احمد بن محمد بن خالد برقی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
سطر ۱: سطر ۱:
'''کلیدواژه: قم، احمد بن محمد بن خالد برقی، آثار احمد بن محمد برقی'''
+
#تغییرمسیر[[احمد بن محمد بن خالد برقى]]
 
 
شیخ ابوجعفر احمد بن محمد بن خالد بن عبدالرحمن بن محمد بن علی برقی (م در حدود سال 274 هـ.ق).
 
 
 
'''زندگینامه و اظهارنظرها:'''
 
 
 
وی از راویان [[حدیث]] و از فقهای بزرگ [[شیعه]] و از یاران [[ائمه اطهار]] علیه‌السلام بشمار می‌آید. احمد در روستای «برق رود»، از توابع شهر [[قم]]، به دنیا آمد؛ ولی جد بزرگ او، محمد بن علی اهل [[کوفه]] و از یاران زید بن علی بن حسین علیه‌السلام بود که در برابر حکومت ظلم و ستم [[بنی امیه]] قیام کرد و در زندان یوسف بن عمر به [[شهادت]] رسید.
 
 
 
احمد دوران جوانی را در محضر پدر بزرگوارش محمد بن خالد برقی، که خود از شخصیت‌های بزرگ شیعه و از مشایخ روایت و مورد اطمینان و اعتماد [[امام کاظم]] و [[امام رضا]] علیهم‌السلام بود، به کسب [[علم]] پرداخت.
 
 
 
احمد از شخصیت‌های برجسته راویان شیعه در قرن سوم بشمار می‌آید و بسیاری از [[احادیث]] [[شیخ صدوق]] و [شیخ کلینی|محمد بن یعقوب الكلینى] به ایشان برمی‌گردد.
 
 
 
[[محدث نوری]] می‌فرماید: «شیخ صدوق و [[نجاشی]]، احمد را توثیق کرده‌اند و او را مورد اطمینان دانسته‌اند». او از ارزشمندترین راویان شیعه بشمار می‌آید و بسیاری از علما و فقهای بزرگ شیعه، که مجموعه‌های روایتی نگاشته‌اند، از او نقل روایت کرده‌اند.
 
 
 
احمد بن محمد بن عیسی اشعری، رئیس شهر [[قم]] و از راویان بزرگ شیعه، احمد بن محمد بن خالد برقی را از شهر قم بیرون کرد؛ زیرا او روایات مرسل و ضعیف را هم نقل می‌کرد؛ اما پس از مدتی پشیمان شد و برقی را به شهر بازگرداند و از او معذرت خواهی کرد. بعد از وفات او نیز در تشییع جنازه‌اش با سر و پای برهنه شرکت کرد تا اهانتی را که به او کرده بود جبران نماید.
 
 
 
'''استادان:'''
 
 
 
[[معاویه بن وهب]]، [[حماد بن عیسی]]، [[محمد بن ابی عمیر]]، [[هارون بن جهم]]، [[محمد بن سنان]]، [[یونس بن عبدالرحمن]]، [[حسن بن محبوب]]، [[علی بن حکم]]، [حسین بن سعید اهوازی|الحسین بن سعید الاهوازی].
 
 
 
'''شاگردان:'''
 
 
 
[ابراهیم بن هاشم|ابراهیم بن هاشم قمی]، [[علی بن ابراهیم بن هاشم]]، [[محمد بن حسن صفار]]، [[محمد بن یحیی عطار]]، [[سعد بن عبدالله]]، [[محمد بن علی بن محبوب]]، [[محمد بن حسن بن ولید]]، [[عبدالله بن جعفر حمیدی]]، [[سهل بن زیاد آدمی رازی]].
 
 
 
'''تألیفات:'''
 
 
 
[[المحاسن]]، العویض، التبصره، الرجال، البلدان، اختلاف الحدیث و ده‌ها کتاب دیگر.
 
 
 
==منابع==
 
*محمدرضا ضميري، کتابشناسي تفصيلي مذاهب اسلامي، ص 368 - 369.
 
*مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، نرم افزار جامع الحادیث 3[لوح فشرده]، بخش کتابشناسی
 
{{حدیث}}
 
'''پيوندها'''
 
 
 
* '''[http://lib.ahlolbait.ir/parvan/resource.do?action=resource&id=64325&scope=95YYli2geUE4HENo9oY8Ewp8B7e1asw6&flowLastAction=view&from=search&query=%D8%A7%D9%84%D8%A8%D8%B1%D9%82%D9%8A&field=&collectionPID=0&lang=&count=20&execute=true زندگینامه]'''
 
 
 
* '''[http://lib.ahlolbait.ir/parvan/resource.do?action=resource&id=36368&scope=R-Dvg9C0bdQ9j1hD5_SYTgILADADRHEMILADADRHEM&flowLastAction=view&from=search&query=%D8%A8%D8%B1%D9%82%D9%8A&field=&collectionPID=0&lang=&count=20&execute=true زندگينامه (ترجمه)]'''
 
 
 
[[رده:علمای قرن سوم]]
 

نسخهٔ کنونی تا ‏۲ فوریهٔ ۲۰۱۷، ساعت ۰۶:۲۱