مفاتیح الجنان (کتاب): تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
جز (Aghajani صفحهٔ مفاتیح الجنان را به مفاتیح الجنان (کتاب) منتقل کرد)
 
سطر ۲۵: سطر ۲۵:
  
 
}}
 
}}
کتابی است مشتمل بر [[دعا]] و زیارت نامه و... اثر [[شیخ عباس قمی]].
+
'''«مفاتیح الجنان»''' کتابی است مشتمل بر [[دعا]] و [[زیارتنامه|زیارت نامه]] و...، اثر مرحوم [[شیخ عباس قمی]] (م 1359 ق).
  
 
==معرفی اجمالی کتاب==
 
==معرفی اجمالی کتاب==
  
مفاتیح الجنان مجموعه ای از دعاها، مناجات، زیارات، اعمال مخصوصه ایام سال و ماه و روزها و... که از طرف پیغمبر اکرم و ائمه صادر شده است. این مجموعه با دقت و ترتیب خاص و باذوق و سلیقه و احاطه وسیعی که مولف محترم آن بر آثار اهل بیت و کتب [[دعا]] و زیارات داشت، از بهترین و معتبر ترین کتب و ادعیه، گردآوری شده و به جهت خلوص نیتی که نویسنده عالیقدرش برخوردار بود.
+
مفاتیح الجنان مجموعه ای از دعاها، [[مناجات]]، [[زيارت|زیارات]]، اعمال مخصوصه ایام سال و ماه و روزها و... که از طرف [[پیامبر اسلام|پیغمبر اکرم]] و [[ائمه اطهار|ائمه]] (علیهم السلام) صادر شده است. این مجموعه با دقت و ترتیب خاص و باذوق و سلیقه و احاطه وسیعی که مؤلف محترم آن بر آثار [[اهل البیت|اهل بیت]] و کتب [[دعا]] و زیارات داشت، از بهترین و معتبر ترین کتب و ادعیه، گردآوری شده و به جهت خلوص نیتی که نویسنده عالیقدرش برخوردار بود در مدت کوتاهی، این کتاب عالمگیر و همان گونه که در حال حاضر دیده می شود. در تمام منازل، مساجد و اماکن متبرکه وجود دارد.  
 
 
در مدت کوتاهی، این کتاب عالمگیر و همان گونه که در حال حاضر دیده می شود. در تمام منازل، مساجد و اماکن متبرکه وجود دارد. مفاتیح الجنان، بعدها ملحقاتی توسط نویسنده به آن اضافه شده است.
 
  
 
==بخش های کتاب==
 
==بخش های کتاب==
  
معمولاً در صفحات اول مفاتیح الجنان، چند سوره از [[قرآن]] و تمام سوره های کوچک قرآن می باشد. این ها سوره هایی هستند که در بعضی از دعاها، باید خوانده شوند. بعد از آن کتاب، شامل چند قسمت می باشد:
+
معمولاً در صفحات اول مفاتیح الجنان، چند [[سوره]] از [[قرآن]] و تمام سوره های کوچک قرآن می باشد. این ها سوره هایی هستند که در بعضی از دعاها، باید خوانده شوند. بعد از آن کتاب، شامل چند قسمت می باشد:
  
# بخشی در آداب، مقدمات و تعقیبات نمازها و خواص نمازها و سوره.
+
#بخشی در آداب، مقدمات و تعقیبات [[نماز|نمازها]] و خواص نمازها و سوره ها.
# اعمال شب و روز و ایام هفته
+
#اعمال شب و روز و ایام هفته.
# مناجات ها (مناجات خمسه عشر [[امام سجاد]] علیه السلام) و مناجات حضرت [[امام علی]] علیه السلام
+
#مناجات ها (مناجات خمسه عشر [[امام سجاد]] علیه السلام و [[مناجات اميرالمؤمنين علیه السلام در مسجد کوفه|مناجات حضرت امام علی]] علیه السلام).
# دعاهای معروف چون [[دعای سمات]]، [[دعای کمیل]]، [[دعای جوشن صغیر]] و [[دعای جوشن کبیر]]، [[مکارم اخلاق]] و...
+
#دعاهای معروف چون [[دعای سمات]]، [[دعای کمیل]]، [[دعای جوشن صغیر]] و [[دعای جوشن کبیر]]، [[دعای مکارم الاخلاق|مکارم اخلاق]] و... .
# بخش زیارات که از [[زیارت]] [[رسول خدا]] صلی الله علیه و آله شروع و تا زیارت دوازده امام و زیارت انبیاء عظام و امامزادگان علیهم السلام و زیارت بعضی از بزرگان را شامل می شود.
+
#بخش زیارات که از زیارت [[رسول خدا]] صلی الله علیه و آله شروع و تا زیارت دوازده امام و زیارت [[انبیاء]] عظام و امامزادگان علیهم السلام و زیارت بعضی از بزرگان را شامل می شود.
# اعمال ماههای اسلامی (از [[محرم]] تا [[ذی الحجه]] الحرام). اعمال ماههای رومی، خورشیدی.
+
#اعمال ماههای اسلامی (از [[ماه محرم|محرم]] تا [[ذی الحجه]] الحرام)، اعمال ماههای رومی، خورشیدی.
# نمازهای مستحبی که شامل نمازهای چهارده معصوم، نماز لیلة الدفن، نمازهای اول ماه، نماز حاجت، نماز فرزند برای آمرزش والدین و...
+
#نمازهای [[مستحب|مستحبی]] که شامل نمازهای [[چهارده معصوم]]، [[نماز لیلة الدفن]]، نمازهای اول ماه، نماز حاجت، نماز فرزند برای آمرزش والدین و...
# دعاهایی برای حل مشلکات معنوی و مادی
+
#دعاهایی برای حل مشلکات معنوی و مادی.
# آداب عقیقه، استخاره و آداب آن
+
#آداب [[عقیقه]]، [[استخاره]] و آداب آن.
# احکام و آداب مربوط به مردگان.
+
#احکام و آداب مربوط به مردگان.
  
==یادداشت==
+
در کتب مفاتیح الجنان، چاپ های معمول و قدیمی تر، بعضی از این ادعیه و خواص سوره ها و [[تعویذ|تعویذها]] در حاشیه مفاتیح اند ولی چاپ های جدیدی اخیرا شده که تمام کتاب را به چند بخش تقسیم کرده و هر بخش را مخصوص به آن نوشته است.
  
در کتب مفاتیح الجنان، چاپ های معمول و قدیمی تر، بعضی از این ادعیه و خواص سوره ها و تعویذها در حاشیه مفاتیح اند ولی چاپ های جدیدی اخیرا شده که تمام کتاب را به چند بخش تقسیم کرده و هر بخش را مخصوص به آن نوشته است.
+
[[محدث]] عالی قدر، [[شیخ عباس قمی]]، مؤلف محترم مفاتیح الجنان، ملحقاتی به این کتاب بعدها اضافه کرده که در بعضی از نسخ مفاتیح، به صورت «ملحقات مفاتیح الجنان» به چشم می خورد. این ملحقات در همان تقسیم بندی، قید شده است. بسیاری از این ادعیه و زیارات به افراد موثق و کتب معتبری چون [[اقبال الاعمال (کتاب)|اقبال الاعمال]] ([[سید بن طاووس|سید بن طاوس]]) و [[مصباح كفعمى (کتاب)|المصباح]] ([[تقی الدین ابراهیم كفعمی|کفعمی]]) ارجاع داده شده است.  
  
محدث عالی قدر، [[شیخ عباس قمی]]، مولف محترم مفاتیح الجنان، ملحقاتی به این کتاب بعدها اضافه کرده که در بعضی از نسخ مفاتیح، به صورت «ملحقات مفاتیح الجنان» به چشم می خورد. این ملحقات در همان تقسیم بندی، قید شده است. بسیاری از این ادعیه و [[زیارت]] به کتب معتبر و افراد موثقی چون اقبال (سید بن طاوس) و مصباح (کفعمی) ارجاع داده شده است.
+
==منبع==
  
==منابع==
+
*[http://book.tahoor.com/page.php?id=10571 "مفاتیح الجنان"، کتابشناسی طهور]، (1 خرداد 1391).
* [http://book.tahoor.com/page.php?id=10571 "مفاتیح الجنان"، کتابشناسی طهور]، (1 خرداد 1391).
 
  
==پیوند==
+
==پیوندها==
[[http://ahlolbait.com/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8/%D9%83%D9%84%D9%8A%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D9%81%D8%A7%D8%AA%D9%8A%D8%AD-%D8%A7%D9%84%D8%AC%D9%86%D8%A7%D9%86 کلیات مفاتیح الجنان]]، پورتال موسسه تحقیقات و نشر معارف اهل البیت علیهم السلام
 
  
== متن کتاب مفاتیح الجنان==
+
* [http://lib.ahlolbait.com/parvan/resource/61205/ مفاتیح الجنان]
[http://lib.ahlolbait.com/parvan/resource/61205/ مفاتیح الجنان]
+
* [http://lib.ahlolbait.com/parvan/resource/60089/ ترجمه مفاتیح الجنان]
[http://lib.ahlolbait.com/parvan/resource/60089/ ترجمه مفاتیح الجنان]
+
* [http://ahlolbait.com/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8/%D9%83%D9%84%D9%8A%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D9%81%D8%A7%D8%AA%D9%8A%D8%AD-%D8%A7%D9%84%D8%AC%D9%86%D8%A7%D9%86 کلیات مفاتیح الجنان]، (پورتال [[موسسه تحقیقات و نشر معارف اهل البیت علیهم السلام]])
  
 
[[رده:منابع زیارات و ادعیه]]
 
[[رده:منابع زیارات و ادعیه]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۰۷:۵۴

مفاتیح الجنان.jpg
نویسنده شیخ عباس قمی
موضوع دعا
زبان عربی
تعداد جلد 1

مفاتیح الجنان

«مفاتیح الجنان» کتابی است مشتمل بر دعا و زیارت نامه و...، اثر مرحوم شیخ عباس قمی (م 1359 ق).

معرفی اجمالی کتاب

مفاتیح الجنان مجموعه ای از دعاها، مناجات، زیارات، اعمال مخصوصه ایام سال و ماه و روزها و... که از طرف پیغمبر اکرم و ائمه (علیهم السلام) صادر شده است. این مجموعه با دقت و ترتیب خاص و باذوق و سلیقه و احاطه وسیعی که مؤلف محترم آن بر آثار اهل بیت و کتب دعا و زیارات داشت، از بهترین و معتبر ترین کتب و ادعیه، گردآوری شده و به جهت خلوص نیتی که نویسنده عالیقدرش برخوردار بود در مدت کوتاهی، این کتاب عالمگیر و همان گونه که در حال حاضر دیده می شود. در تمام منازل، مساجد و اماکن متبرکه وجود دارد.

بخش های کتاب

معمولاً در صفحات اول مفاتیح الجنان، چند سوره از قرآن و تمام سوره های کوچک قرآن می باشد. این ها سوره هایی هستند که در بعضی از دعاها، باید خوانده شوند. بعد از آن کتاب، شامل چند قسمت می باشد:

  1. بخشی در آداب، مقدمات و تعقیبات نمازها و خواص نمازها و سوره ها.
  2. اعمال شب و روز و ایام هفته.
  3. مناجات ها (مناجات خمسه عشر امام سجاد علیه السلام و مناجات حضرت امام علی علیه السلام).
  4. دعاهای معروف چون دعای سمات، دعای کمیل، دعای جوشن صغیر و دعای جوشن کبیر، مکارم اخلاق و... .
  5. بخش زیارات که از زیارت رسول خدا صلی الله علیه و آله شروع و تا زیارت دوازده امام و زیارت انبیاء عظام و امامزادگان علیهم السلام و زیارت بعضی از بزرگان را شامل می شود.
  6. اعمال ماههای اسلامی (از محرم تا ذی الحجه الحرام)، اعمال ماههای رومی، خورشیدی.
  7. نمازهای مستحبی که شامل نمازهای چهارده معصوم، نماز لیلة الدفن، نمازهای اول ماه، نماز حاجت، نماز فرزند برای آمرزش والدین و...
  8. دعاهایی برای حل مشلکات معنوی و مادی.
  9. آداب عقیقه، استخاره و آداب آن.
  10. احکام و آداب مربوط به مردگان.

در کتب مفاتیح الجنان، چاپ های معمول و قدیمی تر، بعضی از این ادعیه و خواص سوره ها و تعویذها در حاشیه مفاتیح اند ولی چاپ های جدیدی اخیرا شده که تمام کتاب را به چند بخش تقسیم کرده و هر بخش را مخصوص به آن نوشته است.

محدث عالی قدر، شیخ عباس قمی، مؤلف محترم مفاتیح الجنان، ملحقاتی به این کتاب بعدها اضافه کرده که در بعضی از نسخ مفاتیح، به صورت «ملحقات مفاتیح الجنان» به چشم می خورد. این ملحقات در همان تقسیم بندی، قید شده است. بسیاری از این ادعیه و زیارات به افراد موثق و کتب معتبری چون اقبال الاعمال (سید بن طاوس) و المصباح (کفعمی) ارجاع داده شده است.

منبع

پیوندها