کمیت اسدی (کتاب): تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(۴ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
كتاب «كميت اسدي» از سري كتاب هاي «شاعران قبيله نور»، نوشته محمد صحتي سردرودي است که به معرفی شاعران شیعی می پردازد.
+
کتاب «کمیت اسدی» از سری کتاب های «شاعران قبیله نور»، نوشته محمد صحتی سردرودی است که به معرفی شاعران شیعی می پردازد. در کتاب حاضر به شاعر بزرگ [[شیعه]]، یعنی [[کمیت اسدی]] و ویژگی های او پرداخته شده است.
 +
{{مشخصات کتاب
  
==انگیزه تالیف==
+
|عنوان=
  
نویسنده کتاب در مقدمه كتاب در بيان هدف خود از نگارش آن، آورده است: «اين كتاب مي خواهد از شاعري شيعي سخن بگويد. شاعر شيعي، شاعري است كه علاوه بر التزام اعتقادي و عملي به مكتب اهل بيت عليهم السلام در عرصه زندگي، شعر، ادب و هنرش نيز از آبشخور زلال و پاك مكتب اهل بيت عليهم السلام سيراب گردد».
+
|تصویر=[[پرونده:کمیت اسدی.jpg|240px|وسط]]
  
==بخش هاي مختلف كتاب==
+
|نویسنده= محمد صحتی سردرودی
  
اين كتاب از ده فصل تشكيل شده است. مؤلف در فصل اول به شعر و شاعري و ويژگي هاي شعر متعهد و هدفدار پرداخته است. در فصل دوم تحت عنوان «از مهد تا محراب» به قبيله كميت، تولد، دوره نوجواني و جواني وي پرداخته است.
+
|موضوع=شعر عربی
  
در فصل سوم به اساتيد و روايتگران حماسه كميت اشاره نموده و در فصل چهارم به ارتباط كميت با امامان عصر خويش (امام سجاد، امام باقر و امام صادق عليهم السلام) پرداخته است.
+
|زبان=فارسی-عربی
  
در فصل پنجم به ارتباط شاعر با فرزندان و خاندان ائمه معصومين عليهم السلام و فصل ششم به ارتباط كميت با شاعران معاصرش مانند فرزدق اشاره دارد.
+
|تعداد جلد=1
  
فصل هفتم كرامات و عنايات اهل بيت را نسبت به كميت بيان كرده و در فصل هشتم محتواي اشعار كميت را مورد بحث و بررسي قرار داده است.
+
|عنوان افزوده1=
  
نويسنده در فصل نهم به ده فضيلت مهم كميت اشاره كرده و بالاخره در فصل دهم كه فصل پاياني كتاب است به شخصيت كميت از ديدگاه بزرگان و علما پرداخته است.
+
|افزوده1=
  
==روش مولف==
+
|عنوان افزوده2=
  
روش مؤلف در تنظيم مباحث كتاب بر اين است كه مطالب هر بخش را با اشعاري متناسب از كميت و ديگران زينت داده است و گاهي اوقات ابياتي از خودش را نيز ضميمه مباحث كرده است. سعي مؤلف بر اين بوده كه از ديدگاه هاي فكري تشيع دفاع كند؛ به همين منظور ديدگاه ها و نظرات خويش را با اسناد و مراجعي معتبر همراه ساخته است.
+
|افزوده2=
  
==منابع مورد استفاده کتاب==
+
|لینک=
  
نويسنده كتاب از منابع متعدد و عموماً منابع دست اول به خصوص از كتاب «كميت بن زيد اسدي بين العقيد والسياسه» نوشته دكتر علي نجيب، استفاده برده است. به نظر مي رسد مؤلف تلاش نسبتاً خوبي در جهت معرفي شخصيت كميت بن زيد اسدي داشته و مطالب مفيدي را در اين رابطه از منابع متعدد نقل كرده است؛ هر چند منابعي را كه به زيدي بودن كميت اشاره دارد، ذكر نكرده و تنها به رد اين ديدگاه اكتفا نموده است.
+
}}
 +
==انگیزه تألیف==
  
==منبع==
+
نویسنده کتاب در مقدمه کتاب در بیان هدف خود از نگارش آن، آورده است: «این کتاب می خواهد از شاعری [[شیعه|شیعی]] سخن بگوید. شاعر شیعی، شاعری است که علاوه بر التزام اعتقادی و عملی به مکتب [[اهل البیت|اهل بیت]] علیهم السلام در عرصه زندگی، [[شعر]]، ادب و هنرش نیز از آبشخور زلال و پاک مکتب اهل بیت علیهم السلام سیراب گردد».
* [http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=19797 معرفی کتاب در سات پژوهه]، بازیابی: 23 بهمن 1391.
+
 
 +
==محتوای کتاب==
 +
 
 +
این کتاب از ده فصل تشکیل شده است. مؤلف در فصل اول به شعر و شاعری و ویژگی های شعر متعهد و هدفدار پرداخته است. در فصل دوم تحت عنوان «از مهد تا محراب» به قبیله [[کمیت اسدی|کمیت اسدی]]، تولد، دوره نوجوانی و جوانی وی پرداخته است.
 +
 
 +
در فصل سوم به اساتید و روایتگران حماسه کمیت اشاره نموده و در فصل چهارم به ارتباط کمیت با [[ائمه اطهار|امامان]] عصر خویش ([[امام سجاد علیه السلام|امام سجاد]]، [[امام باقر علیه السلام|امام باقر]] و [[امام صادق علیه السلام|امام صادق]] علیهم السلام) پرداخته است.
 +
 
 +
در فصل پنجم به ارتباط شاعر با فرزندان و خاندان [[ائمه اطهار|ائمه]] معصومین علیهم السلام و فصل ششم به ارتباط کمیت با شاعران معاصرش مانند «[[فرزدق]]» اشاره دارد.
 +
 
 +
فصل هفتم کرامات و عنایات [[اهل البیت|اهل بیت]] را نسبت به کمیت بیان کرده و در فصل هشتم محتوای اشعار کمیت را مورد بحث و بررسی قرار داده است.
 +
 
 +
نویسنده در فصل نهم به ده فضیلت مهم کمیت اشاره کرده و بالاخره در فصل دهم که فصل پایانی کتاب است به شخصیت کمیت از دیدگاه بزرگان و علما پرداخته است.
 +
 
 +
==روش مؤلف==
 +
 
 +
روش مؤلف در تنظیم مباحث کتاب بر این است که مطالب هر بخش را با اشعاری متناسب از [[کمیت اسدی|کمیت]] و دیگران زینت داده است و گاهی اوقات ابیاتی از خودش را نیز ضمیمه مباحث کرده است. سعی مؤلف بر این بوده که از دیدگاه های فکری [[تشیع]] دفاع کند؛ به همین منظور دیدگاه ها و نظرات خویش را با اسناد و مراجعی معتبر همراه ساخته است.
 +
 
 +
==منابع کتاب==
 +
 
 +
نویسنده کتاب از منابع متعدد و عموماً منابع دست اول به خصوص از کتاب «کمیت بن زید اسدی بین العقیدة والسیاسه» نوشته دکتر علی نجیب، استفاده برده است. به نظر می رسد مؤلف تلاش نسبتاً خوبی در جهت معرفی شخصیت کمیت بن زید اسدی داشته و مطالب مفیدی را در این رابطه از منابع متعدد نقل کرده است؛ هر چند منابعی را که به [[زیدیه|زیدی]] بودن کمیت اشاره دارد، ذکر نکرده و تنها به رد این دیدگاه اکتفا نموده است.
 +
 
 +
==منابع==
 +
* پژوهشکده باقرالعلوم، معرفی کتاب، [http://www.pajoohe.ir  دانشنامه پژوهه]، بازیابی: 23 بهمن 1391.
  
 
[[رده:سرگذشت نامه ها]]
 
[[رده:سرگذشت نامه ها]]
 
[[رده:شعرای اهل البیت]]
 
[[رده:شعرای اهل البیت]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۷ فوریهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۶:۳۹

کتاب «کمیت اسدی» از سری کتاب های «شاعران قبیله نور»، نوشته محمد صحتی سردرودی است که به معرفی شاعران شیعی می پردازد. در کتاب حاضر به شاعر بزرگ شیعه، یعنی کمیت اسدی و ویژگی های او پرداخته شده است.

کمیت اسدی.jpg
نویسنده محمد صحتی سردرودی
موضوع شعر عربی
زبان فارسی-عربی
تعداد جلد 1

انگیزه تألیف

نویسنده کتاب در مقدمه کتاب در بیان هدف خود از نگارش آن، آورده است: «این کتاب می خواهد از شاعری شیعی سخن بگوید. شاعر شیعی، شاعری است که علاوه بر التزام اعتقادی و عملی به مکتب اهل بیت علیهم السلام در عرصه زندگی، شعر، ادب و هنرش نیز از آبشخور زلال و پاک مکتب اهل بیت علیهم السلام سیراب گردد».

محتوای کتاب

این کتاب از ده فصل تشکیل شده است. مؤلف در فصل اول به شعر و شاعری و ویژگی های شعر متعهد و هدفدار پرداخته است. در فصل دوم تحت عنوان «از مهد تا محراب» به قبیله کمیت اسدی، تولد، دوره نوجوانی و جوانی وی پرداخته است.

در فصل سوم به اساتید و روایتگران حماسه کمیت اشاره نموده و در فصل چهارم به ارتباط کمیت با امامان عصر خویش (امام سجاد، امام باقر و امام صادق علیهم السلام) پرداخته است.

در فصل پنجم به ارتباط شاعر با فرزندان و خاندان ائمه معصومین علیهم السلام و فصل ششم به ارتباط کمیت با شاعران معاصرش مانند «فرزدق» اشاره دارد.

فصل هفتم کرامات و عنایات اهل بیت را نسبت به کمیت بیان کرده و در فصل هشتم محتوای اشعار کمیت را مورد بحث و بررسی قرار داده است.

نویسنده در فصل نهم به ده فضیلت مهم کمیت اشاره کرده و بالاخره در فصل دهم که فصل پایانی کتاب است به شخصیت کمیت از دیدگاه بزرگان و علما پرداخته است.

روش مؤلف

روش مؤلف در تنظیم مباحث کتاب بر این است که مطالب هر بخش را با اشعاری متناسب از کمیت و دیگران زینت داده است و گاهی اوقات ابیاتی از خودش را نیز ضمیمه مباحث کرده است. سعی مؤلف بر این بوده که از دیدگاه های فکری تشیع دفاع کند؛ به همین منظور دیدگاه ها و نظرات خویش را با اسناد و مراجعی معتبر همراه ساخته است.

منابع کتاب

نویسنده کتاب از منابع متعدد و عموماً منابع دست اول به خصوص از کتاب «کمیت بن زید اسدی بین العقیدة والسیاسه» نوشته دکتر علی نجیب، استفاده برده است. به نظر می رسد مؤلف تلاش نسبتاً خوبی در جهت معرفی شخصیت کمیت بن زید اسدی داشته و مطالب مفیدی را در این رابطه از منابع متعدد نقل کرده است؛ هر چند منابعی را که به زیدی بودن کمیت اشاره دارد، ذکر نکرده و تنها به رد این دیدگاه اکتفا نموده است.

منابع