بُدن: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(ایجاد)
 
 
(۱ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۱ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
 
{{مدخل دائرة المعارف|نثر طوبی}}
 
{{مدخل دائرة المعارف|نثر طوبی}}
{{نیازمند ویرایش فنی}}
 
  
جمع بدنه است یعنی شتر بزرگ و فربه و به قولی شامل گاو نیز می شود بی تاء جمع است و با تاء مفرد. قال الله تعالی : «والبدن جعلناها لکم من شعائر الله»( حج36) شتران بزرگ و فربه را از شعائر و مناسک خدای قرار دادیم برای شما. مقصود قربانی حج است. و ظاهر کلام شامل هر کشتاری که در حج کنند می شود حتی فدا و کفاره و احکام مذکور در این آیه برای همه ثابت است.
+
«بُدن» جمع «بدنة» است، یعنی شتر بزرگ و فربه برای قربانی، و به قولی شامل گاو نیز می شود. خدای تعالی می فرماید: {{متن قرآن|«وَالْبُدْنَ جَعَلْنَاهَا لَكُم مِن شَعَائِرِ اللَّهِ»}} ([[سوره حج]]، ۳۶) شتران بزرگ و فربه را از شعائر و مناسک خدای قرار دادیم برای شما.  
  
==منبع==
+
مقصود [[آیه]]، قربانی [[حج]] است و ظاهر کلام، شامل هر کشتاری که در حج کنند می شود، حتی فدا و [[کفاره]] و [[احکام]] مذکور در این آیه برای همه ثابت است.
نثر طوبی، علامه شعرانی
+
 
 +
==منابع==
 +
 
 +
* [[نثر طوبی (کتاب)|نثر طوبی (دائرةالمعارف لغات قرآن مجید)]]، علامه شعرانی.
  
 
[[رده:واژگان قرآنی]]
 
[[رده:واژگان قرآنی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۳ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۳۶

Icon-encycolopedia.jpg

این صفحه مدخلی از نثر طوبی است

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


«بُدن» جمع «بدنة» است، یعنی شتر بزرگ و فربه برای قربانی، و به قولی شامل گاو نیز می شود. خدای تعالی می فرماید: «وَالْبُدْنَ جَعَلْنَاهَا لَكُم مِن شَعَائِرِ اللَّهِ» (سوره حج، ۳۶) شتران بزرگ و فربه را از شعائر و مناسک خدای قرار دادیم برای شما.

مقصود آیه، قربانی حج است و ظاهر کلام، شامل هر کشتاری که در حج کنند می شود، حتی فدا و کفاره و احکام مذکور در این آیه برای همه ثابت است.

منابع