دانشنامه‌ی اسلامی:درباره: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سطر ۱: سطر ۱:
دانشنامه اسلامي به تبيين و توضيح و تفسير تمامی موضوعات مطرح اسلامي، وقايع تاريخ اسلام، شخصيتهاي اسلامي، اصطلاحات اسلامي و ... بر مبنای باورهای شیعه اثنی عشری مي پردازد . این دانشنامه یک دانشنامه مشارکتی است و نوشتن مطلب در آن با رعايت قوانين آن، براي عموم علاقه مندان به پژوهش و مطالعات اسلامي آزاد است.  
+
دانشنامه اسلامي به تبيين و توضيح و تفسير تمامی موضوعات مطرح اسلامي، وقايع تاريخ اسلام، شخصيتهاي اسلامي، اصطلاحات اسلامي و ... با رویکرد شیعه اثنی عشری مي پردازد . این دانشنامه یک دانشنامه مشارکتی است و نوشتن مطلب در آن با رعايت قوانين آن، براي عموم علاقه مندان به پژوهش و مطالعات اسلامي آزاد است.  
  
 
'''اهداف این دانشنامه عبارتند از:'''
 
'''اهداف این دانشنامه عبارتند از:'''

نسخهٔ ‏۸ آوریل ۲۰۱۵، ساعت ۱۱:۴۴

دانشنامه اسلامي به تبيين و توضيح و تفسير تمامی موضوعات مطرح اسلامي، وقايع تاريخ اسلام، شخصيتهاي اسلامي، اصطلاحات اسلامي و ... با رویکرد شیعه اثنی عشری مي پردازد . این دانشنامه یک دانشنامه مشارکتی است و نوشتن مطلب در آن با رعايت قوانين آن، براي عموم علاقه مندان به پژوهش و مطالعات اسلامي آزاد است.

اهداف این دانشنامه عبارتند از:

الف ـ ايجاد بستر مناسب براي پژوهشگران که بتوانند نوشته هاي خود را در فضاي اينترنت در اختيار همگان قرار دهند.

ب ـ ترويج روحيه مطالعه و کتابخواني در اقشار مختلف جامعه

ج ـ آموزش شيوه درست پژوهش در موضوعات اسلامي به علاقه مندان

د- آموزش شیوه تدوین مقاله علمی دانشنامه ای


تعریف دانشنامه

«دانشنامه» در اصطلاح به «نامه‌ای حاوی دانش و علم و نامه‌ای که در آن از دانش، سخن رفته باشد» گفته می‌شود و آن را مخلصی از اطلاعات وآگاهی‌های دقیق، متقن و روزآمد در همه رشته‌های بشری یا رشته‌ای خاص دانسته‌اند که پژوهشگر برای یافتن پاسخ سؤال خود در اولین گام به آن‌ها مراجعه می‌کند و کلید کار خود را از این طریق به دست می‌آورد.

البته چنین مجموعه‌ای هرگز پاسخ نهایی را در اختیار پژوهشگر قرار نمی‌دهد؛ زیرا در دانشنامه اهم مطالب مربوط به موضوعات و مباحث مورد اختلاف و دیدگاه‌های گوناگون مطرح می‌شود و مراجع و منابع دست اولی که محقق می‌تواند در گام بعدی به آن‌ها مراجعه کند، ذکر می‌شود. بنابراین دانشنامه، راهنما و جهت‌دهنده‌ و یاری‌رسان پژوهنده، برای سیر در جاده ‌تحقیق است.

رسالت‌ها و نقش‌های دانشنامه

  • 1. مخلصی از اطلاعات وآگاهی‌های دقیق، متقن و روزآمد.
  • 2. ایفاکننده نقش اولین پاسخگو به سوال پژوهشگر.
  • 3. ایفاکننده نقش راهنما به منابع موضوع.

مسئولیت‌های نویسنده در دانشنامه

  • الف) منبع‌شناسی در موضوع تحقیق.
  • ب) شناسائی و گمانه‌زنی اولین پرسش‌هایی که معمولاً برای پژوهشگران در زمینه عنوان مقاله مطرح می‌شود.
  • ج) مطالعه منابع اصلی موضوع و نوشتن مقاله بر اساس آن‌ها.
  • د) راهنمایی به منابع در پانویس یا متن.

دانشنامه اینترنتی

دانشنامه اینترنتی با توجه به دانشنامه بودنش همه ویژگی های دانشنامه مکتوب را دارد اما ویژ‌گی‌های خاصی که این فضا و کاربر آن دارد و ابزاری که اینترنت در اختیار نویسندگان و کاربران می گذارد. موجب می شود که برخی از اهداف دانشنامه را به صورتی کامل تر بتوان به وسیله دانشنامه اینترنتی تحقق بخشید. برخی مزیتهای دانشنامه اینترنتی عبارتند از :

  • 1. در دانشنامه‌ای اینترنتی این قابلیت وجود دارد که متن منابع را به وسیله لینک به نسخه‌های دیجیتال موجود در فضای اینترنت با سهولت در پیش روی محقق قرار دهیم.
  • 2. مطالعه کنندگان دانشنامه های اینترنتی معمولا کسانی هستند که با کامپیوتر کار می‌کنند، و لذا راهنمایی به نرم‌افزارها و سایتهایی که منابع موضوع تحقیق را دارد کمک بزرگی به آنهاست.
  • 3. لینک به دیگر صفحات دانشنامه در دانشنامه اینترنتی به سهولت ممکن است و لذا گاهی نیاز نیست هر مطلبی را نویسنده توضیح دقیق بدهد بلکه کافی است به صفحه ویژه آن کلمه در دانشنامه لینک بدهد.

مسئولیت‌های خاص نویسنده در دانشنامه اینترنتی

از آنجا که با توجه به توضیحات پیشین، راهنمایی بیشتر مراجعه کنندگان به کمک ابزاری که اینترنت در اختیار ما می گذارد برای نویسندگان در دانشنامه اینترنتی امکان پذیر است، یک نویسنده موفق در دانشنامه اینترنتی باید علاوه بر موارد گفته شده در دانشنامه مکتوب این اقدامات را نیز انجام دهد:

  • الف) جستجو در اینترنت برای یافتن نسخه دیجیتالی منابع یا شناسائی منابع جدید.
  • ب) شناسائی نرم‌افزارهای تهیه شده در موضوع یا حاوی نسخه دیجیتال منابع تحقیق.
  • ج) در نظر گرفتن قابلیت پیوند داخلی در دانشنامه به هنگام تدوین مقاله.