منابع و پی نوشتهای متوسط
مقاله مورد سنجش قرار گرفته است

ابو الحتوف: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(پروژه2: سنجش کیفی)
 
سطر ۱: سطر ۱:
 
{{خوب}}
 
{{خوب}}
 +
'''«ابوالحتوف عجلانی»''' و برادرش «[[سعد بن حارث انصاری|سعد بن الحارث]]»، اهل [[کوفه]] و از تیره بنی عجلان بودند. این دو برادر هر چند سابقه خوبی نداشتند، ولی عاقبت به خیر شدند.
  
ابوالحتوف و سعد بن الحارث (حرث) بن سلمة انصاری عجلانی، اهل [[کوفه]] و از تیره بنی عجلان و از [[خوارج]] کوفه و از قبیله خزرج انصار مدینه بودند. این دو برادر هر چند سابقه خوبی نداشتند ولی عاقبت به خیر شدند.
+
سعد و ابوالحتوف تا قبل از [[شهادت در راه خدا|شهادت]]، در زمره [[خوارج]] و در لشکر [[عمر بن سعد]] بودند؛ وقتی که در روز [[عاشورا]] اصحاب [[امام حسین]] علیه السلام به شهادت رسیدند و به نقل تاریخ، به جز ۲ نفر باقی نمانده بود و امام علیه السلام تنها مانده و ندای «[[هل من ناصر|هل من ناصر ینصرنی]]» فرموده و اهل حرم گریه می کردند، این دو برادر به سعادت روی آورده و ابوالحتوف، با شنیدن هل من ناصر امام، وجدانش بیدار شد و عمیقاً متحول گشت و با برادر خود گفت که مگر نه این که ما می گوییم: «لاحکمَ الا لله ولا طاعة لمن عصی الله» (این شعار خوارج بود) این حسین مگر فرزند [[پیامبر اسلام|پیامبر]] ما نیست و مگر ما روز [[قیامت]] امید [[شفاعت]] جد او را نداریم؟ چگونه ما وارد جنگ با او شده و او در میان دشمن بی یار و یاور مانده است.
  
سعد و ابوالحتوف تا قبل از [[شهادت]] از [[خوارج]] و از لشکر عمر بن سعد بودند، وقتی که در روز [[عاشورا]] اصحاب [[امام حسین]] علیه السلام به شهادت رسیدند و به نقل تاریخ، به جز 2 نفر باقی نمانده بود و امام علیه السلام تنها مانده و ندای هل من ناصر فرموده و اهل حرم گریه می کردند.
+
پس به همراه برادرش (سعد) به یاری حسین علیه السلام آمد و به طرفداری از او، شمشیر از غلاف بیرون کشید و در نقطه ای که به آن حضرت نزدیک بود مرکب خودش را به طرف دشمنان امام کرد و با شمشیر به آنها حمله نمود. پس از جنگ سختی با لشگر عمر سعد، این دو برادر عده ای را کشته و عده ای را زخمی کردند و هر دو در یک مکان به شهادت رسیدند.
  
این دو برادر به سعادت روی آورده و ابوالحتوف، با شنیدن هل من ناصر، وجدانش بیدار شد و عمیقاً متحول گشت و با برادر خود گفت که مگر نه این که ما می گوییم: لاحکم الا لله ولا طاعة لمن عصی الله (این شعار خوارج بود) این حسین مگر فرزند پیامبر ما نیست و مگر ما روز قیامت امید شفاعت جد او را نداریم؟ چگونه ما وارد جنگ با او شده و او در میان دشمن بی یار و یاور مانده است.
+
== منابع ==
  
پس به همراه برادرش (سعد) به یاری حسین علیه السلام آمد و به طرفداری از او، شمشیر از غلاف بیرون کشید و در نقطه ای که به آن حضرت نزدیک بود مرکب خودش را به طرف دشمنان امام کرد و با شمشیر به آنها حمله نمود. پس از جنگ سختی با لشگر عمر سعد، این دو برادر عده ای را کشته و عده ای را زخمی کردند و هر دو در یک مکان به شهادت رسیدند و عاقبت به خیر شدند.
+
*[[فرهنگ عاشورا (کتاب)|فرهنگ عاشورا]]، جواد محدثی، ج ۱، ص ۳۸.
 +
*"ابوالحتوف خزرجی عجلانی"، [http://www.tahoordanesh.com/page.php?pid=17777 دايرة المعارف طهور]، بازیابی: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۳.
  
==منابع==
+
==پیوندها==
* جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، جلد1، صفحه38.
 
* ابوالحتوف خزرجی عجلانی (ابوالحتوف خَزرَجی عِجلانی)، [http://www.tahoordanesh.com/page.php?pid=17777 دايرة المعارف طهور]، بازیابی: 9 اردیبهشت 1393.
 
  
==پیوند==
+
* [[شهدای کربلا]]
[[شهدای کربلا]]
+
* [[سعد بن حارث انصاری]]
 
{{سنجش کیفی
 
{{سنجش کیفی
 
|سنجش=شده
 
|سنجش=شده
سطر ۲۸: سطر ۲۸:
 
|رده=دارد
 
|رده=دارد
 
}}
 
}}
 
 
{{الگو:واقعه عاشورا}}
 
{{الگو:واقعه عاشورا}}
[[رده: شهدای کربلا]]
+
[[رده:اصحاب امام حسین علیه السلام]][[رده: شهدای کربلا]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۷ ژوئن ۲۰۲۳، ساعت ۱۲:۱۱

«ابوالحتوف عجلانی» و برادرش «سعد بن الحارث»، اهل کوفه و از تیره بنی عجلان بودند. این دو برادر هر چند سابقه خوبی نداشتند، ولی عاقبت به خیر شدند.

سعد و ابوالحتوف تا قبل از شهادت، در زمره خوارج و در لشکر عمر بن سعد بودند؛ وقتی که در روز عاشورا اصحاب امام حسین علیه السلام به شهادت رسیدند و به نقل تاریخ، به جز ۲ نفر باقی نمانده بود و امام علیه السلام تنها مانده و ندای «هل من ناصر ینصرنی» فرموده و اهل حرم گریه می کردند، این دو برادر به سعادت روی آورده و ابوالحتوف، با شنیدن هل من ناصر امام، وجدانش بیدار شد و عمیقاً متحول گشت و با برادر خود گفت که مگر نه این که ما می گوییم: «لاحکمَ الا لله ولا طاعة لمن عصی الله» (این شعار خوارج بود) این حسین مگر فرزند پیامبر ما نیست و مگر ما روز قیامت امید شفاعت جد او را نداریم؟ چگونه ما وارد جنگ با او شده و او در میان دشمن بی یار و یاور مانده است.

پس به همراه برادرش (سعد) به یاری حسین علیه السلام آمد و به طرفداری از او، شمشیر از غلاف بیرون کشید و در نقطه ای که به آن حضرت نزدیک بود مرکب خودش را به طرف دشمنان امام کرد و با شمشیر به آنها حمله نمود. پس از جنگ سختی با لشگر عمر سعد، این دو برادر عده ای را کشته و عده ای را زخمی کردند و هر دو در یک مکان به شهادت رسیدند.

منابع

پیوندها


11.jpg
واقعه عاشورا
قبل از واقعه
شرح واقعه
پس از واقعه
بازتاب واقعه
وابسته ها