راهنما:رده بندی

از دانشنامه‌ی اسلامی
نسخهٔ تاریخ ‏۸ آوریل ۲۰۱۵، ساعت ۱۰:۳۳ توسط Zamani (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

هر مقاله، می‌بایست حداقل در یک رده قرار داشته باشد. رده‌ها باید از میان موضوعات عمده‌ای برگزیده شوند که احتمال می‌رود برای خوانندهٔ مقاله مفید باشند. به عنوان مثال برای صفحه امام علی علیه‌السلام رده‌ ائمه اطهار مناسب است. یک صفحه می تواند چند رده داشته باشد.

شیوه قرار دادن یک صفحه در رده مربوطه

برای این کار کافی است در پائین مقاله [[رده:عنوان رده]] را قرار دهید مثلا برای مقاله امام علی علیه السلام می نویسید: [[رده:ائمه اطهار]]

اگر رده مورد نظر وجود داشته باشد به هنگامی که پیش نمایش را می زنید در پائیین صفحه ویرایش عبارت "رده ها: رده فلان" به رنگ آبی نمایش داده خواهد شد. مثلا در پائیین این صفحه نوشته شده "رده ها: دانشنامه اسلامی"، در غیر این صورت رده به رنگ قرمز نمایش داده خواهد شد

چگونه یک ردهٔ جدید ایجاد کنیم؟

گام اول: قبل از ایجاد یک ردهٔ جدید جستجو کنید و ببینید که آیا این رده در حال حاضر وجود دارد یا نه. برای این کار دو راه وجود دارد:

الف- به اینجا مراجعه کنید و عنوان مورد نظر برای رده(همچنین عناوین مشابه و املاهای دیگر آن را) را جستجو کنید.

ب- به رده‌های کلی‌تر بروید و ببنید در بین زیررده‌های آن، رده‌ای مشابه رده‌ای که می‌خواهید ایجاد کنید وجود دارد یا نه.

پس از اینکه مطمئن شدید رده ای با این عنوان یا عناوین مشابه وجود ندارد. رده را مطابق با آنچه در ادامه می آید ایجاد کنید:

گام دوم: صفحه ویرایش یکی از مقاله‌هایی که میخواهید در آن رده قرار بگیرد را باز کنید کنید و در پایان آن عبارت [[رده:نام رده جدید]] را تایپ کنید. زمانی که تغییرات را ذخیره کردید، ردهٔ جدید آمادهٔ ایجاد می‌شود.

گام سوم: سپس با کلیک بر روی رده قرمز رنگ به صفحهٔ رده بروید و آن را در رده یا رده های کلی تر موجود قرار دهید تا رده ایجاد شود (یعنی [[رده:نام رده کلی تر]] را در آن قرار دهید)

مثال: برای ایجاد رده غزوات پیامبر به شکل زیر عمل می شود:

1. در پایین صفحه غزوه خندق عبارت [[رده:غزوات پیامبر]] را قرار می دهیم و ذخیره میکنیم

2. بر رده قرمز رنگ [[رده:غزوات پیامبر]] عبارت های [[رده:پیامبر اکرم]] و [[رده:جنگ های صدر اسلام]] را که مثلا دو رده کلی تر موجود هستند را قرار می دهیم.

تذکر مهم: دقت کنید یاء و کاف عربی (ي) و (ك) در عنوان رده استفاده نکنید. همچنین نباید جستجوهایتان را با این دو حرف عربی انجام داده باشید وگر نه ممکن است با وجود اینکه رده موجود بوده است سیستم به شما اعلام کند که رده وجود ندارد.