فاضل جواد

از دانشنامه‌ی اسلامی
نسخهٔ تاریخ ‏۲ اکتبر ۲۰۱۲، ساعت ۰۶:۲۴ توسط بهرامی (بحث | مشارکت‌ها) (اصلاح الگو)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
منبع توضیح برای مشارکت کنندگان
احتمالا یک منبع الکترونیکی

اعتبار منبع محرز نشده است!

منبع این نوشتار با توجه به مشخصات ذکر شده برای آن یک منبع صرفا الکترونیکی در یک سایت است که نهاد یا موسسه تولید کننده آن نامشخص است یا در فهرست مراکز معتبر تولید کننده محتوای دیجتال اسلامی قرار ندارد.

برای جلوگیری از حذف صفحه در صفحه بحث این مقاله اثبات کنید که یک مرکز معتبر تولید کننده این محتواست یا آن را با نوشته خودتان یا منبعی مطمئن تر جایگزین کنید.

شيخ جواد کاظمينی فرزند سعد الله یکی از علما و دانشمندان بزرگ قرن یازدهم است. که اکثر صاحب تراجم علما به وصفش قلم فرسائی دارند. صاحب روضات می نويسد: او از دانشمندان مورد اعتماد و از فضلای مجتهدان بود، در فقه و اصول معقول و منقول و تفسير و فنون ديگر تحقيقات شايان تمجيد و دقت کافی داشت.

نام برده حافظه قوی داشت و در نهايت خوش فهمی بود. حداکثر اوقات خود را به فرا گرفتن علوم سپری می نمود. وی اصلا از مردم کاظمين بود و در آغاز کار به اصفهان آمد و بيشتر کمالاتش را از شيخ بهائی رحمة الله عليه فرا گرفت، تا از نديمان وی شد و زبدة الاصولش به نام غاية المأمول شرح کرد که اين کتاب در کمال آراستگی تنظيم شده و مشتمل بر چهارده هزار بيت است. او شرح کبيری بر خلاصة الحساب شيخ مبرور نيز دارد و کتاب کبيری به نام مسالک الافهام در شرح آيات الاحکام (اردبيلی) به رشته تحرير برد. شيخ جواد مدتها در استرآباد (گرگان فعلی) به خدمت مردم در منصب قضاوت و امور مختلف مردمی اشتغال داشت و در اواسط قرن یازدهم وفات نمود. تاريخ دقيقی از وفات و محل دفن او نيافتم.

منبع

پایگاه شعائر