تبیین القرآن (کتاب): تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سطر ۲۶: سطر ۲۶:
  
 
نرم افزار جامع التفاسیر ، بخش کتابشناسی
 
نرم افزار جامع التفاسیر ، بخش کتابشناسی
 
+
==متن کتاب تبيين القرآن==
 +
[http://lib.ahlolbait.com/parvan/resource/39159/تبيين-القرآن تبيين القرآن]
 
{{تفسیر قرآن}}
 
{{تفسیر قرآن}}
 
[[رده: تفاسیر]]
 
[[رده: تفاسیر]]

نسخهٔ ‏۸ ژوئیهٔ ۲۰۱۷، ساعت ۱۰:۵۴

تفسير« تبيين القرآن» سومين تفسير مؤلف و مختصرترين آنهاست. تفسيرى است مختصر از تمامى سوره‌هاى قرآن، هدف آن توضيح كلمات قرآنى بوده است. در حاشيه مصحف قرآنى به چاپ رسيده تا مورد استفاده تلاوت كنندگان قرآنى قرار گيرد. در سال 1389 هجرى در كربلا آن را به پايان رسانده است.

روش مفسر

روش كلى مفسر به اين گونه بوده است كه ابتداى هر سوره اطلاعات كلى از قبيل نام، مكى، مدنى بودن، نوبت نزول( در برخى موارد) و تعداد آيات آن را بيان مى‌دارد.

سپس به تبيين مقاطع آيات مى‌پردازد، كه غالبا توضيح كلمات و مفردات قرآنى است. بر اساس اين روش، مثلهاى قرآنى را توضيح بيشترى داده است، مانند آيات 20- 19 سوره بقره صفحه 13. استفاده از آيات براى تبيين معناى آيات ديگر نيز در روش ايشان به چشم مى‌خورد، مانند آيه 52 سوره انعام صفحه 145.

در راستاى تبيين مفردات قرآن، گاهى بحثهاى نحوى مختصرى را مطرح مى‌نمايد، مانند آيه 41 سوره زخرف صفحه 505.

مقتضای کوتاهی تفسیر

به طور طبيعى با توجه به اختصار تفسير، به قصص قرآنى نمى‌پردازد، البته در برخى موارد با نهايت اختصار به آنها اشاره‌اى دارد مانند آيات 102 تا 105 بقره، داستان هاروت و ماروت صفحه 26. و داستان مباهله، آيه 61 سوره آل عمران صفحه 68.

بحث از آيات الاحكام را نيز به اختصار مى‌گذراند و به اندازه توضيح آيه به حكم فقهى مى‌پردازد. « تبيين القرآن»، پاورقى مختصرى در جهت توضيحات اجمالى و ذكر آدرس آيات، با خود دارد، كه به احتمال زياد، تتمه‌اى از خود مفسر مى‌باشد.

نسخه شناسى

نسخه حاضر، چاپ دوم« تبيين القرآن» مى‌باشد كه در 632 صفحه با قطع وزيرى از طرف دار العلوم للتحقيق و الطباعة، در بيروت لبنان به سال 1423 ه و 2002 ميلادى به چاپ رسيده است، اين نسخه داراى مقدمه مختصرى در فضل قرآن و سير اجمالى تاريخ تفسير از طرف ناشر مى‌باشد. مفسر نيز مقدمه‌اى خيلى كوتاه در حد بيان نام تفسير و محور آن دارد كه به تاريخ 27 جمادى الاولى 1389 هجرى ثبت شده است. مفسر سعى نموده توضيحات خود را با صفحه مصحف قرآن كه در وسط آن به چاپ رسيده، هماهنگ نمايد. منبع مقاله: تفسير تبيين القرآن و مقدمه ناش

منبع

نرم افزار جامع التفاسیر ، بخش کتابشناسی

متن کتاب تبيين القرآن

تبيين القرآن

***
تفسیر قرآن
درباره تفسیر قرآن: تفسیر قرآن -تاریخ تفسیر - روشهای تفسیری قرآن
اصطلاحات: اسباب نزول -اسرائیلیات -سیاق آیات
شاخه های تفسیر قرآن:

تفسیر روایی (تفاسیر روایی) • تفسیر اجتهادی (تفاسیر اجتهادی) • تفسیر فقهی ( تفاسیر فقهی) • تفسیر ادبی ( تفاسیر ادبی) • تفسیر تربیتی ( تفاسیر تربیتی) • تفسیر كلامی ( تفاسیر كلامی) • تفسیر فلسفی ( تفاسیر فلسفی ) • تفسیر عرفانی (تفاسیر عرفانی ) • تفسیر علمی (تفاسیر علمی)

روشهای تفسیری قرآن:
تفاسیر به تفکیک مذهب مولف: