ساحل عاج

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ساحل عاج با 325 هزار کیلومتر مربع مساحت ، در غرب آفریقا و در ساحل اقیانوس اطلس قرار دارد. بیشتر زمین های آن را جنگل های استوایی می پوشاند. آب و هوای این کشور گرم و مرطوب ،و ریزش های جوّی آن قابل توجه است. ساحل عاج، هیجده میلیون نفر جمعیت دارد که 35 درصد آن مسلمان و بقیه آنیمیست و مسیحی هستند.

وجه نامگذاری

این سرزمین برای نخستین بار در سال های 1460تا1470م به دست اروپایی ها کشف شد و طی دو قرن گذشته ،فرانسویان تنها قدرت استعماری در ساحل عاج بوده اند . وجه تسمیه ساحل عاج ،به دلیل کشتی هایی با بار عاج بود که در سواحل این کشور لنگرمی انداختند. مردم ساحل عاج در سال 1960م موفق شدند استقلال خود را از فرانسوی ها به دست آورند، اما این کشور به دلیل آن که سال ها تحت سلطه فرانسویان بود، به شدت تحت تأثیر فرهنگ اروپایی قرار دارد و برای سالیان متمادی ،واحد پولش فرانک فرانسه بوده است . هم اکنون نیز زبان رسمی آن فرانسوی است. مردم مناطق ساحلی که مرفّه ترند،غالبا ً مسیحی اند، اما هر چه از کرانه های اقیانوس اطلس دور می شویم، بر جمعیت مسلمان افزوده می شود. بر اساس قانون اساسی ، رئیس جمهور با رأی مستقیم مردم انتخاب می گردد.

جایگاه کشاورزی در کشور

ساحل عاج ،کشوری مبتنی بر کشاورزی است و حدود 68درصد نیروی کار آن در بخش زراعت و دامداری مشغول کارند. و تولید چوب، یکی از منابع اصلی این سرزمین است. طی سال های اخیر ،وقوع جنگ های داخلی ،ضربات سهمگینی بر اقتصاد شکننده ساحل عاج وارد آورده است.

رواج اسلام در ساحل عاج

اسلام از قرن چهاردهم میلادی در این کشور رواج پیدا کرد و پس از یک سیر قهقرایی،گسترش این آیین از نیمه اول قرن بیستم در ساحل عاج از سرگرفته شد. اگر چه آموزه های مذهبی در سطح متوسطه و عالی در این ناحیه وجود ندارد،مکتب خانه های آموزش قرآن در همه جا به چشم می خورد. دو طریقه قادریه و تی جانی نیز در ساحل عاج فعال اند. نفوذ وهابیت،به ویژه در شهر «بوآکه» بسیار قوی است. اتحادیه فرهنگی اسلامی ساحل عاج برنامه های مذهبی و آموزشی دارد و هر گونه رابطه با یکی از مکتب ها یا فرقه های اسلامی را رد می کند. مرکز حکومت این کشور شهر «آبی جان» نام دارد که در کنار خلیج گینه قرار گرفته است.

منبع

سایت رحماء بازیابی: شانزدهم تیرماه 1394

کشورهای اسلامی
آسیا * ایران * ترکیه * سوریه * عراق * عربستان * فلسطین * یمن * آذربایجان * اردن * ازبکستان * افغانستان * امارات متحده عربی * بحرین * برونئی * بنگلادش * تاجیکستان * عمان * قرقیزستان * قطر * لبنان * مالزی * پاکستان * کویت * مالدیو * قزاقستان * ترکمنستان
آفریقا * تونس * اتیوپی * الجزایر * تانزانیا * ساحل عاج * سنگال * سودان * سومالی * لیبی * مالی * مصر * موریتانی * موزامبیک * نیجر * نیجریه * چاد * کامرون * گابن * گامبیا * گینه * سیرالئون * کومور * جیبوتی * بورکینافاسو * گینه بیسائو * کنگو * جمهوری غنا * جمهوری عربی صحرا * توگو
سایر قاره ها * آلبانی (اروپا) * بوسنی هرزه گوین (اروپا) *سورینام (آمریکا)