اصول الفقه (کتاب)

از دانشنامه‌ی اسلامی
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ سپتامبر ۲۰۱۳، ساعت ۰۴:۵۳ توسط Saeed zamani (بحث | مشارکت‌ها) (اصول الفقه را به اصول الفقه (کتاب) منتقل کرد)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

این مدخل از دانشنامه هنوز نوشته نشده است.

Icon book.jpg

محتوای فعلی بخشی از یک کتاب متناسب با عنوان است.

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)

منبع: کتابشناسی تفصیلی مذاهب اسلامی

نویسنده: محمدرضا ضمیری

مؤلف:

محمدرضا مظفر.(م 1392 ق)

زندگی‌نامه و اظهارنظرها:

ملا مظفر، در پنجم شعبان سال 1322 ق در خانواده علم و فضیلت، در دارالعلم نجف در جوار مولاى متقیان حضرت امام على علیه السلام چشم به جهان گشود. بعد از دوران كودكى با سرپرستى و تربیت برادرش به تحصیل مقدمات علوم پرداخت.

او مقدمات و سطح را نزد استادانى چون: شیخ محمدطه حویزى و برادران خود، شیخ عبدالنبى و شیخ محمدحسن به پایان برد. بعد از این مرحله وارد حوزه درس خارج آقا ضیاءالدین عراقى و علامه نائینى شد و همچنین از درس اصول و فلسفه شیخ محمدحسین اصفهانى (صاحب نهایة الدرایه) استفاده تمام و كامل برد.

مظفر در كنار علوم متداول حوزه آن زمان نجف به علوم ریاضى، هیئت جدید و عروض نیز پرداخت. در سال 1335 ق او و عده اى از طلاب جوان از وزارت كشور عراق درخواست اجازه تأسیس جمعیت دینى در نجف را نمودند كه موافقت شد و آنان به این جمعیت سر و سامانى دادند. وى در سال 1355 ق مدرسه عالى علوم دینى یا دانشكده اجتهاد را تأسیس كرد كه در این دانشكده چهار علم: فقه استدلالى، تفسیر، علم اصول و فلسفه تدریس مى شد. سرانجام در سال 1392 ق در هفتاد سالگى درگذشت.

تألیفات:

اصول فقه، المنطق، فلسفه، عقائد الشیعه، السقیفة عندنا.

معرفى اجمالى كتاب:

این كتاب در اصول فقه شیعه است كه كاملاً با اسلوب كتب درسى نوشته شده است و اكنون از كتاب‌هاى درسى حوزه است. اصول فقه حاصل تفكر و بینش مكتب اصولىِ میرزاى نائینى است كه با قلم بسیار رسا و روان و ساده جناب مظفر تألیف شده است. این كتاب با این كه متن بسیار ساده و روان دارد، حاوى نكات بسیار دقیق است. این كتاب، هم از تنظیم و تبویت بدیع برخوردار است و هم نكات دقیق و ظریفى دارد كه در كتب قدیم كمتر یافت مى شود و به قول خود مظفر حلقه مفقوده اى است بین معالم الاصول و كفایة الاصول.

این كتاب با تمام مزایایى كه دارد، فاقد مباحث برائت و اشتغال و تخییر است.

اصول فقه مباحث علم اصول را به چهار بخش تقسیم كرده: مباحث الفاظ، ملازمات عقلى، مباحث حجت، اصول عملى (استصحاب، اصالت برائت، اصالت تخییر و احتیاط).

شروح و تعلیقات:

شرح فارسى اصول فقه، نوشته استاد محمدى خراسانى.

وضعیت نشر:

این كتاب به وسیله انتشارات نشر دانش اسلامى در سال 1405 ق چاپ و منتشر شده است.