نیجریه: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(اصلاح مشخصات منبع)
سطر ۱۴۰: سطر ۱۴۰:
  
 
==منبع==
 
==منبع==
آشنائی با کشورهای مسلمان، سایت رحماء ، دوشنبه 15 تیرماه 1394
+
[http://www.rohama.org/fa/content/52 نیجریه، سایت رحماء]، بازیابی:15 تیرماه 1394
  
 
[[رده:کشورهای اسلامی]]
 
[[رده:کشورهای اسلامی]]

نسخهٔ ‏۶ ژوئیهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۱۲:۰۸

نيجريه يكي از بزرگترين كشورهاي آفريقايي (با مساحتي بالغ بر 768/923 كيلومتر مربع) و از لحاظ جغرافيايي، اجتماعي و فرهنگي يكي از متنوعترين اين كشورهاست. كشور نيجريه پرجمعيتترين كشور آفريقا و به طور بالقوه يكي از ثروتمندترين آنهاست. جمعيت اين كشور طبق آمار سال 1990 بر 110 ميليون نفر تخمين زده شده است.

تکیه بر فروش نفت

با وجود اينكه اين كشور داراي منابع طبيعي و انساني فراواني بوده و از بازار داخلي قدرتمندي برخورداراست اما به هر حال به مقدار زيادي بر روي بخش اقتصاد خارجي و به طور ويژه به درآمد نفتي حاصل از فروش و صادرات آن تكيه كرده است . طبق آخرين آمار بدست آمده در سال 1989 ميزان 93 درصد از كل صادرات اين شور را صادرات منابع نفتي تشكيل ميدهد. بيش از 60 درصد از جمعيت اين كشور به شغل كشاورزي مشغول ميباشند كه اين خود باعث فراهم آمدن حجم عمده اي از منابع غذايي و ذخاير مواد خام و صادرات غيرنفتي گرديده است. وجود منابع غني، بازار داخلي گسترده و پنانسيلهاي انساني موجود در اين كشور نتوانسته از افت درآمد و درآمد سرانه ناچيز در دهه 1990 جلوگيري نمايد.

درآمد سرانه

طبق آخرين آمار، درآمد سرانه اين كشور طي دهة 1980 مبلغ 1000 دلار آمريكا بوده، در حالي كه همين مبلغ به 250 دلار طي دهة 1990 تقليل يافته است. از جمله مهمترين دلايل اين افت در توليد ناخالص ملي (GDD) كشور مي توان به دلايلي چون بحرانهاي نفتي جهان، ضعيفتر شدن بخش كشاورزي و جنگ داخلي كشور اشاره نمود. كشور نيجريه در سال 1960 استقلال خود را بدست آورد. تاريخچة پس از استقلال اين كشور همواره با عنادهاي قومي منطقه اي و وجود تضاد ميان قوانين نظامي و غيرنظامي همراه بوده است. عزل دولت توسط ارتش (نظاميان) در سال 1966، جنگ داخلي از سال (1967 - 1979) و به اجرا درآمدن قوانين دولت نظامي طي سالهاي (1970-1979) همگي از جمله عواملي محسوب ميگردند كه باعث به اجرا درنيامدن قوانين غيرنظامي و ايجاد آزادي در اين كشور گرديده است. لازم به ذكر است كه قوانين غيرنظامي در اين كشور طي سالهاي (1979 - 1983) معرفي گرديده و به اجرا درآمد. آماده سازي جهت معرفي دوباره قوانين غيرنظامي و اجراي آن در كشور در تاريخ اكتبر سال 1992 از سر گرفته شد. از جمله فعاليت هايي كه براي آماده سازي استقرار دولت غيرنظامي در كشور به عمل آمده مي توان به تلاش در جهت برگزاري انتخابات توسط تشكلهاي سياسي و انتخابات دولتي و محلي در سال 1991 اشاره نمود. كشور نيجريه در مرحله بازسازي و تعديل و هماهنگي اجتماعي و اقتصادي قرار دارد. وضعيت حاكم بر كشور نيجريه باعث افزايش جمعيت 2/3 درصدي، كاهش ميانگين سني عمر به 51 سال و محدود شدن نرخ سواد كشور در ميان اشخاص بالغ (چه زن، چه مرد) به 31/54 درصد گرديده است. بر طبق شاخص توسعه بشري، كشور نيجريه در ميان 160 كشور جهان در رتبة 129 قرار دارد. لغو قوانين سابق نظامي، برگزاري انتخابات عمومي و اتخاذ سياستهاي مشاركتي كه در سال 1992 جهت تحقق آن برنامه ريزي گرديده از اهميت زيادي در ترسيم چهرة آينده كشور برخوردار ميباشد. ساختار اداري فدرال در 21 ايالت كشور نيجريه شكل گرفت. در سال 1960 (تاريخ استقلال) كشور نيجريه به تعداد 3 ايالت و در سال 1975 به 19 ايالت تجزيه گرديد. نظام حكومتي فدرال نيجريه بر تمركز قدرت مركزي بر ايالتهاي فدرال و ارتش (نيروي نظامي) و تجزيه همسان كشور به ايالتهاي كوچك كه خود نماد رهايي و نجات گروه هاي قومي و نژادي نيجريهاي ميباشد استوار گرديده است. تنوعات قومي و نژادي به معناي واقعي آن در كشور نيجريه وجود دارد چرا كه در اين كشور بالغ بر 250 گروه قومي تمركز يافته اند. از جمله مهمترين و بزرگترين تنوعات قومي كشور نيجريه مي توان به 3 قوم Yoruba ، Ibo و HausaِFulani در شمال كشور اشاره نمود. لازم به ذكر است كه اقوام : Yoruba ، Ibo ، HausaِFulani ، Kahuri ، Tiv ، Edo ،Nupe ، Ibibio و Ijaw تقريباً 80 درصد از جمعيت كل كشور را تشكيل ميدهند. لازم به ذكر است كه 50 درصد از جمعيت كشور نيجريه را مسلمانان، 35 درصد از جمعيت را مسيحيان و 15% باقي مانده آن را روح گرايان (animists) تشكيل ميدهند.

دستورالعمل هاي كلي سياست فرهنگي

در قانون اساسي كشور فعاليتهاي مختلف نيجريهايها در جهت رشد و توسعة فرهنگ كشور مورد توجه قرار گرفته و از جانب دولتهاي نظامي و غيرنظامي كشور حمايت ميگردد اما با اين وجود سياست فرهنگي غني در خصوص ايالتهاي اين كشور عرضه نگرديده است. از جملة دستورالعمل هاي مشخص سياست فرهنگي كشور نيجريه مي توان به موارد ذيل اشاره نمود: 1- تجزيه و تحليل و درك زندگي فرهنگي نيجريهاي، ارزشهاي فرهنگي و برآورده نمودن نيازها و انتظارات فرهنگي مردم 2- تأييد و تصديق ارزشهاي فرهنگي اصيل و ميراث فرهنگي كشور 3- تجلّي هويت فرهنگ ملي و حمايت يكسان از هويتهاي فرهنگي قوميتهاي مختلف كشور 4- توسعة زيرساختهاي فرهنگي و ارائه فنآوريهاي جديد در فعاليتهاي فرهنگي كشور 5- برقراري ارتباط ميان فرهنگ و آموزش و همچنين ميان آموزش و صنايع فرهنگي گوناگون بالاخص رسانه هاي گروهي كشور سياست فرهنگي ملي كشور نيجريه عموماً به عنوان ابزاري در جهت ارتقاء هويت ملي و برقراري اتحّاد و ارتباط ميان فرهنگهاي مختلف نيجريهاي و آفريقايي موجود در كشور ميباشد و اين در حالي است كه سياست فرهنگي دولتهاي فدرال بر تأييد، تصديق و رشد و توسعه فرهنگهاي قومي خاص موجود در كشور استوار گرديده است.

ساختارهاي اداري و سازماني

سازمانهاي دولتي و نيمه دولتي

وزارت فرهنگ و رفاه اجتماعي كشور نيجريه كه مسؤول اجراي سياستهاي فرهنگي كشور ميباشد از 2 اداره تشكيل شده است. اداره فدرال فرهنگ مسؤول تدوين و تنظيم و همچنين اجراي سياستهاي فرهنگي ملي كشور ميباشد. به عبارت ديگر اداره مذكور مسؤول تأمين اعتبارات مالي و ارتقاء سطح كيفي و كمي سازمانهاي فرهنگي ملي و برقراري روابط بين المللي فرهنگي با ساير كشورهاي جهان ميباشد. شوراي ملي فرهنگ و هنر كشور نيجريه به تشويق، ترغيب و توسعه كلية جنبه هاي فرهنگي كشور نيجريه پرداخته و در زمينه هاي مختلف فرهنگي به برقراري روابط متقابل با سازمانهاي فعال دولتي و خصوصي ميپردازد. از جملة سازمانها و ارگانهاي فدرال كشور كه تا اندازهاي در اجراي سياستهاي فرهنگي كشور دخيل ميباشند مي توان به وزارت اطلاعات و آموزش و پرورش كشور اشاره نمود. از جملة بخشهاي فرهنگي مختلف كشور كه تحت نظارت و پوشش سازمانهاي قانوني (سازمانهاي داراي نظام نامه) سطح فدرال قرار دارند مي توان به كميسيون ملي موزه ها و بناهاي يادبود، كتابخانة ملي نيجريه، مركز تمدن و هنرهاي آفريقايي و سياهپوستان، گالري ملّي هنرهاي مدرن، بنگاه راديوي فدرال نيجريه، سازمان تلويزيون نيجريه و سازمان فيلم نيجريه اشاره نمود. وزارت فدرال فرهنگ و امور اجتماعي نيجريه مسؤول برقراري همكاري و هماهنگي ميان سازمانهاي مختلف فرهنگي كشور درسطوح مختلف محلي، ايالتي و ملي ميباشد . اگرچه دولت فدرال نيجريه به حمايت اجرايي از ايالات مختلف كشور ميپردازد، مسؤوليت ارتقاء و توسعه فرهنگ بر عهدة ايالتهاي كشور و مقامات ايالتي ميباشد. مقامات ايالتي كشور نيجريه تحت تصويب قوانين فدرال به تشكيل شوراهاي فرهنگي هنري ايالتي ميپردازند. شوراهاي هنري مذكور مسؤوليت مديريت، توسعه و ارتقاء سياستهاي فرهنگي ايالتي كشور را بر عهده دارند.

سازمانهاي غيردولتي

كليّه سازمانهاي فرهنگي محلي، ايالتي و فدرال، مؤسسات فرهنگي هنري و كلية مؤسسات و سازمانهاي كشور نيجريه با مجوز قانوني مقامات ذيصلاح به فعاليت ميپردازند. سازمانهاي فرهنگي غيردولتي كشور نيجريه نيز، مشمول اين قوانين ميباشند. مراكز فرهنگي سازمان يافته غيردولتي معمولاً در اجتماعات محلي و دانشگاههاي كشور به فعاليت ميپردازند. لازم به ذكر است كه مراكز فرهنگي و هنري مذكور، سازمانهاي خودساخته و خودگرداني ميباشند كه جهت انجام فعاليتهاي ويژه در حوزه هاي مختلف فرهنگ و هنر تشكيل يافته اند. تعدادي از اين مراكز طي برنامه هايي به تشكيل گروه هاي كوچك نمايشي، انجمن كوچك نويسندگان و... اقدام مي نمايند.

ابزارهاي سياست فرهنگي

تأمين بودجه فعاليتهاي فرهنگي

بودجه ارگانهاي دولتي و نيمه دولتي نيجريه كه در خصوص فرهنگ و فعاليتهاي فرهنگي فعاليت ميكنند و همچنين بودجه ساخت مراكز زير بنايي فرهنگي كشور نظير ساخت موزه ها، سالنهاي تئاتر و تأسيس كتابخانه ها و ديگر مراكز فرهنگي از محل بودجه فدرال كشور تأمين ميگردد. جشنواره هاي ملي و ادبي كه تحت اجرا و نظارت سازمانهاي فدرال يا ايالتي قرار داشته و سازماندهي ميگردند نيز از بودجه فدرال كشور برخوردار ميباشند. برنامه ريزي فعاليتهاي فرهنگي و تأسيس و برپايي اماكن زيربنايي فرهنگي (نظير موزه ها، سالنهاي تئاتر و...) مستلزم اختصاص بودجه و تهيه و تدارك آن بوده و كميت چنين فعاليتهايي با ميزان بودجه اختصاصي رابطة مستقيم دارد. بنابراين بودجه اختصاص يافته به حوزه فرهنگي كشور نيجريه اغلب به اندازهاي است كه به ندرت از برنامه ريزي يك پروژه فرهنگي فراتر ميرود. طرح توسعه فرهنگي كشور ممكن است كه در جهت ساخت و تأسيس مراكز زير بنايي فرهنگي و يا بر پايي رخدادهاي مهم فرهنگي كشور برنامه ريزي گردد. لازم به ذكر است كه طراحي و برنامه ريزي فرهنگي به سطح داخلي (درون مرزي) و يا به برقراري روابط بين المللي فرهنگي (برون مرزي) محدود شده و به طور كامل از ماده قوانين متعلق به مؤسسات غيرانتفاعي و عام المنفعه كشور تبعيت مي نمايد.

قانون گذاري

قانون اساسي كشور نيجريه ماده قوانيني در خصوص حقوق شهروندان نيجريهاي جهت توسعه و ارتقاء فرهنگ و به كارگيري آن به عنوان ابزار ارتقاء هويت و اتحاد ملي دارد. فهرستي از قوانين مربوط به فرهنگ در قانون اساسي كشور نيجريه گنجانده شده است كه اين قوانين تحت فرمان دولت فدرال و مقامات مرجع ايالتي و استاني تعيين ميگردند. برطبق اين قوانين، هر يك از دولتهاي ايالتي نيجريه وظايف خاصي در جهت ارتقاء و توسعه فرهنگ بومي كشور برعهده دارند. لوايح مصوّب مجلس ملي نيجريه به وظيفه و نوع عملكرد ارگانهاي كشور كه به نحوي از انحاء با فرهنگ و فعاليتهاي فرهنگي ارتباط دارند اشاره نموده است. قوانين ويژة فرهنگي كه توسط مقامات ذيصلاح وضع ميگردند در واقع اساس قانوني تشكيل شوراهاي هنري و ديگر سازمانهاي فرهنگي كشور نيجريه محسوب ميگردد.

سياستهاي ناحيه اي

ميراث فرهنگي

ميراث فرهنگي به عنوان مهمترين ابزار توصيف فرهنگهاي قومي و ملي كشور نيجريه شناخته شده است. كشور نيجريه نه تنها فرهنگهاي متعددي از فلات Benin بلكه هنرهاي ادبي، تجسمي و موسيقي را نيز به ارث برده است. كلية دولتهاي نيجريه علاوه بر ارائه دورنماهاي سياسي و جهتگيريهاي سياسي و اقتصادي توسعة كشور به حفاظت از ميراث فرهنگي كشور و شناخت كامل از آن پرداختهاند. آرشيوهاي ملي، موزه ملي، كتابخانه ملي و كليّة دانشگاههاي كشور نيجريه، مسؤوليت بازسازي، حفاظت، نگهداري و انجام كارهاي تحقيقاتي در خصوص ميراث فرهنگي كشور را بر عهده دارند. سازمانهاي فدرال و چندين سازمان دولتي كه به فعاليت در اين زمينه ميپردازند به طور كامل از طريق بودجه هاي فدرال تأمين بودجه ميگردند. اگرچه اقدامات گستردهاي در زمينه تحقيق، سازمان دهي و حفاظت از ميراث فرهنگي كشور به عمل آمده است اما با اين وجود نياز به مستندات معتبر در خصوص ميراث فرهنگي كشور و همچنين نياز به ارائه خدمات با سازماندهي قوي احساس ميگردد.

آفرينش ادبي و هنري

خلق آثار ادبي و هنري به طور گستردهاي به نوآوريهاي فردي و حمايت ملّي بستگي دارد. بودجه فدرال كشور نيجريه در جهت پشتيباني از هنرها و نمايش كشور به اعطاي بورسهاي تحصيلي در رشته هاي فرهنگي و هنري، اعطاي اعتبارات مطالعاتي جهت انجام مسافرتهاي علمي فرهنگي و خريد ابزار فرهنگي مورد نياز اختصاص مييابد. هنرهاي نمايشي كشور همچنين از حمايتهاي خاص و سرمايه گذاريهاي به عمل آمده در زيربناهاي فرهنگي نظير احداث سالنهاي تئاتر و استاديوم جشنواره هاي بزرگ كشور بهره مند ميگردد.

آموزش فرهنگي

كشور نيجريه در زمرة كشورهايي است كه از ظرفيتها و پتانسيلهاي خاص آموزشي در جهت آفرينش فرهنگي برخوردار ميباشد. آموزشهاي فرهنگي كشور يا به صورت آموزشهاي رسمي (دانشگاهي) و يا به صورت آموزشهاي غيررسمي كوتاه مدت ميباشد. نيازهاي فرهنگي كشور نيجريه بسيار زياد ميباشد امّا برنامه هاي آموزشي و فرهنگي كشور جهت برآورده نمودن اين نيازها از تناسب اصلي برخوردار نميباشد. دوره هاي دانشگاهي كشور به جز دوره هاي آموزش روزنامه نگاران تخصصي نشده اند. كارشناسان رده بالاي فرهنگي كشور معمولاً به آموزش ضمن خدمت پرداخته و اغلب در مؤسسات تخصصي فرهنگي خارجي به تحصيل ميپردازند. آموزشهاي غيررسمي در كشور نيجريه از طريق برگزاري كلاسهاي عملي، برپايي سمينارهاي فرهنگي انجام ميگيرد.

صنايع فرهنگي

صنايع فرهنگي كشور نيجريه، به شكل امتيازات انحصاري دولتي (نظير راديو و تلويزيون)، صنايع دولتي و يا صنايع خصوصي ميباشند. انتشارات و كتابخواني صنعت نشر و طبع و كتابخواني در كشور نيجريه توسعه نيافته است. اولين ابزار ويژه چاپ در سال 1846 در Calabar تأسيس يافت. به مدت يك قرن، روزنامه ها و ادبيات سياسي و مذهبي حجم عمده اي از فعاليتهاي نشر و چاپ كشور را تشكيل ميدادند. طبق آمار به دست آمده هم اكنون بالغ بر 500 ناشر در 50 شركت عضو در سازمان انتشارات كشور نيجريه مشغول به فعاليت ميباشند. صنعت نشر و چاپ نيجريه به تعداد نيم ميليون دانشآموز كشور خدمات ارائه مي نمايند. سياستهاي آموزشي و مالي ناهماهنگ كشور نيجريه و وابستگي شديد به حمايتهاي دولتي از توسعه زيرساختهاي صنعت نشر و چاپ كشور جلوگيري به عمل آورده است. با اين حال صنعت نشر و طبع كشور نيجريه تا حدود زيادي به نيازهاي گسترده بخش آموزش و چاپ كتابهاي درسي و مواد آموزشي اتكا نموده است. تقريباً در حدود 95 درصد از كتابهاي آموزشي دوره هاي ابتدايي و دبيرستان كشور توسط متخصصين نيجريهاي نگارش يافته، ويرايش شده و به چاپ ميرسند. ناشرين نيجريهاي همچنين قصد چاپ كتابهاي آموزشي كالجها، دانشگاهها و كتابهاي فني و حرفه اي را در سر ميپرورانند. و اين در حالي است كه تخمينهاي برآورد شده در نيمه قرن 18 نشان داده كه حداقل 285 ميليون نسخه كتاب به طور متوسط در سطوح آموزشي كشور مورد نياز ميباشد. از جمله مهمترين مشكلاتي كه صنعت چاپ و نشر نيجريه با آن دست به گريبان ميباشد مي توان به فرسودگي ابزارآلات چاپ، كمبود چشمگير كاغذ، آموزش نامناسب و سطح پايين كاركنان صنعت نشر كشور، نبود رسمالخطي صحيح و مناسب، سياستهاي آموزشي ناهماهنگ، وجود مقامات غيرقابل اعتماد در صنعت نشر كشور و اقدام به انتشار ضعيف و غيرمجاز اشاره نمود.

توسعه فرهنگي

مقامات نيجريهاي، در حوزه علوم اقتصادي و علوم سياسي به فرهنگ و نقش بسيار مهم آن در توسعه فرهنگي كشور پي بردهاند. نياز به يكپارچهسازي فعاليتهاي فرهنگي در تمامي حوزه هاي زندگي به شدت پس از استقلال كشور نيجريه احساس گرديد. با اينكه عقايد عمومي به توسعه كشور از طريق پرداختن به ارزشهاي اصيل فرهنگي و توجه نمودن به اين ارزشها تأكيد داشته است، با اين حال تلاقي ميان مدرنيزه سازي (غربي سازي) از يك سو و ارزشهاي فرهنگي سنتي از سوي ديگر غيرقابل اجتناب بوده است. گفتني است كه فرهنگهاي سنتي كشور نيجريه از ابدعات و نوآوريهاي فرهنگي بي بهره مانده است. در بافت نسبتاً افراطيتر تغييرات گسترده منجربه خلق انواع گوناگوني از فرهنگهاي مردمي (POP)نظير موسيقي پاپ، ادبيات پاپ و هنرهاي نمايشي مردمي (POP) به صورت نمايش تئاتر پانتوميم با بيش از 100 گروه نمايشي سيار تحت عنوان (Yoruba) گرديده است. صنايع فرهنگي و فنآوريهاي جديد فرهنگي كشور نيجريه تأثير بسيار زيادي در رشد و توسعه اين چنين فرهنگهاي مردمي (POP) از طريق برقراري ارتباط مستقيم با بازارهاي فرهنگي داخلي (موسيقي و ادبيات) داشتهاند. از جملة ديگر اقدامات نظام حكومتي فدرال در جهت ايجاد اتحاد و همجوشي فرهنگ دولتهاي اروپاي غربي با آداب و سنن فرهنگ بومي كشور ميباشد. گسترش آموزش و فعاليتهاي آموزشي، تأسيس مؤسسات فرهنگي و رشد صنايع فرهنگي كشور از جملة عواملي ميباشند كه در جهت نيل به چنين اهدافي مؤثر ميباشند. سنجش چنين فرآيندهايي غيرممكن است اما امروزه رشد نوع جديدي از فرهنگ و هويت نيجريهاي شكل گرفته است. اين نوع جديد فرهنگ نيجريهاي بر مبناي خلق و پيدايش آداب و سنن متفاوت فرهنگي نبوده بلكه مستلزم انتخاب و گزينش ارزشهايي است كه هويت فرهنگي مدرن كشور نيجريه را توصيف مي نمايد.

تحولات اخير حيات فرهنگي

محيط فرهنگي - بومي كشور نيجريه به طور فزايندهاي از تنوعات فراواني برخوردار گرديده و نه تنها به عادات و ارزشهاي فرهنگي بومي بلكه به عادات و عقايد مذهبي و تعهدات اخلاقي نيز وابستگي دارد. به طور كلي حيات فرهنگي در كشور نيجريه به ميزان زيادي توسط آداب و سنن و برگزاري رويدادهاي سنتي فرهنگي مشخص و نمايان ميگردد. از جمله رايجترين رويدادهاي سنتي فرهنگي كشور نيجريه مي توان به برپايي جشنواره ها، نمايشگاهها، نمايشهاي تئاتر، نواختن موسيقي و نمايش رقص در فضاي باز اشاره نمود. كه اغلب با همكاري سازمان علمي، فرهنگي و تربيتي ملل متحد ترتيب مييابد. از جملة اين فعاليتهاي مشترك فرهنگي مي توان به برگزاري جشنواره ملي تحت عنوان (childen's Toys, rhymes and Game) ، برپايي نمايشگاه ملي آثار هنري شهروندان نيجريهاي و ارائه آموزشهاي پيشرفته به كودكان و جوانان نيجريهاي اشاره نمود. از طرف ديگر حيات فرهنگي كشور نيجريه به ميزان زيادي تحت تأثير صنايع فرهنگي به خصوص رسانه هاي گروهي كشور قرار دارند. صنايع فرهنگي كشور نيجريه در صدد برقراري و اجراي استانداردهاي بالاي فنآوري و القاء ويژگيهاي جديد در حيات فرهنگي شهروندان نيجريهاي ميباشد. تحولات اخير اعمال شده بر حيات فرهنگي كشور نيجريه قوياً در آداب و رسوم و عادات مذهبي و سنتي كشور و رسانه هاي گروهي كشور تأثير گزارده و به آساني از طريق صنايع مختلف فرهنگي كشور انتشار مييابد.

روابط بين المللي فرهنگي

عمده روابط فرهنگي كشور نيجريه از طريق انعقاد قراردادها و توافقنامه هاي دو جانبه و چند جانبه صورت ميگيرد. ادارة ايالتي فرهنگ نيجريه سازمان هماهنگ كننده روابط بين المللي فرهنگي كشور با ساير كشورهاي جهان ميباشد. نياز به استقلال فرهنگهاي آفريقايي عامل ترغيب كننده برقراري روابط بين المللي فرهنگي ميباشد. تمدنها و هنرهاي آفريقايي سعي دارند تا روابط متقابل با يكديگر برقرار نمايند. برگزاري جشنواره هاي مختلف در سراسر آفريقا نمونهاي از چنين روابط متقابل به شمار ميروند. چنين جشنواره هايي در واقع فرصت كسب و فراگيري هنرها و صنايع دستي مختلف را براي كشورهاي آفريقايي فراهم ميآورد. لازم به ذكر است كه دولت نيجريه اغلب ميزبان چنين جشنواره هايي ميباشد. برقراري روابط با كشورهاي غربي عمدتاً به صورت ارائه صنايع دستي و هنرهاي نيجريهاي، اجراي موسيقي نيجريهاي و انتقال اطلاعات و دانش به مؤسسات فرهنگي غربي ميباشد. با اينكه فرهنگ نيجريهاي به مقدار زيادي با توليدات فرهنگ غربي و رسانه هاي گروهي آن در ارتباط مستقيم ميباشد اما در معرفي و شناساندن فرهنگ كشور به كشورهاي غربي ضعيف عمل نموده است. ارتباط با كشور انگلستان و به طور ويژه با سازمان علمي، فرهنگي و تربيتي ملل متحد (UNESCO) از اهميت خاصي براي كشور نيجريه برخوردار ميباشد. سازمان يونسكو علاوه بر حمايت از برگزاري جشنواره ها و نمايشگاههاي فرهنگي در كشور نيجريه توجه خاصي به موضوعات فرهنگي ديگر از جمله مديريت و تقويت اطلاعاتي در زمينة حق تكثير و چاپ ،كلكسيونها، تجريه و تحليل و مستندسازي آداب و سنن زباني، بازسازي و حفاظت از مؤسسات و مراكز ملي معطوف داشته است.

منبع

نیجریه، سایت رحماء، بازیابی:15 تیرماه 1394