نظام حقوق زن در اسلام (کتاب)

از دانشنامه‌ی اسلامی
نسخهٔ تاریخ ‏۲۱ ژوئن ۲۰۲۰، ساعت ۱۱:۵۹ توسط Mohammadi (بحث | مشارکت‌ها) (منابع)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نظام حقوق زن در اسلام.jpg
نویسنده مرتضی مطهری
موضوع زنان در اسلام
زبان فارسی
تعداد جلد 1

نظام حقوق زن در اسلام

این کتاب مجموعه مقالاتی است که استاد شهید مطهری، طی سالهای 45-46 شمسی در مجله ی زن روز تحت عنوان «زن در حقوق اسلامی» نشر داده اند. این مقالات در پاسخ به سلسله مقالاتی نگارش یافته که در آنها پیشنهاداتی درباره تعویض قوانین مدنی مربوط به حقوق خانواده ارائه شده و مطالبی بر ضد نصوص مُسلـَّم قرآن عرضه گردیده است.

استاد مطهری با پاسخ های متقن و مستدل خود به این پیشنهادها در واقع نظام حقوق زن را در مکتب متعالی اسلام طرح و بررسی نموده، مسائلی همچون خواستگاری، ازدواج موقت، زن و استقلال اجتماعی، اسلام و تجددزدگی، مقام زن در قرآن و مسائل متنوع دیگری را مورد بحث و تحقیق عالمانه قرار داده اند.

از جمله مسائلي كه براي مدتي طولاني، ذهن و انديشه استاد شهيد مطهري را به خود جلب كرده بود، شبهه‌ هاي مربوط به زن و حقوق زن در اسلام بود. ايشان در مقدمه كتاب عدل الهي در مورد انگيزه نوشتن كتاب نظام حقوق زن در اسلام مي‌نويسد: «احساس كردم مدتي است عده‌ اي در سخنراني‌ها، كلاس‌ها و مقالات خود نظر اسلام را درباره حقوق و حدود وظايف زن به صورت غلطي مطرح مي‌كنند و اين باعث بدبيني زنان و مردان به اسلام شده است. پس بر اين شدم كه منطق مستدل و پولادين اسلام را درباره زن و حقوق زن و حدود وظايف زن روشن كنم».

همچنین در این کتاب به جواب سؤالاتی از این قبیل دست خواهید یافت:

  • آیا خواستگاری مرد از زن اهانت به زن است؟
  • آیا حضرت زهرا سلام الله علیها از طرف پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در انتخاب همسر خود آزاد بود؟
  • نظر قرآن در مورد استقلال اقتصادی زن چیست؟
  • چرا اسلام طلاق را تحریم نکرد؟
  • چرا در اسلام سهم الارث زن، نصف سهم الارث مرد است؟

مؤلف

مرتضی مطهری (1298 - 1358ش) از اساتید حوزه علمیه و معروفترین سخنران در دو دهه قبل از انقلاب اسلامی بود. او در 12 بهمن 1298ش، مطابق با 12 جمادى‌الأولى 1338ق (1920م) در شهرستان فریمان در نزدیکى شهر مشهد چشم به جهان گشود. از جمله اساتید ایشان در راه کسب علم و دانش، علامه طباطبائی، سيد محمد حجت، سيد صدرالدين صدر و سيد محمدتقى خوانسارى را می توان نام برد. مطهرى در طول حیاتش سعی نمود ایدئولوژى اصیل اسلامى را از طریق درس و سخنرانى و تألیف کتاب ارائه نماید. برخی از آثار ایشان عبارتند از: تعلیم و تربیت در اسلام، خدمات متقابل اسلام و ایران و حماسه حسینی. سرانجام ایشان ، در 12 اردیبهشت 1358 به شهادت رسیدند.

منابع

  • معرفی کتب استاد مطهری، در دسترس در اسلام ناب، بازیابی: 16 آذر 1392.
  • معرفی کتب استاد مطهری، سایت قربانیان ترور.

متن کتاب نظام حقوق زن در اسلام

نظام حقوق زن در اسلام