهى مى‌شود در سمت چپ کسى است که از جامع اموى وارد بازار مى‌شود. بیمارستان در حدود یکصد مترى این کوچه و در سمت چپ قرار دارد. گنبدى به رنگ قرمز و بسیار کوچکى دارد که ابعاد هندسى به آن داده ‌اند.

منابع

  • اماکن سیاحتى و زیارتى دمشق، اصغر قائدان، ص۵۶‌، نشر مشعر، تهران‌، پاییز ۱۳۸۸.