آيه 36 نساء

از دانشنامه‌ی اسلامی
نسخهٔ تاریخ ‏۱۶ ژوئیهٔ ۲۰۱۲، ساعت ۱۳:۲۹ توسط مرضیه الله وکیل جزی (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای جدید حاوی ' {{بخشی از یک کتاب}} '''منبع:''' نمونه بينات در شأن نزول آيات از نظر شیخ طوسی و سا...' ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

این مدخل از دانشنامه هنوز نوشته نشده است.

Icon book.jpg

محتوای فعلی بخشی از یک کتاب متناسب با عنوان است.

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)

منبع: نمونه بينات در شأن نزول آيات از نظر شیخ طوسی و ساير مفسرين خاصه و عامه ، ص 196

نویسنده: محمدباقر محقق

شأن نزول آيه 36 سوره نساء

«وَاعْبُدُوااللَّهَ وَلاتُشْرِكُوا بِهِ شَيْئاً وَبِالْوالِدَيْنِ إِحْساناً».[۱]

سلام الجعفى از امام محمدباقر عليه‌السلام و ابان بن تغلب از امام جعفرصادق عليه‌السلام روايت كنند كه درباره رسول خدا صلى الله عليه و آله و امام على مرتضى عليه‌السلام نازل گرديده، آن هم بنا به حديث معروف نبوى كه فرمود: (انا و على ابوا هذه الامّة).[۲]

مراد اين آيه شريفه از احسان به والدين، رسول خدا صلی الله علیه و آله و على مرتضى علیه‌السلام است كه از راه پيروى و اطاعت از روش آن دو بزرگوار كه به منزله پدران امت مى باشند، احسان به آن‌ها ثابت مي‌گردد.

پانویس

  1. بقيه آيه، «وَ بِذِي الْقُرْبى وَالْيَتامى وَالْمَساكِينِ وَالْجارِ ذِي الْقُرْبى وَالْجارِ الْجُنُبِ وَالصَّاحِبِ بِالْجَنْبِ وَابْنِ السَّبِيلِ وَ ما مَلَكَتْ أَيْمانُكُمْ إِنَّ اللَّهَ لايُحِبُّ مَنْ كانَ مُخْتالًا فَخُوراً؛ خداى (يكتا) را بپرستيد و هيچ چيز را با وى شريك نگيريد و نسبت به پدر و مادر احسان و نيكوئى ورزيد و (نيز) به خويشان و يتيمان و بيچارگان و همسايه خويش و فاميل و همسايه بيگانه و دوستان موافق و رهگذران (بيچاره) و بندگانى كه زيردست شمايند (هم مهربانى و نيكوئى نمائيد). همانا خداوند (مردم) خودپسند و فخرفروش را دوست نمي‌دارد».
  2. البرهان في تفسير القرآن، كتاب الفائق.