منابع و پی نوشتهای متوسط
مقاله مورد سنجش قرار گرفته است

آيات نجف آبادی

از دانشنامه‌ی اسلامی
نسخهٔ تاریخ ‏۲۳ اوت ۲۰۱۹، ساعت ۰۲:۲۴ توسط سید مهدی خدایی (بحث | مشارکت‌ها) (پروژه4: اولویت بندی و رتبه بندی)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

این مدخل از دانشنامه هنوز نوشته نشده است.

Icon-computer.png
محتوای فعلی مقاله یکی از پایگاه های معتبر متناسب با عنوان است.

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)
  1. سيد محمد حسين فرزند سيد محمد نجف آبادی یکی از علما و اساتيد بزرگ قرن چهاردهم در استان اصفهان بود. نجف آبادی فقيهی اصولی و مجتهدی زاهد و مدرسی کامل بود. در جوانی مقدمات علوم و سطوح دروس خود را در اصفهان به پايان برد، و سپس در نجف و سامرا در سلک افاضل شاگردان ميرزای بزرگ درآمد و متجاوز از ده سال در عتبات از کرسی درس آخوند خراسانی و ميرزای شيرازی و ديگر آيات برخوردار بود و از اساتيد عراق و اصفهان به درجه اجتهاد و استادی ارتقاء یافت. نجف آبادی رسائلی در منطق و صلوة به رشته تحرير برد. او سالها در رأس مراجع و مدرسين حوزه اصفهان و نجف آباد بود. مرحوم آقا نجفی اصفهانی خيلی به او علاقه داشت و در کارهای مختلف و رفع دعاوی مردم را به معظم له ارجاع می داد. آيت الله نجف آبادی از اساتيد حجج اسلام آقايان فقيهی، سجادی و مرحوم شريف بود که در سال 1331 در نجف آباد وفات نمود.
  2. مرحوم آيت الله سيد علی مدرس نجف آبادی نيز یکی از علما و مدرسين بزرگ استان اصفهان در قرن اخير بود. مدرس نجف آبادی از شاگردان: سيد استاد، آخوند خراسانی، آيت الله نهاوندی، آقا شيخ هادی تهرانی و علامه یزدی بود که خود به درجه استادی رسيد. مدرس سالها در مدرسه صدر اصفهان در رديف اساتيد بزرگ اين حوزه بود و آيات و اعلامی از محضرش به درجه اجتهاد رسيدند.
  3. مرحوم سيد محمد مدرس فرزند امير حسين نجف آبادی یکی از علما و مدرسين بزرگ اصفهان بود در قرن اخير بود. سيد محمد مدرس ابتدا در حوزه اصفهان بود و سپس سالها در عتبات از محضر سيد استاد، آقا رضی همدانی، آخوند خراسانی، علامه یزدی، حاج سيد اسماعيل صدر و آقا شريعت اصفهانی بهره مند بود و خود مجتهدی اصولی و فقيهی مدرس و آيتی زاهد بود. سيد محمد از مدرسين علمای استان اصفهان بود که پس از عمری خدمت به اسلام و مسلمين در ذيقعده 1358 در اصفهان وفات نمود.
  4. مرحوم آيت الله سيد هاشم ميردامادی (نجف آبادی) نيز یکی از علمای بزرگ و زهاد کم نظير عصر خويش بود. ميردامادی از شاگردان آخوند خراسانی، ميرزای مجاهد، مرحوم نائينی و سيد احمد کربلائی بود که خود مجتهدی بارع و فقيهی جامع بود. معظم له سالها در مشهد مقدس در جمله مدرسين حوزه آنجا قرار داشت و در جامع گوهرشاد اقامه جماعت می نمود. تفسيری به نام خلاصه بيان از خويش به یادگار گذاشت، و در سال 1380 درمشهد مقدس وفات نمود. پس از فوت آيات و مدرسين مذکور اولاد و احفاد آنها جانشين علوم پدر گرديدند. روان همگان شاد.

منبع

سايت شعائر