مشهد رأس الحسین علیه السلام: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(تعیین رده)
 
(۴ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
{{مدخل دائره المعارف|کتاب [[فرهنگ عاشورا(کتاب)|فرهنگ عاشورا]]}}
+
{{مدخل دائرة المعارف|کتاب [[فرهنگ عاشورا(کتاب)|فرهنگ عاشورا]]}}
  
حرم و بقعه‌اى كه مدفن سر مطهر [[سیدالشهدا]]ست، يا مكانى كه سر آن حضرت به آنجا هم برده شده است. به اين نام، دو محل يكى در شام و ديگرى در [[مصر]] وجود دارد.
 
  
در شام‌ در عسقلان مسجدى بزرگ و ضريحى عظيم است كه مردم آنجا را [[زيارت]] كرد، تبرك ‌مى‌جستند.<ref>آثار البلاد و اخبار العباد، قزوينى، ص 278 (چاپ امير كبير).</ref> به نوشته سيد محسن امين: محلى در كنار مسجد جامع اموى در [[دمشق]] كه ‌گويا محل نگهدارى سر مطهر سيدالشهدا در ايام يزيد بوده و در خزانه آن ملعون نگهدارى ‌مى‌شده است.<ref>اعيان الشيعه، ج 1، ص 627.</ref>
+
حرم و بقعه‌اى که مدفن سر مطهر [[سیدالشهداء|سیدالشهدا]] است، یا مکانى که سر آن حضرت به آنجا هم برده شده است. به این نام، دو محل یکى در [[شام]] و دیگرى در [[مصر]] وجود دارد.
  
همچنين وى مى‌نويسد: (در سفرنامه خويش) در [[مصر]]، زيارتگاه با شكوه‌ و مقدسى است كه مردم مصر معتقدند سر ابا عبدالله الحسين علیه السلام در آنجا مدفون است و خلفاى مصر آن را از شهر عسقلان (در فلسطين) آورده و طى مراسمى در مصر دفن‌ كرده‌اند.
+
در شام‌ در عسقلان مسجدى بزرگ و ضریحى عظیم است که مردم آنجا را [[زيارت|زیارت]] کرده، [[تبرک]] ‌مى‌جستند.<ref>آثار البلاد و اخبار العباد، قزوينى، ص 278 (چاپ امير كبير).</ref> به نوشته [[سید محسن امین]]: محلى در کنار [[مسجد اموی دمشق|مسجد جامع اموى]] در [[دمشق]] که ‌گویا محل نگهدارى سر مطهر سیدالشهدا در ایام [[یزید بن معاویه|یزید]] بوده و در خزانه آن ملعون نگهدارى ‌مى‌شده است.<ref>اعيان الشيعه، ج 1، ص 627.</ref>
  
در همين زمينه در «اعيان الشيعه‌» مى‌نويسد: بنا به قول برخى، يكى از خلفاى‌ فاطمى در مصر، مامورانى به عسقلان (بين مصر و شام) فرستاد و سرى را برايش آوردند و گفت كه سر حسين‌ علیه السلام است.
+
همچنین وى (در سفرنامه خویش) مى‌نویسد: در مصر، زیارتگاه با شکوه‌ و مقدسى است که مردم مصر معتقدند سر [[امام حسین علیه السلام|ابا عبدالله الحسین]] علیه السلام در آنجا مدفون است و خلفاى مصر آن را از شهر عسقلان (در [[فلسطین]]) آورده و طى مراسمى در مصر دفن‌ کرده‌اند.
  
آن را به مصر آوردند و در محلى كه الآن به نام مشهد يا مسجد راس الحسين علیه السلام معروف است دفن كردند. مردم مصر به اين محل علاقه نشان‌مى‌دهند و زن و مرد دسته دسته به زيارت آن مى‌روند و مراسم دعا و تضرع در آنجا مى‌گيرند.
+
در همین زمینه در «[[اعیان الشیعه (کتاب)|اعیان الشیعه‌]]» مى‌نویسد: بنا به قول برخى، یکى از خلفاى‌ فاطمى در مصر، مامورانى به عسقلان (بین مصر و شام) فرستاد و سرى را برایش آوردند و گفت که سر حسین‌ علیه السلام است. آن را به مصر آوردند و در محلى که الآن به نام مشهد یا مسجد راس الحسین علیه السلام معروف است دفن کردند. مردم مصر به این محل علاقه نشان‌مى‌دهند و زن و مرد دسته دسته به [[زيارت|زیارت]] آن مى‌روند و مراسم دعا و تضرع در آنجا مى‌گیرند.
  
البته در اين كه آن سر، سر [[امام حسين‌]] علیه السلام بوده، ترديد وجود دارد.<ref>همان.</ref> اين مسجد، اكنون نيز در قاهره وجود دارد، محل تجمع و مركز محافل دينى و قرآنى، به ويژه در شبهاى ‌ماه [[رمضان]] است و در ميلاد [[امام حسين‌]] علیه السلام هزاران نفر آنجا گرد مى‌آيند و حتى دست ‌توسل به سوى خداى حسين‌ علیه السلام دراز كرده و به بركت آن مكان، بيماران و گرفتاران شفا و نجات مى‌يابند.  
+
البته در این که آن سر، سر [[امام حسين‌|امام حسین‌]] علیه السلام بوده، تردید وجود دارد.<ref>همان.</ref> این مسجد، اکنون نیز در قاهره وجود دارد، محل تجمع و مرکز محافل دینى و قرآنى، به ویژه در شبهاى ‌ماه [[رمضان]] است و در میلاد [[امام حسين‌|امام حسین‌]] علیه السلام هزاران نفر آنجا گرد مى‌آیند و حتى دست ‌توسل به سوى خداى حسین‌ علیه السلام دراز کرده و به برکت آن مکان، بیماران و گرفتاران شفا و نجات مى‌یابند.  
  
 
==پانویس==
 
==پانویس==
<references/>
+
<references />
  
==منابع==
+
==منبع==
جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، نشر معروف.
+
جواد محدثی، [[فرهنگ عاشورا (کتاب)|فرهنگ عاشورا]]، نشر معروف.
  
[[رده:اماکن سوریه]]
+
<br />
 +
 
 +
[[رده:اماکن مقدسه سوریه]]
 +
[[رده:واقعه عاشورا]]
 +
{{الگو:واقعه عاشورا}}

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۴ ژوئن ۲۰۱۹، ساعت ۱۲:۴۵

Icon-encycolopedia.jpg

این صفحه مدخلی از کتاب فرهنگ عاشورا است

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


حرم و بقعه‌اى که مدفن سر مطهر سیدالشهدا است، یا مکانى که سر آن حضرت به آنجا هم برده شده است. به این نام، دو محل یکى در شام و دیگرى در مصر وجود دارد.

در شام‌ در عسقلان مسجدى بزرگ و ضریحى عظیم است که مردم آنجا را زیارت کرده، تبرک ‌مى‌جستند.[۱] به نوشته سید محسن امین: محلى در کنار مسجد جامع اموى در دمشق که ‌گویا محل نگهدارى سر مطهر سیدالشهدا در ایام یزید بوده و در خزانه آن ملعون نگهدارى ‌مى‌شده است.[۲]

همچنین وى (در سفرنامه خویش) مى‌نویسد: در مصر، زیارتگاه با شکوه‌ و مقدسى است که مردم مصر معتقدند سر ابا عبدالله الحسین علیه السلام در آنجا مدفون است و خلفاى مصر آن را از شهر عسقلان (در فلسطین) آورده و طى مراسمى در مصر دفن‌ کرده‌اند.

در همین زمینه در «اعیان الشیعه‌» مى‌نویسد: بنا به قول برخى، یکى از خلفاى‌ فاطمى در مصر، مامورانى به عسقلان (بین مصر و شام) فرستاد و سرى را برایش آوردند و گفت که سر حسین‌ علیه السلام است. آن را به مصر آوردند و در محلى که الآن به نام مشهد یا مسجد راس الحسین علیه السلام معروف است دفن کردند. مردم مصر به این محل علاقه نشان‌مى‌دهند و زن و مرد دسته دسته به زیارت آن مى‌روند و مراسم دعا و تضرع در آنجا مى‌گیرند.

البته در این که آن سر، سر امام حسین‌ علیه السلام بوده، تردید وجود دارد.[۳] این مسجد، اکنون نیز در قاهره وجود دارد، محل تجمع و مرکز محافل دینى و قرآنى، به ویژه در شبهاى ‌ماه رمضان است و در میلاد امام حسین‌ علیه السلام هزاران نفر آنجا گرد مى‌آیند و حتى دست ‌توسل به سوى خداى حسین‌ علیه السلام دراز کرده و به برکت آن مکان، بیماران و گرفتاران شفا و نجات مى‌یابند.

پانویس

  1. آثار البلاد و اخبار العباد، قزوينى، ص 278 (چاپ امير كبير).
  2. اعيان الشيعه، ج 1، ص 627.
  3. همان.

منبع

جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، نشر معروف.


11.jpg
واقعه عاشورا
قبل از واقعه
شرح واقعه
پس از واقعه
بازتاب واقعه
وابسته ها